Reklama

Reklama

Liberator: Operace Avalanche

(seriál)
  • USA The Liberator
Trailer 2
USA, 2020, 3 h 17 min (Minutáž: 46–56 min)

Scénář:

Alex Kershaw, Jeb Stuart

Kamera:

Michał Łuka

Hrají:

Bradley James, Martin Sensmeier, Jose Miguel Vasquez, Ross Anderson, Finney Cassidy, Sam Gittins, Kiowa Gordon, Tatanka Means, Matt Mercurio, Filip Lipiecki (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Nesourodá jednotka odhodlaných vojáků zvyklých dělat si věci po svém razí za druhé světové války cestu invazi spojenců do Itálie. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (55)

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Na seriál jsem se podíval především jako někdo, kdo se zajímá o vše, co je o druhé světové válce. Nic jsem v podstatě nečekal a taky se žádný zázrak nestal - jde o čistý průměr. Nestihnete si v podstatě ani nějak vybudovat vztah k postavám, jako třeba v bratrstvu neohrožených. Styl vizuálu někomu sedne a jinému zase ne - to už je zcela individuální. Za mě 5/10. ()

sunfreedom 

všechny recenze uživatele

Nemohu říct, že by mě to neoslovilo, ani že by se mi to líbilo. Ztotožňuji se s některými recenzemi, které nechápu použití daného vizuálu. Když si vzpomenu třeba na Valčík s Bašírem, tam mě to trhalo oči mnohem méně. Nevím, nemohu se rozhodnout, jestli bych něco takového chtěl vidět znovu. Spíš ale asi ne. ()

Reklama

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Liberator je zajímavé válečné drama podle skutečných událostí na styl Band of Brothers od Netflixu, které zpočátku zaujme tím, že je celé nasnímané v rotoskopii a právě na to tu lidi tak nadávají, ale já to napíšu jinak... Myslíte si, že je normální dávat hned seriálu odpad jen proto, že se Vám nelíbí jeho animace? To je jako kdybyste si pustily černobílý film a po pěti minutách k tomu tady začaly psát slohovku o tom, jak se na černobílé filmy nedá koukat a ohodnotily všechny černobílé filmy odpadem. Lidi fakt se zamyslete se, člověk tenhle styl animace opravdu nemusí mít rád, ale měli byste se taky zkusit podívat na samotný příběh a postavy, protože ty byly skvělé. Každý díl přináší nové bitvy a zobrazuje postavu velitele Sparkse, který začíná naverbováním všerasové roty a postupně s každou bitvou získává zásluhy a vyšší hodnost. Líbila se mi struktura ostatních postav, nebylo to právě jen o Sparksovi, ale za ty čtyři díly stačí přirůst k srdci třeba takový Gomez nebo jeden z německých velitelů. Vyústění v posledním díle bylo parádní! Jediné co ještě můžu říci je, že to mohlo být minimálně o 2-3 díly delší, ale když je to podle skutečných událostí, tak mi to zase tolik nevadí. Super seriál. /75%/ ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Kreslené bratrstvo neohrozených to asi nazvať nemôžem, ako neviem čo si autori mysleli, mizerná animácia a nudný dej, neviem či to nejako nadväzovalo lebo som to pozeral a robil pri tom iné veci a človek ani o nič neprišiel. Ale netflix dobre vedel čo robí keď ponúkol iba 4 epizódy. Kto vie či to niekto sfúkol za jeden deň, ale ak si pozriem ostatné hodnotenie a percentá očividne sa to aj niekomu páčilo. Mne to stačilo na slabší podpriemer. 2* ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

1) nechapu koho napadlo (když už museli natočené scény prohnat filtrem a hrát si na animaci) nacpat do obrazu efekt “špinavé sklo”. Veškeré záběry vypadají jako když se díváte na umatlanou TV. Obzvlášt tmavé záběry to doslova ruší. 2) občas jsem ml pocit že koukám na Pattona, občas na Tucet špinavců. Pak chvilku to byla Velká červená jednička a Bratrstvo neohrožených atd. Já chápu, že být originální je těžké. Tohle ale je buď nuda nebo pocit “kde jsem tohle už viděl”. 3) je celkem dobře vidět co je natočené a dopatlané filtrem a co dočmárané v PC. Úroveň detailu, stínování, kontrast se příliš lisí. prostě se šetřilo. 4) Znatelně patlané ve východní Evropě za minimální rozpočet... nejen díky faktu "made in Poland" ale i díky přítomnosti "zetkových" herců. Poznal jsem jen jedinou "povědomou" tvář - Vinzenze Kiefera (Německého velitele z Legenda jménem T-34) a i to není žádná superstar. Pokud nemáte prachy, tak se do něčeho podobného nepouštějte. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (10)

  • Originální název seriálu The Liberator je na českém Netflixu doplněn o poněkud zavádějící podtitul Operace Avalanche, což bylo kódové označení pro vylodění Spojenců v okolí italského města Salerna. Této týdenní vojenské akci ze září 1943 se však seriál věnuje jen na začátku první epizody. (Duoscop)
  • V epizodě je uvedeno, že 45. pěší divize byla začleněná do 6. armády, to je však chybné, jelikož se 6. armáda v Evropě nenacházela, nejspíše byla zaměněná se 7. armádou, pod kterou byla 45. pěší divize začleněna. (liebgott)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno