Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Uprostřed děsivé epidemie, která může zničit veškerou civilizaci, bojuje několik lidí o holé životy. V brutálních podmínkách často není místo pro lásku a lidskost. (Netflix)

Recenze (105)

AlexUnited 

všechny recenze uživatele

Hodnotenie po prvej sérii : Neviem čo si mám presne myslieť. Na seriál som sa veľmi tešil, po formálnej a vizuálnej stránke je nakrútený profesionálne a na vysokej úrovni. Scenáristicky výborné a nečakané udalosti sa tu však striedajú s úplne klišoidnými motívmi a napínavé až do krajnosti vyšpičkované scény sa striedajú s tými absolútne nelogickými WTF sekvenciami, kde hlavní protagonisti konajú akoby mimo základnej miery príčetnosti a akejkoľvek inteligencie. Postavy tvoria akúsi podivnú zostavu a sú skôr nesympatické (najmä teda jedna z nich) a divák im akosi nemá potrebu príliš fandiť. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zdrcující účinky pandemie dostávají v ruských reáliích další rozměr - vládním opatřením se nedá vůbec věřit, kontrolu přebírají ozbrojená komanda, všeobecný chaos nabírá na síle a každá špetka lidskosti může být osudná. Škoda, že na konci se až moc hraje na city, ale tak už to chodí, že i ty nejlepší seriály mi v závěru utopí v záplavě sentimentu. I tak bych s radostí přivítala pokračování. ()

Reklama

johnymdoe 

všechny recenze uživatele

Znásilnění 10 let staré Ruské knížky Netflixem. Ani jedna postava se nechová tak jako v knížce..tady se všichni chovají jako naprostí kreténi a ten jediný, který byl v knize blb, tak je tu nejhrdinštější (Leňa) .Dějové linky z knihy zde nejsou, jsou nahrazeny přehnanými/americkými. Pokud takto vypadá každá adaptace původního materiálu Netflixem, tak potěš koště. 2* za to, že zanechali alespoň některé postavy a jejich jména a za Číňany na konci...U Finských Hranic jsem je úplně čekal..ironie, směju se ještě teď. ()

Marcas 

všechny recenze uživatele

Ruská produkce mě obrovsky překvapila. Mile překvapila. 8 dílů uběhlo jak voda a já se nemůžu dočkat druhé série, která nevím jestli je potvrzená, ale konec leccos naznačuje.Je vidět, že jakmile je produkce pod Netflixem, tak to stojí za to. A je celkem jedno z jakého konce světa dílo pochází. Tady se mi líbí ta surovost celé nastálé situace a mám pocit, že takováto atmosféra Rusům jde. Lokace jsou zimní, což opět sedí na Rusy perfektně. Vlastně úplně nevím, co bych mohl vytknout. Zkrátka mě nic nenapadá. Jediný můj problém je ruský jazyk, který se mi prostě nelíbí a nebaví mě ho poslouchat. To je ale můj problém, nikoli tvůrců nebo seriálu. Určitě doporučuji, je to zase něco trochu jiného, než na co jsme zvyklý ze západních produkcí. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné překvápko...Má to napětí, překvapivé zvraty, dobrý vizuál a sountrack. Osobně doufám, že bude pokračování, protože chci sakra vědět jak to bude dál :-) . Nejvíc mě, ale zaujala celá myšlenka seroše, která popisuje prakticky stejnou situaci co panuje dnes na celém světě, ovšem natočen je už v roce 2019?! Za mě 90% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (19)

  • Důvod, proč Sergey (Kirill Käro) netrpí na nemoc z ozáření, jsou tablety Taren, které bere jako drogy. (UncleMorty)
  • Důvod, proč finské jednotky mají naprosto odlišné uniformy a zbraně oproti realitě, je ten, že Finsko zakázalo export armádního vybavení do Ruska. (UncleMorty)

Reklama

Reklama