Reklama

Reklama

Zbožňovaný

  • Česko Božský děda (pracovní název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Uznávaný a všemi oblíbený pediatr Zdeněk (Jiří Bartoška) jde do důchodu. Celý život byl vyhlášeným lékařem nemocnice a nyní se těší na zasloužený odpočinek. Ještě víc se však těší jeho rodina – manželka Olga (Zuzana Kronerová), která se už nemůže dočkat až o něj bude pečovat, stejně tak jako jeho dcera Zuzana, jejíž manželství s Karlem (Jiří Langmajer) se nedávno rozpadlo. Nejvíc nadšená je však Zdeňkova vnučka Aneta (Martina Czyžová), která dědu vždy považovala za svůj velký vzor a píše o něm seminárku do školy. Jenže Zdeněk není tak dokonalý, jak se zdá. Má jedno velké tajemství. Už téměř 40 let udržuje milenecký poměr s ortopedkou Danou (Ivana Chýlková). A Dana samozřejmě očekává, že na ni Zdeněk teď bude mít konečně víc času. Na Zdeňka tak čekají pěkně horké chvilky a rozhodně ne bezstarostná pohoda, kterou si plánoval... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (144)

MartyFeldman

všechny recenze uživatele

Nápad nakrútiť film o takmer štyridsať rokov trvajúcom paralelnom mileneckom vzťahu je dobrý a uveriteľný, pretože také veci sa v živote dejú. Čo už je menej uveriteľné, je slohová práca na dvanásť strán, navyše písaná cez prázdniny a náhle zázračné vzchopenie sa Bartošku (ako keby absolvoval Lurdy) a jeho schopnosť utiecť od milenky paralyzovaný na ľavú stranu tela a ešte v takom stave aj šoférovať auto. Napriek tomu, film dáva aký-taký podnet na zamyslenie a poskytuje aj zopár vtipných miest. Scenár však zachraňujú najmä herci v hviezdnom obsadení, kde už tradične je vynikajúca Krónerová. A aspoň desaťsekúndový záber so Zdeňkom Godlom sa asi stáva pravidelnou zárukou komerčného úspechu každého filmu. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Několik komentujících vyzdvihuje Langmajerovo pěvecké vystoupení jako humorný vrchol filmu. Když jsem k tomuto obelisku trapnosti dospěla, bylo mi jasné, že do konce to nedokoukám. Takže jeden z mála filmů, který hodnotím, aniž bych viděla celý. Dala jsem ještě kus, ale pak už to nešlo. Pořád stejné: trapné herecké výkony, hysterická historka, přemrštěná taškařice – i to by se dalo unést, kdyby aspoň trochu, aspoň špetku, to bylo vtipné. Nebylo. SHRNUTÍ Klišoidní postavy v křečovitém příběhu. ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Ne úplně potřebná komedie, která vlastně pořádně ani neví, jestli komedii chce být. Langmajer s Hřebíčkovou nesmí chybět, ani kdyby se točil remake O pejskovi a kočičce - Bartoška s Kronerovou v pořádku (to jsou prostě herci) – zbytečný Kozub (když nevíš kudy, strč tam Štěpána, ať ti udělá blbečka) - Chýlková vynikající (držák filmu) – a nekomplikovaný Kolečko, jehož prvotní plány se, jak už si poslední dobou zvykáme, mění v UHO…………a nebo to je možná znojemská. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Není to žádná velká pecka, ale jako česká komedie na sychravé večery obstojí. Film si překvapivě pro sebe neukradl Bartoška (vzhledem k roli to ani nešlo), ale zcela jej ovládla Zuzana Kronerová. Její postava Bartoškovy manželky je naprosto úžasná a zahraná je ještě líp. Všechny ostatní postavy včetně Chýlkové jsou jen do počtu. Díky Kronerové mám z filmu možná i větší radost, než si film zaslouží. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

V roce 2020 šel do kin film Chlap na střídačku Chlap na střídačku (2020) | Recenze - Uživatelské | ČSFD.cz (csfd.cz) bylo to o chlápkovi co měl dvě ženské ony to zjistili a místo, aby se s nim rozvedly tak si ho půjčovaly. Hrál tam taky Langmajer a Chýlková  tohle je v podstatě jeho kopírka jen s úpravama. Chlápek jde do důchodu manželka se na něho těší akorát on měl i bokovku kdy spal i s jinou. Ta jiná ho chce pro sebe tak jde za ním udělá scénu a on chytí mrtvici pak už jen leží a nemluví a to je celý film. Na komedii to není vůbec vtipné pokud Vám teda nepřijde vtipné koukat na zhuleného Langmajera a na konci na zhuleného Bartošku.  Hřebíčková opět zbytečná tahle holka má buď příšerného agenta co jí vybírá filmy kde hraje nebo příšerný vkus přitom herečka to nebude asi špatná. Ani to nemá pointu jelikož zjistíme, že všichni chlapi jsou svině což je pěkné, ale v čem jsou tady ty ženské lepší , když ty dvě věděly navzájem, že její starý spí s jinou a nevadilo jim to do takové míry, že to kryly a věděla to i její matka a ani té to nevadilo . Holka napíše seminárku jak je její děda úžasný a zakončí to větou všichni chlapi jsou svině a nevěrní opravdu to někoho z té školy zajímá, že její děda spal s jinou a neřekl jí to hlavně, že mluví o tom, že tam nesmí být žádná vata. 20 procent jsem rád, že mě kino tehdy nevyšlo bych litoval peněz. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (7)

  • „Mám k tomu příběhu osobní vztah, je inspirován mým dědou, a to při rozhodování, zda znovu režírovat, hrálo docela zásadní roli,“ uvedl režisér a scenárista filmu Petr Kolečko. (SONY_)

Reklama

Reklama