Reklama

Reklama

Steamboy

  • Japonsko Steamboy (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Animovaný velkofilm režiséra Katsuhira Otomo propojení dvourozměrné a trojrozměrné grafiky, vyrobený za pomocí plně digitálních technologií byl konečně dokončen. 10 let práce a rozpočet téměř 22 milionů dolarů dělá ze Steamboye nejdražší japonský animovaný film historie. Režisérova úplná oddanost celému projektu je zřejmá z každého filmového záběru. Vědecko-fantastický retrofilm se odehrává v prostředí viktoriánské Anglie. Hlavní hrdina filmu a zázračný vynálezce jménem Ray Steam získal tajemnou kovovou kouli, která obsahuje novou formu energie schopnou zásobovat celou zemi. Tenhle mladý muž ji však musí využít, aby bojoval proti zlu, zachránil svou rodinu a ubránil Londýn před zničením. Přepychové viktoriánské interiéry a elegance tvarů tehdejších strojů dovolily Otomovi vytvořit oslňující obrazové pozadí i samotné stroje. Více než 180 000 obrázků a 400 scén počítačové grafiky dělá ze Steamboye jeden z nejpropracovanějších animovaných filmů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

JFL 

všechny recenze uživatele

Famózní steampunková dobrodružka, která svého času byla terčem nesmyslné kritiky, jež vycházela z nesoudných očekávání spojených s Kacuhirem Ótomem, potažmo s faktem, že "Stemboy" byl jeho první celovečerní anime projekt od revolučního "Akiry". ___ Více v recenzi na Rejže.cz. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Na malou chvilku se mi zachtělo napsat "Vynález zkázy po japonsku" - ale to by bylo značně zavádějící. Tady se nehraje o moc, o nadvládu nad světem. Jednoznačnou prioritou je BYZNYS, prosperita zbrojního průmyslu, který je osvědčeným a trvalým zdrojem nemalých výdělků - a vědecký výzkum bývá jeho snadnou kořistí, ať už mu podlehne vědomě nebo v dobré víře ve prospěšnost technického pokroku. Neobyčejně přesvědčivá, do detailů propracovaná animace vás vtáhne do děje bez jakékoli námahy, aby vám vzápětí s pýchou ukázala, že technologické možnosti století páry zůstaly ve skutečnosti z velké části nevyužité ... P.S.: Parní zámek představuje správně šílený megalomanský sen - a jako takový je připraven přijmout od svého tvůrce a kohokoli dalšího jakoukoli oběť. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Já jsem celkem spokojen. Příběh sice není nijak oslnivý, ale to nevadí, protože se jedná o úžasnou podívanou. Celá druhá polovina filmu je jen a jen o akci. A zpracování, to je zde zcela oslnivé. Je dokonce tak mimořádné, že jsem opravdu po celou druhou půli nedokázal spusti oči. Bohužel zpracování není všechno a tak i přesto, že je to ve svém žánru v tomto směru na špici, nestačí na filmy Myiazakïho apod. Každopádně to stojí za to vidět, už jen kvůli těm animacím. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nemám rád anime, ale od Steamboye jsem tak trochu čekal, že se díky steampunku, viktoriánské Anglii, zajímavému příběhu a Jablonského povedenému soundtracku stane výjimkou... Bohužel se jí ale nestal. Animace mi vůbec neučarovala a kvůli nehezké topornosti postav a neustálým křečovitým výrazům v jejich obličejích jsem se ani na ten příběh příliš soustředit nemohl. A když už jsem ho začal vnímat, připadal mi tuctový, rozvleklý a nezáživný. Chválím tedy hlavně zmíněný soundtrack (asi nejlepší Jablonsky vůbec) a nápad. Být Steamboy hraný nebo (klasicky nejaponsky) animovaný, hodnotil bych ho nejspíše lépe. ()

mandes 

všechny recenze uživatele

rozpočet : $22 million tržby celosvetovo : $10,460,689 . - má to jednu z najrajších animácií akú som u anime videl,tiež docela pochopitelný prýbeh(to sa už vôbec nestáva u anime často)a nejlepšie sú asi akčné scény(dynamické,strhujúce)doprevádzané skvelou hudbou(Steve Jablonsky) to čo sa deje poslednú hodinu sa len tak niekde nevidí ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Ve filmu se odehrává Světová výstava 1851, Great Exhibition of the Works of Industry of all Nations, Crystal Palace Exhibition nebo také Great Exhibition, což byla velká mezinárodní výstava průmyslu a kultury jednotlivých zemí. Konala se od 1. května do 15. října roku 1851 v Londýně. Děj filmu se však odehrává v roce 1866. (Petsuchos)
  • V japonské i v anglické verzi filmu je postava Raye dabována mladou ženou. Jedná se o obvyklou praktiku. (Janko666)
  • Produkce začala už v roce 1995, ale kvůli finančním problémům byla na rok přerušena. (Janko666)

Reklama

Reklama