Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tentokrát je hlavní postavou příběhu žena – autorka detektivních povídek. V šestnáctém poschodí jednoho panelového domu je nalezena mrtvola nájemníka Moravce, bydlícího v pátém poschodí. Přivolaný lékař konstatuje, že se jedná o vraždu. Všechny indicie ukazují na to, že pachatelem je jeho současná žena Šípová (R. Rázlová), průměrná autorka detektivních povídek. Domněnky jsou však jedna věc a důkazy druhá. Vyšetřováním je pověřen Rudolf Pekař (V. Hašek). Šípová se však ukáže jako zdatná soupeřka, která kriminalisty určitý čas vodí za nos... (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (10)

  • Regina Rázlová v roli podezřelé v příběhu okusí vazební věznici. Ve skutečnosti v roce 1998 byla zadržena policií za zneužití informací v obchodním styku a škody za 400 milionů korun. Měla se podílet na tunelování firmy Skloexport. Strávila rok ve vazbě, za který v roce 2006 vysoudila u Evropského soudu na ČR odškodné. Soudní spor skončil v roce 2007 bez viníka. (sator)
  • Vladimír Brabec zde hraje leteckého instruktora. V soukromém životě byl držitelem pilotní licence. (sator)
  • Při výslechu spisovatelky Evy Šípové (Regina Rázlová) používají vyšetřovatelé magnetofon československé výroby Tesla B100 Stereo. (Robbi)
  • Dům, ve kterém se stala vražda, je v ulici Štúrova 1417/2 v Krči. (sator)

Reklama

Reklama