Reklama

Reklama

Howlův kráčející hrad

  • Česko Zámek v oblacích (více)
Trailer 1

I v pokojném anglickém městečku se mohou dít čáry a kouzla. Mladá a skromná Sofie, nejlepší kloboučnice v salonu, vůbec neví, čím si zasloužila, že ji jednoho dne na ulici zachrání před dotěrnými vojáky krásný čaroděj. Vezme ji pod svou ochranu a udivená Sofie najednou ztrácí půdu pod nohama, stoupají spolu nad městečko, letí jako ptáci... Jenže pak ji čeká trest v podobě zlé čarodějnice. Sofie přijde o své mládí i krásu a dál se musí protloukat světem jako stařena. Její jedinou nadějí je ten krásný mladý čaroděj Howl, který ve svém zámku na muřích nohách obchází krajem. Pohádkový příběh dívky Sofie a mladého čaroděje Howla vypráví především o lidské svobodě a síle lásky. Film získal řadu mezinárodních ocenění, včetně nominace na Oscara za nejlepší celovečerní animovaný film. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (702)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Škoda jen těch občasných Disneyovských manýrů (roztomilý slídící pejsek, který měl tedy aspoň sípavý hlas, nebo občas dětinský duch-oheň), jinak Miyazaki dokázal opět stvořit něco, co se vymyká obyklým měřítkům, nádherný příběh plný nenásilného porozumění, skvěle nakreslený (hlavně ten Zámek je něco naprosto úžasného) a vymyšlený, kde nejkrásnějšími částmi jsou ty, kde se seznamujeme s prostředím a můžeme se jen kochat tím světem plným fantazie, kouzel a pohádkových barev. Dílo na hranici pohádky a steampunku, které nemá obdoby. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Moc pěkná animace, na tom se asi všichni shodneme. Ale co ten příběh ... Ze začátku jsem byl spokojen a překvapen - východní anime mi nikdy nic neříkalo, takže jsem byl až zaskočen, jak moc se mi první polovina Zámku v oblacích líbila. Příjemný nadhled, pohádkovost, magie, kouzla, sympatické postavy. A pak se to někdy kolem poloviny totálně zvrhlo, že jsem nic nechápal. Vůbec netušim, co a proč se tam začalo dít. Postava, kterou doposavad považuju za hlavního záporáka - bum prásk - a jsme nejlepší kámoši. No what the fuck, přátelé?! Ta přemrštěná hodnocení Miyazakiových filmů docela nepobírám. Asi je na ně moje mentalita příliš na západě ukotvená, nebo co. 60 % ()

Reklama

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Krásný magický příběh plný čarodějů, kouzelniků a všeho možného. Howlův hrad je hotová směsice všeho, co je na světě krásné. Hlavní hrdinka sice nedosahuje sympatii princezny Mono, i samotný Howl zaostává za Ashitakou, ale tam kde to oba dva nezvládají, je krásně doplní skvělé vedlejší postavy. Konec filmu je naprosto famózní a vůbec jsem se v něm neztratil. Japonci zase byli o krok dál. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoci, ale tenhle film se mi od Miyazakiho zatím líbil nejvíce, kam se třeba hrabe taková princezna Mononoke alias eko-agitka? :-) Ne, ale tak prostě tohle je pro mě krásný příběh s hudbou, která tomu sluší. Jediného je mi líto - že si nakonec ty vlasy neobarvil zpátky, fakt mu ty blonďatý slušely více :-)) Daisuki! Jdu spát s úsměvem na tváři, upokojená. A tak se mi to líbí, protože chci mít laskavý spánek. Ale to už sem nepatří. ;-) ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Nejspíš jsem udělal chybu, že jsem HMC viděl po třech částech ve třech dnech, na druhou stranu myslím, že i kdybych ho viděl v celku, můj dojem by byl stejný. Jedním slovem bych ho shrnul jako "zmatek". Prvních 50 minut bylo příjemných, počínaje prvním setkáním Sophie a Howla, přes Sophiinu proměnu a hledání, až k nalezení pohyblivého zámku a seznámení se s ostatními, byly moje pocity velmi kladné. Ovšem asi po hodině (Sophie šla za králem) jsem se přestával orientovat, kdo, co, kdy, s kým a proti komu a některá rozhodnutí a chování mi přišla úplně nelogická a nepravděpodobná. Samotný konec, ač IMHO zbytečně nedořečený, byl pěkný a možná /jak někdo naznačil/ mohlo jít o Miyazakiho rozloučení se. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (13)

  • Rozpočet filmu činil 24 milionů amerických dolarů. (Saku)
  • Pazu – hlavní hrdina z režisérova staršího snímku Laputa: Nebeský zámek (1986) – přeběhne v jednom záběru přede dveřmi kouzelníka Jenkinse. (HellFire)

Související novinky

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

06.11.2023

V sobotu 11. listopadu začne 10. ročník festivalu Malé oči. Malí diváci a jejich rodiče se mohou o víkendu vydat na podivuhodná dobrodružství v pražských kinech Aero a Bio Oko. Během listopadu a… (více)

Reklama

Reklama