Reklama

Reklama

Alice in Borderland

(seriál)
  • Japonsko Imawa no kuni no Alice (více)
Trailer 2

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Mladík posedlý hraním videoher se společně se dvěma kamarády ocitne ve zvláštní verzi Tokia, kde všichni musí hrát nebezpečné hry o přežití. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (146)

Immortal17 

všechny recenze uživatele

Musím velmi pozorně zvážit každé slovo, které napíšu, jelikož je velmi složité hodnotit aniž bych prozradila zápletku a závěr celého seriálu. Proto se velice omlouvám, pokud nebudu úplně konkrétní ve svému popisu. Položím vám otázku - hráli jste někdy karty? Určitě ano. A určitě znáte ten pocit když hrajete proti někomu, koho chcete porazit za každou cenu, ale také někoho, koho z milosti chcete nechat vyhrát. A tak začnete blafovat. Vyložíte všechno co máte a nebo necháte pár karet jednoduše zmizet pod stolem. Nakonec jste přeci oba vítězové. Zabijete dvě mouchy jednou ranou. Ale jaké to je, když vás ke hře vyzve samotný osud?! Hra doslova na život a na smrt. Aniž byste věděli jak k tomu došlo, budete hrát podle pravidel?! Dejme tomu, že máte možnost volby. Můžete buď bojovat nebo se vzdát. Otázka zní, co bojem získáte a co všechno přijdete když se vzdáte. Co se týká Alice in Borderland, první série mě chytla hned zpočátku, už je to dva roky co jsem ji shlédla, jen jsem čekala až vyjde ta druhá. Měla jsem během druhé série smíšené pocity, jelikož se děj oproti první série malinko vymykal kontrole, pocitově jsem byla jednou nahoře a podruhé zase dole. V jednu chvíli mě děj naprosto pohltil a ve druhé zase nepříliš nadchnul. Závěr však vyplivl tak úžasně silnou pointu, že jsem se nezmohla na víc než na obyčejné "aaaawh". V takový konec jsem po pravdě nedoufala, ba ne, ani jsem ho totiž nečekala. Čekala jsem cokoliv, jen ne tohle. A to je přesně to, co tuhle sérii popohnalo ještě mnohem dál dopředu a díky tomu má úspěšně našlápnuto i na třetí sérii. Je tu totiž ještě Joker, že ano. A ten vždycky rád hazarduje. Do té doby však žijme své životy. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1.+2. řada: *** Kvalitou/zábavností neskutečně nevyvážené a roztříštěné. Díky tomu se hodnocení pohybuje po epizodách od odpadu až po maximum. Průměr jak první tak druhé řady (a i celého seriálu) proto končí na průměrných třech. Zcela zásadní je proto hodnocení u jednotlivých epizod. Jako celek ale oceňuji perfektní vysvětlení/ukončení seriálu. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

je to sice vykrádačka snad všeho co vás napadne počínaje Kostkou a Únikovou hrou konče,ale i tak to má slušný potenciál být zábavným béčkem.Bohužel to ale funguje jen asi první tři díly:Následně jde kvalita dolů a seriál se začne utápět ve vlastní nedotaženosti.Ne snad,že bych od něčeho podobného vyžadoval exaktní logiku,ale tady se přeci jen až moc vaří z vody a nepomáhají tomu ani ne zrovna sympatické postavy.V posledním díle sice Alenka trochu chytí dech a připraví si půdu pro druhou sérii,ale čekal sem víc...60% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pustil som si to, lebo to pár ľudí spomínalo v komentároch seriálu Squid Game a dokonca tvrdili, že toto je lepšie. No ty vole ani náhodou. A ani to nie je príliš podobné. Síce sa tu hrajú nejaké hry o život, ale motivácie sú úplne, hm, vlastne ťažko povedať aké. Celé sa to tvári záhadne ako Lost. Je možné, že v tom je niečo nadprirodzené, alebo sú v tom mimozemšťania alebo čokoľvek. Seriál ponúka bambilión otázok ale žiadnu odpoveď. Namiesto nich tu máme kopu zbytočných flashbackov do minulosti postáv, ktoré ma postupne začali komplet srať. No proste ako Lost. Technická stránka je vydarená a prvé tri epizódy fungujú aspoň na ten prvej signálnej úrovni ako fungovali Battle Royale, Kocka alebo Saw. Proste banda nesympatických dementov sa snaží prežiť tým, že vyrieši nejaký rébus. Vrcholom seriálu je tretia epizóda v ktorej ide pri riešení aj o morálne hodnoty a vzťahy medzi postavami. Od štvrtej epizódy to je už totálna nezmyselná fantasmagória v ktorej si každý robí čo chce a už ani o tie hry príliš nejde. Namiesto toho sa tam ukazuje zdegenerovaná hierarchia, ktorú si vytvorili tí úbožiaci. Finále nám podobne ako v dvojke Matrixu odhalí kto za tým všetkým stojí a zároveň nám to nič nepovie. Snáď len to, že pokiaľ to bude mať úspech, tak sa to bude naťahovať donekonečna. Kariet na rozdávanie je ešte neúrekom. Tudududú. Kto má rozum, tak to zabalí po treťom diely. 3/10. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O zabíjania času a života hraním počítačových hier, cez hranie "skutočných" hier o život až po nájdenie zmyslu existencie a hodnoty ľudského života. Alice in Borderland rozvíja mnohé témy, okrem tých spomínaných aj hľadanie svojho miesta vo svete, keď ste ešte teenageri, respektíve na prahu dvadsiatky (ale aj neskôr), vek postáv nie som schopný určiť. Niežeby sme podobnú pointu ako v závere nevideli inde, ale ide samozrejme o adaptáciu, takže predpokladám, že v mange bude rovnaká. Teoreticky sa dá predstaviť aj pokračovanie, ono nie je úplne jasné, odkiaľ sa vzalo to, čo sa vzalo a či ide o náhodu, alebo o zámer niekoho dosiaľ nepoznaného. ()

Galerie (119)

Zajímavosti (2)

  • Všechny zbraně v seriálu jsou airsoftové repliky od japonské firmy Tokyo Marui. Jediná vyjímka je Kloboučníkův stříbrný Colt 1911 Government. (UncleMorty)
  • Natočeno dle manga předlohy, kterou napsal Haro Aso. Manga vycházela v období od 17. října 2014 do 16. února 2015 a byla prvnotně natočena jako anime. (UncleMorty)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama