Reklama

Reklama

Steamboy

  • Japonsko Steamboy (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Animovaný velkofilm režiséra Katsuhira Otomo propojení dvourozměrné a trojrozměrné grafiky, vyrobený za pomocí plně digitálních technologií byl konečně dokončen. 10 let práce a rozpočet téměř 22 milionů dolarů dělá ze Steamboye nejdražší japonský animovaný film historie. Režisérova úplná oddanost celému projektu je zřejmá z každého filmového záběru. Vědecko-fantastický retrofilm se odehrává v prostředí viktoriánské Anglie. Hlavní hrdina filmu a zázračný vynálezce jménem Ray Steam získal tajemnou kovovou kouli, která obsahuje novou formu energie schopnou zásobovat celou zemi. Tenhle mladý muž ji však musí využít, aby bojoval proti zlu, zachránil svou rodinu a ubránil Londýn před zničením. Přepychové viktoriánské interiéry a elegance tvarů tehdejších strojů dovolily Otomovi vytvořit oslňující obrazové pozadí i samotné stroje. Více než 180 000 obrázků a 400 scén počítačové grafiky dělá ze Steamboye jeden z nejpropracovanějších animovaných filmů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

mr.filo 

všechny recenze uživatele

Klasik na steampunkovém filmovém poli. Kde jinde očekávat takové množství páry než v takto příhodně nazvané pohádce? Celkový dojem nekazil uřvaný a uhekaný dabing, ač i tento způsob dabování byl místy krajně nelidský. Spíše mě zaskočila neúroveň některých scén, kvalitou blízká Včelce Máje. Kladuli si otázku, co je větší sci-fi, zdali to je Temže širší než Balaton nebo Eiffelovka v Londýně a nebo létající zámek na páru, tak odpovědi raději nechávám na divákovi :) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nádherný steampunk. Bohužel autoři během 126 minut zapomněli do ukázek všemožné techniky a leteckých schopností hlavního hrdiny vložit dostatek informací o světě, který je tak poutavý a stylový zároveň. Proč šel vývoj tímhle směrem, proč mají vojáci v rytířské zbroji střelné zbraně a další hromada otázek kazí jinak skvělý dojem ve světě, do kterého bych se rád vracel a vracel... Jinak těch deset let práce je vidět na hromadě nápadů a detailů, ale rozhodně ne na příběhu. ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Prísne hodnotenie, ale neviem si pomôcť. Pritom to počas prvej polhodinky vyzeralo mastne - atmosféra úžasných chlapčenských dobrodružstiev hladila na duši, nápaditá akcia v závratnom tempe spoľahlivo dvíhala adrenalín a nejednoznačne načrtnuté postavy sľubovali nefalšovanú drámu... Akonáhle sa však dej preniesol do "parnej veže", tak v nej uviazol - z postáv vyšumel spirit, z príbehu esprit a zvyšky fantázie tvorcov sa premietli iba a len do technologických hračičiek, ktoré takto napáchli samoúčelnosťou... Zrazu som sklamane zistil, že predložený pokrm nie je v kuchte uduseným dramatickým dobrodružstvom s výdatnou príchuťou bombastickej akcie, ale v hrnci bez pokrievky uvarenou bombastickou akciou, z ktorej veľmi rýchlo vyvreli dramatické príchute vhodené na začiatku. Mám radšej to prvé. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Famózní steampunková dobrodružka, která svého času byla terčem nesmyslné kritiky, jež vycházela z nesoudných očekávání spojených s Kacuhirem Ótomem, potažmo s faktem, že "Stemboy" byl jeho první celovečerní anime projekt od revolučního "Akiry". ___ Více v recenzi na Rejže.cz. ()

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Nejdražší animovaný film Japonska nijak výrazně nezklamal. Kombinace 2-D a 3-D počítačové animace je opravdu znát. Po grafické stránce není tedy co vytknout. Po stránce hudební také ne. Steve Jablonsky opět nezklamal. Jen ta zápletka to trochu kazí. Už od začátku bylo jasné kdo je hodný, kdo zlý a kdo to jen hraje na obě strany. Nicméně úchvatný pohled na potápící se parní věž to pěkně vyžehlil. A pravda je, že jsem od tvůrce Akiry takhle rodinný film vůbec nečekal... 8/10 ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Když se na začátku filmu Ray prochází po Manchesteru, jsou na pár sekund vidět Karl Marx a Friedrich Engels, povídající si na ulici. Oba dva žili v době, kdy se film odehrává, ve Velké Británii. (Raztubyl)
  • Ve filmu se častokrát vyskytuje ikonický londýnský most Tower Bridge, což je nesmysl, jelikož se děj odehrává v roce 1866 a most byl vystavěn v letech 1886–1894. (Petsuchos)
  • S rozpočtem 20 milionů amerických dolarů se ve své době jednalo o nejnákladnější japonský animovaný seriál. (Janko666)

Reklama

Reklama