Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Antropolog Ethan Powell byl váženým vědcem a uznávaným odborníkem patřícím k nejlepším ve svém oboru. Dlouhou dobu žil v džungli mezi horskými gorilami. Při jejich obraně před lovci dva z nich zabil a tři další zranil. Od té doby je Powell ve vězení a nemluví. Jeho případ zaujme ambiciózního psychiatra Thea Cauldera. Ten zpočátku bere Powellovu záležitost jako příležitost upozornit na sebe v profesních kruzích, ale složitost případu a jeho lidské aspekty nakonec učiní i pro Thea z případu osobní záležitost. Pomáhá Powellovi najít cestu zpět do normálního života a najít jeho smysl v rodině. Antropolog zase otevírá Caulderovi oči zaslepené blahobytem civilizace a po čase ho ve vyprávění zavede do afrického horského pralesa mezi gorily, s nimiž dva roky žil. (TV Nova)

(více)

Recenze (117)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Riskantní dolování poutavých vzpomínek "zvířecího" Anthonyho Hopkinse ze soužití s gorilí tlupou v Africe tvoří jen menší část po právu zapomenut(eln)ého snímku. Jejich environmentální agitka (a postesk) je sice vyřčená naplno, avšak ještě přirozeně. Oproti tomu otočení životních priorit mladého ambiciózního psychiatra Cuby Goodinga, ve vězeňském blázinci konfrontovaného se špinavou realitou, proběhne nevěrohodně, klišovitě a úsměvně pateticky (viz pitomoučká scéna "vítězství nad systémem" s esovou kartou na vycházky). ()

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

Velice silný příběh, který řekne hodně moc o věcech o kterých společnost většinou mlčí, což ještě více než přístup člověka k přírodě a ke světu obecně. "Tento živočich nemyslí, řídí se jen instinktem." Ale co je to "instinkt"? Vždyť je to právě výtvor myšlení, produkt inteligence! Ano, instinkt je inteligence, instinkt je domyšlené poznání a vědění, zasunuté tvorem pro větší pohodlí do podvědomí. Hopkins a jeho ochranářský cit, mě naprosto učaroval a navíc pohled na úžasné primáty. Tento snímek je určený především těm, kteří stojí o to pochopit přírodu a živé tvory a jejich podstatu. Podle mě dosti nedoceněný film. ()

Reklama

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Určitě trochu zklamání, protože od filmu s takovým námětem a hlavně tak nabitým hereckým obsazením bych čekal přeci jen o něco víc. Anthony Hopkins, který tu vypadá spíš jak Sean Connery sice odvádí svůj tradičně profesionální výkon, ale jinak je to jeden kýč vedle druhého a nakonec vlastně ani pořádně není jasné jaké poselství se nám tvůrci snažili sdělit. Mělo to být o muži, který obětoval svůj život i rodinu své práci? O opicích, nebo mentálně postižených?? Díky solidním hercům a nepříliš složitému scénáři je to sice bez problémů koukatelné, Anthony se svým fanouškům zase představí v trošku jiné poloze, ale druhé Gorily v mlze rozhodně nečekejte. ()

mr.sulas 

všechny recenze uživatele

Toto je jeden z dvou filmů u kterých nejvíce nechápu proč je to hodnocení tak nízké!Ten druhý je Seznamte se,Joe Blackt!V obou hraje vynikající Anthony Hopkins a v obou předvádí výkon hodný jeho jména.Jsou to filmy u kterých se člověk musí hodně zamýšlet i přesto,že mají jednoduchou dějovou linii.To je potřeba vyzvednout na tomto filmu!Hodnotím,tak jak jsem hodnotil proto,že jsem u tohoto filmu seděl,před filmem nadechl a po skončení vydechl. ()

Luqi 

všechny recenze uživatele

Ako keby sa scenárista snažil vybrať prvky z rôznych filmov od King Konga, cez Gorily v hmle až po Vykúpenie z väznice Showshank a čo ja viem čo ešte - v snahe vytvoriť silný film ale nakoniec skĺza do nudnej drámy plnej klišé. Už len z toho scenáru muselo byť jasné, čo sa z toho bude dať vyťažiť a trochu sa aj čudujem Hopkinsovi, že to vzal. Ale jeho výkon, ani C. Goodinga nespochybňujem, dokonca si myslím, že vďaka nim dvom to nie je úplný prepadák. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (7)

  • Založeno na románu Daniela Quinna, Ishmael. (PußyMagnet)
  • V USA měl film pracovní název Ishmael. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama