Reklama

Reklama

Služka

(seriál)
Trailer 2
USA, 2021, 9 h 5 min (Minutáž: 48–60 min)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Matka samoživitelka zápasí s chudobou, vidinou ztráty střechy nad hlavou a byrokracií. Aby se uživila, začne pracovat jako uklízečka. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (119)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[80%] Docela silné 10 dílné drama o výborně napsaných postavách a skvělou herečkou, co hrála ústřední postavu. Chvílemi je to dost ujeté a celkově je to někdy s nadhledem branné, ale mě to bavilo celé až do konce. Něco je určitě natahované a občas nelogické, přesto mě to bavilo. Chvílemi i dojemné, vtipné, trhlé, reálné ze života atd. Určitě vidění téhle minisérie nelituji. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Strašná síla! Až taková, že jsem u toho měl tendenci nahlas cosi naléhavě sdělovat televizi. To když už se Alex chovala ale jo divně- pod vlivem všech těch neblahých okolností a nemoci, která se u ní na základě toho rozvinula. Mám pocit, že zejména některým ženám přijde ten seriál jako hotový zjevení. Schválně si kvůli tomu prolezu všechny komentáře. Jen mám obavu, že týraný ženy alkoholiků a jiných psychopatů na Netflix moc nekoukají. P.S.: Před pár lety mi v negativním slova smyslu trochu zamotala hlavu manželka fotografa Jindřicha Štreita, která v dokumentu o svém choti hodila do placu moudro své babičky, která ji poučila, že od zlého se neutíká. Já naopak říkám (a klidně vám to i podepíšu), zdrhejte a neohlížejte se. Máme jen jeden život a je děsně krátkej. ()

Reklama

petikacka 

všechny recenze uživatele

Někdy, když nečekáš nic, tak dostaneš hodně, což se v tomto případě stalo. Příběh mladé matky, která se jedné noci rozhodne utéct se svou dcerou od partnera někam pryč, není ničím výjimečný, ale čím se tento počin naprosto vymyká jsou herecké výkony a geniální scénář. Andie MacDowell jsem nikdy nemusela, ovšem zde v roli neléčené bipolární matky je naprosto na zabití, ale zároveň úplně k sežrání. Její filmová dcera ( až na konci série jsem si uvědomila, že je to její vlastní dcera) se o ni celý život stará i když je sama v prdeli a má malou dceru. Ono dostat se z vlastních sraček, když navíc nemáš nikoho na koho se můžeš obrátit je dost na hovno, ale zde je to o level sraček výš. No, sama jsem to zažila a vím, že to jde, ale chce to mít koule a jít si za svým. Za mě 90% ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Nikdy není tak špatně, aby nemohlo být ještě hůř. Na Alex se toho valí, ale ona neztrácí bohorovný výraz :). Ne, nebudu zlá. Margaret Qualley je civilní a půvabná i v pletených svetrech a krátkých kalhotách z charity, aby ne když je dcerou Andie MacDowell, jejíž matka-hipísačka mě svým hlasem a kecy neskutečně vytáčela a vlastně i Alex, která si nechala všechno snažení ničit od svých nejbližších. Tu a tam jsem jí napovídala: tohle nedělej, holka. Ale ona kupodivu neposlechla :). Dlouho to vypadalo, že hasne i světýlko na konci tunelu, ale pak kdosi nahodil pojistky a vysavač mohl zas likvidovat bordel. V bytě i v životě. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

Krásná a talentovaná Margaret Qualley a její méně krásná a méně talentovaná matka Andie MacDowell v celkem zábavném příběhu o tom, jak se životem protlouká dívka z nižší sociální vrstvy s dítětem na krku. Přes sociální úřady, azylové domy a podřadné, špatně placené práce, přičemž musí rovněž řešit složité vztahy s bláznivou matkou a latentně agresivním přítelem… Realistické, lehce nadprůměrné drama, které nejvíce vyniká svojí uvěřitelností a přirozeností jak v postavách, tak v dějových zápletkách. Jeho slabinou je naopak nepříliš velký spád a ne zrovna strhující a napínavý děj. Zajímavé, nikoliv však výjimečné. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (7)

  • Když Alex (Margaret Qualley) měla čelit nějaké těžké situaci (úklid domu, problémy s matkou), vždy si splétala vlasy. Zatímco v momentech, kdy si připadala sebevědomá a klidná, si vlasy nechávala rozpuštěné. (Polik_)

Reklama

Reklama