Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Stano Matička, Rosťa, Edison, Fera Ondráček a cikán Štefan Daniel, kterému nikdo neřekne jinak než Daňo, jsou nerozlučná pětka kamarádů ze sedmé třídy základní školy v jihomoravských Čejkovicích. Díky dalekohledu mají dokonalý přehled, co se ve vesnici děje, a jsou také první, kdo si všimne příjezdu nového učitele Petra Mikeše. Pomohou mu se zavazadly, a dokonce mu zařídí byt, aby byl obyvatelný, mimo jiné palmou, která v sále kulturního domu cudně zakrývá nahotu sochy Thálie. To je jen první z "průšvihů", které s nimi učitel během školního roku prožije. Hned následující týden totiž přísná učitelka Mlýnková zabaví klukům západní časopisy s erotickým obsahem. Do problémů se dostane i Mikeš, když odmítne doučovat primadonu třídy, nafoukanou Moniku. Navíc se musí bránit snaze rodičů, kteří ho chtějí ve vsi udržet, a proto se mu rozhodnou dohodit nevěstu. Situace se stane opravdu vážnou, když matka odmítnuté Moniky rozšíří pomluvu, že se učitel s kluky opil a pak rozbili sklípek dobráckého učitele Vrbeckého. To však kluci nehodlají nechat jen tak a rozhodnou se vypátrat skutečného viníka. Když se za Mikešem přistěhuje jeho dívka Petra a její uvítání se klukům zvrtne do další katastrofy, nemůže už zkušeného učitele nic rozházet. Dobře ví, že s klukovskou pětkou si ještě užije. (TV Nova)

(více)

Recenze (112)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Kdo by nechtěl takového pana učitele, jakým tu byl Jan Hartl. Jinak je Pětka S Hvězdičkou jenom dalším filmem o nevšedním všedním životě školou povinných kluků z dědiny. Jistě, nenávist vůči těm, kdo hlavním hrdinům křivdí, se daří vyvolat i po těch letech, ale copak jde tvrdit, že podobných snímků nevznikla spousta? Nutno říct, že tenhle je jedním z povedenějších, a zároveň méně stranickopoliticky výchovných, než byli třeba takoví Indiáni Z Větrova. Stravitelná hodina a čtvrt, 60%. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Nebudeme se tady nalhávat, že máme tu čest s dalšími Pány kluky, ale já mám k Pětce z hvězdičkou, již od dětských let, specifický vztah. Téhle party jsem chtěl být členem, s touhle pětkou jsem chtěl trávit své školou nepovinné dva měsíce a ačkoliv jejich filmové dobrodružství je v pointě skromňoučké, tak v sobě kombinují prázdniny u Babičky na vsi, vůni Jižní Moravy, již zmiňované Pány kluky a svým způsobem i nesmrtelného Vikyho Cabadaje a jeho machry. Za mne určitě jeden z nejlepších, co se týče tuzemské "druhé ligy" propubescentních snímků. ()

Reklama

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

"To máte z toho, ze nechodíte do kostela." Přesně moje slova. Zatím nejbližší filmové místo (zdravím Švábonauta s Papájem). Nevím, pokolikáté už to vidím, ale zrovna zábavné to moc není. Kluci jsou někdy fajn, jindy docela otravní. Prostě z nostalgie a místa natáčení to dostane trochu lepší hodnocení. 3+* ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Hudba: Ondřej Soukup. Zajímavé a úspěšné propojení rolí dospělých kde tvůrci obsadili profesionální herce, naopak představitele dětských rolí našli pomocí konkursu na školách hodonínského okresu. Veselý ale také výchovný film, pěkné ztvárnění slovácké vesnice, nechybí i humor, prostě nálada skvělá a já se opět po čase vrátil do svých dětských let i se všemi těmi kluky a s jejich klukovinami. ()

rytir1 

všechny recenze uživatele

Ten kdo zde dokázal napsat, že se jedná o stranickopoliticky výchovný příběh musel být asi větší snílek než mistr Matička. Ostatní snad poznají, že až jim trpělivost přeteče, uvidí luxusní českou komedii z řad těch starších dětských nejlepších, které u nás vznikaly. Tož, delegace přijela a hodnocení je tady. I když spíš strýc říká maluj spíš akty..ale to víte, když je u toho ministr, tak se to dává za pět hvězd :-D .I když ostatní tu jsou asi spíš samí jedničkáři, kteří nenávidí jiřiny:-D . No ale to maj z toho, že nechodí do kostela, asi pili moc limonády :-D .Potřebovali by to vysvětlit, nejlíp boxerskou rukavicí :-D ()

Galerie (7)

Zajímavosti (13)

  • Natáčelo se na Hodonínsku v obci Čejkovice. Ve filmu je možné vidět cedulku Čejkovice národní výbor. (M.B)
  • Bytovka, do které se nastěhoval učitel Mikeš (Jan Hartl), se nachází v obci Čejkovice na Hodonínsku. V době natáčení se začala stavět. (Standey)

Reklama

Reklama