Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Uprostřed děsivé epidemie, která může zničit veškerou civilizaci, bojuje několik lidí o holé životy. V brutálních podmínkách často není místo pro lásku a lidskost. (Netflix)

Recenze (105)

MIMI.kry 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak už tu někdo psal, nepochopitelné jednání postav, které dělají vše pro to, aby si život co nejvíc zkomplikovali nebo zcela selhávali (třeba nehlídání si důležitých zásob, jako je jídlo, v době kdy se všude poflakují bandy hladovějících zoufalců, nehlídání si vchodů a dveří, když je kde kdo chce z různých důvodů odprásknout, nebo ve 2.sérii sex ve třech místo věnování se řízení vlaku, když ho sotva umí ovládat. Někdo onemocní nevyléčitelnou chorobou nebo se zblázní a luskuntím prstu je zase úplně v cajku apod.), Nepravděpodobné vztahy (autista a Polina). To nezodpovědné a hloupé jednání nepříliš sympatických uvřískaných postav, hlavně uječených ženských, mi iritovalo a kazilo zážitek z akce. Hlavně aby byla nějaká akce a dobrodružství, což je samozřejmě klad seriálu. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Nenapadlo by mě, že si pustím zrovna ruský seriál. Námět mě ale zaujal, tak proč ne. Je to dost dobře udělané a působí to autenticky. V Moskvě vypukne smrtící epidemie a v lidech to probudí to nejhorší. Každý se snaží se zachránit bez ohledu na ostatní. Sledujeme zde osud dvou rodin, které spolu prchají daleko k jezeru, kde by měli mít klid. Nemají to ale vůbec jednoduché a musí se potýkat s nástrahami. Je to opravdu velmi surové. Člověk vidí, čeho všeho jsou lidi schopni ve snaze přežít. Naše skupina si na své cestě projde doslova peklem. Končí to trochu otevřeně, tak snad bude ještě další série. "Máte benzín?" ()

Reklama

petikacka 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné překvápko...Má to napětí, překvapivé zvraty, dobrý vizuál a sountrack. Osobně doufám, že bude pokračování, protože chci sakra vědět jak to bude dál :-) . Nejvíc mě, ale zaujala celá myšlenka seroše, která popisuje prakticky stejnou situaci co panuje dnes na celém světě, ovšem natočen je už v roce 2019?! Za mě 90% ()

johnymdoe 

všechny recenze uživatele

Znásilnění 10 let staré Ruské knížky Netflixem. Ani jedna postava se nechová tak jako v knížce..tady se všichni chovají jako naprostí kreténi a ten jediný, který byl v knize blb, tak je tu nejhrdinštější (Leňa) .Dějové linky z knihy zde nejsou, jsou nahrazeny přehnanými/americkými. Pokud takto vypadá každá adaptace původního materiálu Netflixem, tak potěš koště. 2* za to, že zanechali alespoň některé postavy a jejich jména a za Číňany na konci...U Finských Hranic jsem je úplně čekal..ironie, směju se ještě teď. ()

Hemlock 

všechny recenze uživatele

Tak po dvou sračkoidních filmech v řadě jsem si řekl, že si zkusím opravit chuť seriálem. Volba padla na Эпидемия a lépe jsem vybrat nemohl. Opravdu oddechové ruské postapokalyptické drama, u kterého se určitě nebudete nudit - každý díl má slušné tempo, herečky mají pěkné měchy, jejichž tvary dovádí k dokonalosti všudypřítomná zima a navíc je téma pandemie vskutku aktuální. Takže s chutí do toho a já se těším na druhou řadu - 80%. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (19)

  • Druhá série vznikla na podkladech Jany Vagner, podle kterých chtěla napsat pokračování knižní předlohy. (UncleMorty)
  • Důvod, proč Sergey (Kirill Käro) netrpí na nemoc z ozáření, jsou tablety Taren, které bere jako drogy. (UncleMorty)

Reklama

Reklama