Reklama

Reklama

Malý pitaval z velkého města

(seriál)
  • angličtina Minor Tales of Crime from a Major City
TV spot 12
Československo, (1982–1986), 14 h 8 min (Minutáž: 49–63 min)

Režie:

Jaroslav Dudek

Scénář:

Jaroslav Dietl

Hrají:

Jiří Krampol, Ladislav Frej st., Michal Pešek, Pavel Zedníček, Josef Abrhám, Svatopluk Skopal, Jan Faltýnek, Vlastimil Hašek, Vlastimil Zavřel (více)
(další profese)

Epizody(15)

Na televizní obrazovku se vrací detektivní seriál Malý pitaval z velkého města podle scénáře Jaroslava Dietla v režii Jaroslava Dudka se známými a populárními herci. Opět se budete moci setkávat s partou pražských kriminalistů, kteří pátrají po pachatelích drobných i těch nejzávažnějších zločinů. U některých případů jim jde vše s úsměvem, u jiných do smíchu není nikomu, ani těm nejotrlejším. Skvělé herecké obsazení zajistí příjemnou zábavu i po letech. Vedoucím kriminalistického týmu je náčelník Břetislav Kubát (Ladislav Frej) a jeho podřízenými Rudolf Pekař (Vlastimil Hašek), Libor Krejcárek (Jiří Krampol), Kamil Hamřík (Pavel Zedníček) a nejmladší vyšetřovatel Jiří Otradovec (Michal Pešek). (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Maskati k tomuto seriálu (2)

Malý pitaval z velkého města (1982) 

Naprosto jedinečný,dnes již kultovní seriál zobrazující věrně práci tehdejší kriminálky.Na rozdíl od jiných hodnotících vím o čem mluvím,protože jsem v té době pracoval na obvodě jako začínající kriminalista a též jsem při čtení svodných událostí postával u knihovničky s Leninovymi spisy /místa k sezení byla pro starý páky/a doplňoval si pátranku zrovna tak jako "Jiříček".Pan Dietl byl totiž perfekcionista a než začal seriál psát,tak objížděl pražská oddělení Kriminální služby a sledoval,jak to chodí.Tenkrat se moc nestřílelo ani neproskakovalo okny jako dnes v těch různých amerických,ale už i našich krimi seriálech,ale spíš to někdy byla i nuda a případ se musel doslova "vyšlapat",čemuž odpovídají i některé díly zde.Je i zajímavé,že od doby seriálu jsou všichni náčelníci /tenkrát/ a komisaři /dnes/ dodnes ve filmu vykreslovani jako uřvaní a nervní neurotici.Zaklad jim dal Břéťa.Je fakt,že náš starej byl ale taky takovej poděs. ()

Kuchařinka (1982) (E09) 

Nejhorší ze všech dílů, protože ztrácí na autentičnosti. To bych ani nemusel být bývalý polda, abych nevěděl, že podezřelého z vraždy by nikdy nevyslýchali v autě za jízdy a ještě před řidičem. Existují dané kriminalistické postupy a  taktika vedení výslechu je  absolutní základ úspěšného vyšetřování. Tohle se teda panu Dietlovi moc nepovedlo. Nejtrapnější roli zde má  Abrhám, který se chová jako amatér vyšetřující krádež slepic. Zaujala Janžurová se svou osobou svědkyně. Jinak dost odfláklý díl. ()

Reklama

Reklama