Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mitchovi Robbinsovi se blíží čtyřicítka a propadá frustraci. Jeho kamarád Phil je na tom ještě hůř - doma je pod pantoflem a v práci ho zase komanduje jeho tchán. Oba závidí Edovi, který vypadá, že si života dokáže užívat a stále si vymýšlí nová dobrodružství. Ed chce kamarádům udělat radost, a tak pro všechny zakoupí čtrnáctidenní pobyt na nefalšovaném ranči v Novém Mexiku a donutí je oba odjet. Na ranči se setkají s dalšími hosty, kteří si sem přijeli odpočinout od rodiny, civilizace, práce. Společnost je to opravdu různorodá. Ale čeká je náročný program - po několikadenním padání z koňských hřbetů dostane skupina těžký úkol - dopravit stádo do 200 mil vzdáleného Colorada. Zprvu vše probíhá celkem klidně, ale pak jejich předák Curley náhle zemře. Jak si zelenáči s touto situací poradí? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (82)

monolog 

všechny recenze uživatele

Lepší jak dvojka, humoru je tu víc, akce míň a lidskosti hodně. Jack Palance je tvrďák akorát, trochu menší jak ve dvojce. Nejvíc se mi na tomhle filmu asi líbilo sžívání měšťáků s kovbojským způsobem života. A pak samozřejmě, když se rozhodli sami dopravit stádo krav na místo určení, nezradit je a postavit se k tomu jako opravdovský chlapi. Škoda, že u nás nic podobnýho neprobíhá, hned bych jel taky. Nejlepší byla nakonec jejich proměna, z ustrašených vynervovaných pušperlíků se z nich stali drsní mužští. A to tele bylo sladký. Myslím, že jen hodně málo lidí by neudělalo totéž, co Billy Crystal, když se dozvěděli pravdu o důvodu jejich práce. Vlastně je to jeden z posledních westernů, kde jsem cítil takovou tu náladu, kterou si obvykle spojujeme s reklamama na cigarety Marlboro. Kamarádství, možnost se na přátele spolehnout, nádherná krajina a skvělá práce, humor, kolty proklatě nízko... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nečekaně v závěru dojemná záležitost, která nám chlapům ukazuje, že ještě nejsme tak staří, abychom si nemohli občas splnit nějaký ten klukovský zážitek a že nám to jen prospěje. Billy Crystal toho tolik neodehrát, ale všude kde hrál, tak zahrál skvěle. Chápu že nemá ten správnej ksicht, s kterým se dají kasírovat spousty peněz, ale jako člověka jej mám o to více rád. Když skáče do rozvodněné řeky pro naříkající telátko, tak jsem z toho prostě naměko. PS: Určitě kouknu i na druhý díl. 70% ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu pristanú tri hviezdičky ako uliate. Bol to mix všetkého možného. Dobré scénky, zaujímavé situácie, premyslené dialógy sa striedali s obvyklým westernovým a rýdzo americkým klišé, niekedy aj s nudou. Ale celok ako tak držal pohromade. Z hercov som poznal iba Jacka Palancea a prekvapila ma aj prítomnosť mladučkého Jakea Gyllenhala. Je možné, že za nejaký mesiac na film zabudnem, ale neľutujem tých takmer dvoch hodín strávených jeho sledovaním. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

U týhle pohody jsem se fakt bavil. Suchý ironický humor propaguju, takže prupovídky Crystala mě rozesmávaly vlastně pořád. Hlášek je nepočítaně. K tomu přidejme nádhernou krajinu, sympatický zbytek postav a vkusně zapracovaný vážný prvek. Relaxační komedie bez hnusů, pinďourů a paniců mám nejradši. Pustim si určitě brzo znova. -"I have a roping disability." ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Neupřímné - a tudíž neveselé, což u komedie představuje přece jenom menší problém. Zkrátka nemám ráda ty filmy, které znásilňují humor. Témě jediným osvěžujícím prvkem je jedenáctiletý Jake Gyllenhaal v drobné roličce syna hlavního hrdiny. Bohužel se vyskytuje jenom na začátku a poté až v samém závěru příběhu. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (2)

  • Jake Gyllenhaal v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)

Reklama

Reklama