Reklama

Reklama

Cold Creek Manor

  • USA Cold Creek Manor (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Manželé Tilsonovi touží po klidnějším životě na venkově. Proto se i s dětmi odstěhují z New Yorku do domu, který nedávno koupili. Při vyklízení domu naleznou velké množství fotografií a videonahrávek rodiny, která tu žila před nimi. Venkovskou idylu naruší příchod podivného muže, který je původním majitelem domu. Banka mu dům zabavila poté, co přestal splácet hypotéku. Muž se tváří, že chce rodině pomoci s opravou domu, později se ukáže, že veškeré jeho snažení směřuje k tomu, aby je z domu vyhnal. Tilsonovi brzy zjistí, že kdysi honosné panské sídlo se postupně stává jejich noční můrou a začíná odhalovat svá hrůzná tajemství. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

Goldenhair 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film mě nalákalo obsazení a Mike Figgis. Bohužel premisa, že se bude jednat o kvalitní kousek, protože ho má na svědomí režisér Leaving Las Vegas, nebyla na místě. Cold Creek Manor je standardem, který neurazí, ale málokoho taky zřejmě nadchne. Takový mix Strašáků, Posledního domu nalevo a Mysu hrůzy, což jsou ale samozřejmě o třídu lepší filmy. Největším problémem tohoto thrilleru je pak předvídatelnost. Záhadu točící se kolem celého domu divák po půl hodince rozluští a na nějaký zvrat v průběhu může zapomenout. Na druhou stranu, kde je psáno, že film musí být za každou cenu originální, aby dokázal pobavit. A snad to bylo atmosférou, prostředím, herci nebo možná kombinací všeho, že mě i přes veškeré nedostatky tento rutinní thrillerek dokázal zaujmout natolik, abych ho dokoukala do konce. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Škoda, mohl to být velice zajímavý film. Městská rodinka chce najít potřebný klid, proto se přestěhuje na venkov do starého rodinného sídla. Dům má však jedno děsivé tajemství. Histerický výstup s hady v domě mi přišel jako úplně zbytečný. Kůň v bazénu, to už bylo jiné kafe. Skutečně ho přejel Dennis Quaid nebo někdo jiný? Několik hluchých míst nezachránila ani poslední půl hodinka. Přílišná délka filmu také zrovna moc nepřidá. Hereckému obsazení nic vytknout nemůžu. To se mi docela líbilo. ()

Reklama

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo veľmi solídna záležitosť. Zápletkou síce z radu veľmi nevyčnieva, ale na napínavý thriller má všetky predpoklady a hlavné je, že ma ani po opakovanom sledovaní nenudil. Od Mikea Figgisa, ktorý pred desiatimi rokmi exceloval s filmom Zanechať Las Vegas síce dosť umiernené, ale vo svojom žánri dosť nadpriemerné. ()

Hopper 

všechny recenze uživatele

Stephen Dorff už asi do smrti bude hrávať len úchylov a psychopatov a to je aj jeho parketa. Vyčnieva v tomto filme, kde Quaid a Sharon len tak potichu pricmrndávajú. Scénarista by si zaslúžil inak pár poza uši, lebo toľko vypatlaných charakterov, ktorí jednajú ako zbavení zmyslov na jednu dedinu je priveľa. Celé sa to potom zvrháva len na otázku, aká stupidita bude nasledovať a najmä vďaka tomu je film predvídateľný jedna radosť. ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

A máme tady další z řad typických amerických thrillerů, které mají famozní první polovinu u které si budete spokojeně pomlaskávat popcorn, zatímco u té druhé ho budete proti své vůle vracet zpět do mísy. Je to obrovská škoda, že se to tak všechno dokáže splašit a u závěrečného vyvrcholení bych raději příště chyběl. Nezbývá mi proto nic jiného, než hodnotit střední cestou tří hvězdiček a to i přesto, že herecké obsazení i kamera se dá považovat za nadprůměrné. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Daleho (Stephen Dorff) zranění mění své pozice a množství krve. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v kanadském Ontáriu. (Terva)
  • Christopher Plummer své scény natočil za dva dny. Jeden den filmoval s Dennisem Quaidem, druhý pak se Stephenem Dorffem. (Terva)

Reklama

Reklama