Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Půvabná, sympatická, a přece osamělá prodavačka lístků chicagské nadzemky Lucy Moderatzová platonicky miluje neznámého muže, který si u ní každé ráno kupuje lístek. Sní o tom, že si jí jednoho dne všimne. Jenže místo toho si ona náhodou všimne, jak se dostane do střetu se dvěma chuligány a je sražen do kolejiště. Protože se právě blíží vlak, Lucy neváhá, vrhne se k bezvědomému a stáhne ho z kolejí, čímž mu zachrání život. Teprve v nemocnici se dozví, že jde o právníka Petera Callaghana. Dřív než stačí odejít, nahrne se do pokoje jeho svérázná rodina a všichni ji považují za Peterovu snoubenku. Zaskočená dívka, okouzlená srdečným přijetím, nedokáže v první chvíli říct pravdu, a než se k tomu později odhodlá, zjistí ji rodinný přítel a Petrův kmotr Saul. Lucy mu sice vysvětlí původ omylu, on ji však přesvědčí, aby rodině nic neříkala. Její existence jim prý pomáhá snášet Petrův stav. Jediný, kdo tuší, že něco není v pořádku, je Peterův bratr Jack, kterému se Lucy velmi líbí. Také jí je Jack sympatický, a tak není divu, že se do něj zamiluje. Když se zdá, že zamotanější už to být nemůže, Peter se probere z kómatu. (TV Nova)

(více)

Recenze (185)

Blackberry 

všechny recenze uživatele

Aj keď mám Sandru Bullock a jej krásny úsmev rád, tento kúsok naozaj ale nemusím. Mala už aj lepšie vecičky. Čo sa týka deja, je postavený na zdanlivo zapletenej pavúčine vzťahov, no záver vôbec nevyznel dramaticky, ale skôr komicky - proste taký ľahký priebeh záverečného manželského (ne)ceremoniálu, bez vážnejšieho zdesenia, či škandálu som dávno nevidel v podobných typových žánroch. Čo už, každý chvíľku ťahá pílku - tentokrát potiahli ideisti tohto filmíku veľmi slabo :) ()

unclejack 

všechny recenze uživatele

Pôsobivosť Turteltaubovho filmu bezpochyby vychádza z výkonu Sandry Bullock. Hoci aj ostatní herci - najmä Peterova rodina - sa snažia, je to predovšetkým prirodzená Bullocková ktorá boduje a ktorej vykreslenie Lucy má svoje skromné kúzlo. Bill Pullman a Peter Gallagher na ňu pozerajú zo zančnej diaľky, zvlášť druhý menovaný a príliš nezaujme ani réžia scenár či kamera. Tri hviezdy, ale bez hlavnej predstaviteľky by išlo hodnotenie bez milosti rapídne dolu... ()

Reklama

darkchipmunk 

všechny recenze uživatele

Zas jeden z ikonických filmů mýho dětství. Strašně milý devadesátkový romantický rodinný film. Nechápu, že někomu může vadit. Pozéři.___ Pamatuju si i dialogy babičky s dědou. Teda mojí babičky s dědou. Děda se styděl, když občas usnul v křesle. Babička: "David půjčil kazetu Zatímco jsi spal." Děda: "Já jsem nespal, jenom jsem seděl v křesle." Sweet. ()

sunlion 

všechny recenze uživatele

Film je jednoznačnou záležitostí Sandry Bullockové, ta role jí sedla neuvěřitelně dobře, je v ní přesvědčivá a velmi půvabná (čímž vůbec nemíním její vzhled). Až by se jeden podivil, jak dobře ji přijala ta parta podivínů, to jest rodina Petera. Kdo je Peter? Luciin vysněný princ, advokát, jehož Lucy občas vídá a platonicky zbožňuje. Situace se zamotala. Když Lucy Peterovi zachrání život, on upadl do kómatu a rodina pokládá Lucy za Peterovu snoubenku. Lucy jednak nechce ublížit rozrušením z přiznání skutečnosti Peterově babičce, a druhak pro ni Peterova rodina znamená konec osamělosti – Lucy sama nemá ani sourozence, ani rodiče. Do děje zakrátko vstoupil také Peterův bratr Jack, který je – jak se divákům záhy ukáže – o mnoho sympatičtější než Peter, ačkoliv v něm Lucy celkem vzato žádného prince nevidí. Není prachatý, zato upřímný a poctivý k životu. Bude to stačit na princovskou chiméru? Jenže Lucy by si měla vzít Petera, ne Jacka... Vedlejšími postavami jsou komický syn Lucyina domácího a rozvážný Lucyin šéf. A jak to dopadlo? Vy, kteří nemáte rádi v romantických snímcích happy end, pusťte si raději zpravodajství... 90% Mimochodem - udivuje mě, když film určitého žánru hodnotí a komentuje někdo, komu je ten žánr cizí. To je jako být k hudbě lhostejný, jít na hudební koncert a potom o něm psát recenzi. Proč proboha?... ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Zatímco jsi spal je dost nenáročná, ale jinak příjemná komedie, u které není zapotřebí moc přemýšlet. Rozhodně se více pobaví ženy, protože tato romantika je určena jim. Nejprve sní Lucy o neznámém, aby ho pak zachránila a byla považována za jeho snoubenku. Jenže to by nebyla ta pravá zápletka sešitkových romantických knih. Hlavní hrdinka se musí zamilovat do jeho bratra. Film to není jen o jednom malém/velkém omylu, ale též o tom, kterak se jedna jinak opuštěná žena zamiluje i do nové rodiny. Ta je svými diskuzemi a přístupem sympatická. Ale zase tak velká komedie to není. Pokud jste ale fanoušky mladé Sandry Bullock, která je nezapomenutelná svými ďolíčky, pak asi zklamáni nebudete. Jinak se ale mezi romantickými komediemi jedná o průměr, kdy je dopředu jasné, jak to celé skončí. A bratr se chová od počátku docela důvěrně a místy až vlezle, což odůvodňuje tím, že Lucy podezřívá, ale já si myslím, že se mu už líbí. A to by asi bratr nebyl rád, že mu sourozenec dělá do holky, kdyby spolu byli opravdu zasnoubeni. A je třeba říct, že do poslední chvíle si to Jack myslí. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (12)

  • Sandra Bullock sa úlohy zhostila s tým, že sa s ňou vie stotožniť, keďže sa práve rozišla zo štvorročného vzťahu. (Arsenal83)
  • Film se měl původně jmenovat Coma guy, v češtině Chlápek v kómatu. (kosticka7)

Reklama

Reklama