Reklama

Reklama

Služka

(seriál)
Trailer 1
USA, 2021, 9 h 5 min (Minutáž: 48–60 min)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Matka samoživitelka zápasí s chudobou, vidinou ztráty střechy nad hlavou a byrokracií. Aby se uživila, začne pracovat jako uklízečka. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (119)

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to velmi empaticke, autenticke.Hrdinka z platna prakticky nesleze, takze si k ni lze vytvorit silny vztah. Da se rict, ze jde krome thrilleru o materske melodrama a socioekonomickou studii. Projdete si s hrdinkou hromadeni jejich problemu. Ucelem ale neni ukazat,jak se hrdinka trapit,ale jakou ma "hardiness". ()

Dominik 261 

všechny recenze uživatele

Zložitá životná cesta Alex. Je to smutná dráma, komédiu som tam nepostrehol. Pekne natočené v krásnom prostredí. Trošku mi tam chýbala nejaká znelka alebo originálny soundtrack, aj keď počas epizód boli dobré skladby. Herecké obsadenie je fajn. Alex resp. Margaret Qualley veľmi dobre sadla táto rola a bola uveriteľná. Seriál sa zo začiatku pomalšie rozbiehal a tvoril základy, na ktorých stál silnejší záver. Správanie jednotlivých postáv bolo občas divné ale tak to v živote chodí. Koniec bol pekný a dojemný. Celkovo si to zaslúži slušné 4*. ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Podivně návyková věc, kterou si zprvu pustíte coby kulisu, jenom abyste o chvíli později zjistili, že jste o deset hodin starší. Nádherně natočený lidský drama, který žene kupředu parádní scénář, bezchybný herectví a pěknej soundtrack. Po všech sci-fi, horrorech, thrillerech a akcích člověk tak nějak zjistí, že prostě potřebuje vidět drama zakořeněný ve skutečnym světě. ()

Mikarda 

všechny recenze uživatele

Skvělé herecké výkony a úctyhodná snaha dostat různé formy domácího násilí do povědomí. Bohužel jsem se místy nudila a ten věčný kolotoč malých úspěchů záhy vykoupených nějakým průšvihem mě přestal bavit. Sérii by se hodilo zkrácení a na druhou stranu škoda, že nám úplně zapadla Danielle. Všehovšudy se z toho stala průměrná záležitost s promarněným potenciálem. ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

V záplavě temných dramat, thrillerů, scifáren atd moc příjemná změna. Nečernobílá sociální sonda, která háže možná až moc často klacky pod nohy, ale vyvažuje to i hezkýmy momenty, skvělým scénářem, a hereckými výkony všech zúčastněných. A ten pozitivní a fakt krásný konec by to na tu pátou hvězdu skoro vytáhnul. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (7)

  • Když Alex (Margaret Qualley) měla čelit nějaké těžké situaci (úklid domu, problémy s matkou), vždy si splétala vlasy. Zatímco v momentech, kdy si připadala sebevědomá a klidná, si vlasy nechávala rozpuštěné. (Polik_)
  • Minisérie je natočena podle knihy „Maid: Hard Work, Low Pay and Mother's Will to Survive“ od Stephanie Land. Kniha se umístila na třetí příčce bestsellerů podle The New York Times. (Axarus)

Reklama

Reklama