Reklama

Reklama

Služka

(seriál)
  • USA Maid
Trailer 1
USA, 2021, 9 h 5 min (Minutáž: 48–60 min)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Matka samoživitelka zápasí s chudobou, vidinou ztráty střechy nad hlavou a byrokracií. Aby se uživila, začne pracovat jako uklízečka. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (117)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě v prvním díle možná až nasílu prvoplánovitá snaha o vykreslení zoufalosti hlavní postavy, které se během jednoho dne nepodaří doslova desítka věcí. Nevím nevím, jestli je tohle ta správná forma podání a jestli bude seriál mít co nabídnout po obsahové stránce v dalších dílech… Po 2. díle přestávám sledovat, jelikož si myslím, že seriál nic kloudného nenabídne. Bez hodnocení. ()

Mikarda 

všechny recenze uživatele

Skvělé herecké výkony a úctyhodná snaha dostat různé formy domácího násilí do povědomí. Bohužel jsem se místy nudila a ten věčný kolotoč malých úspěchů záhy vykoupených nějakým průšvihem mě přestal bavit. Sérii by se hodilo zkrácení a na druhou stranu škoda, že nám úplně zapadla Danielle. Všehovšudy se z toho stala průměrná záležitost s promarněným potenciálem. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Udělal díru do zdi, navíc musela vytahovat rozbité sklo z vlasů téměř tříleté dcery. Trpělivost došla. Noční úprk a zoufale rychle klesající zásoba peněz. Margaret Qualley se sice dokázala (prozatím) napřímit, ale bude to mít sakra těžké. Je patrné, že budeme spíš klesat hlouběji do deprese a komplikovaný americký sociální (i justiční) systém ukážou svoji nekompromisní tvář. Protože jsou sociálně znevýhodnění a sociální znevýhodnění. A když stačí peníze sotva na benzín, školku pro malou nebo ten zpropadený trajekt... Význam a aktualita zvolených témat jsou nezpochybnitelné. Světlem v tunelu má být job v úklidové firmě, kdy u prachatých klientů poznává hlavní hrdinka Alex jejich marnivost. Toalet nakonec vyčistí stovky, vyzkouší sedm typů státní podpory a čeká ji několik stěhování. A bude psát. A možná vyjde i stipendium. Jenže ona „naneštěstí“ neměla modřiny. A to může být problém. Neustálé kupení tragédií může vyznívat účelově, ale ono se to postupně vyváží. Autorka Molly Smith Metzler solidně kloubí množství motivů a vesměs seriálový John Wells už v případě dramatu Blízko od sebe dokonale využil mistrovství svých hereček a nabídl dramaticky i emocionálně rezonující dílo. Nakonec velká spokojenost. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

NETFLIX minisérie - (8/10). Po shlédnutí první epizody jsem vůbec nečekal, že to dokáže příběh natáhnou na deset epizod. Nezdálo se mi to jako dostatečně silné téma, ale jak já se šeredně spletl. Tvůrci z toho dokázali postupem času vykřesat výborné drama, které ukazuje křehkost ženského života. Někdy dokáže být alkohol tou nejhorší drogou a udělá to z člověka monstrum. Příběh krásně, nenásilně plyne a diák se stane jakousi součástí každodenního života plného strastí, který Alex prožívá. Jediný film, který jsem s Margaret Qualley zatím viděl bylo Tenkrát v Hollywoodu. Tady mi ukázala, že to má v sobě a mateřskou lásku jsem ji věřil všemi deseti. Na těchto minisériích se mi hrozně líbí, že odvypráví silný příběh několika dílů a divák na ně poté vzpomíná třeba i více než na nějaké seriály, které mají více sérií. Nejlepší epizoda: Nebeská modř (E09) ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-3* Vysokohodnocený seriál mě čas od času naláká a tento i díky komentářům mých spřízněných duší jsem dokonce začal sledovat. Ale jsou případy jako tento, že se mě netrefí do nálady, či vkusu a předčasně s ním skončím a u tohoto jsem vydržel celé tři díly. Po nich si uděluji právo ho předčasně ohodnotit ;-). Vyšší hodnocení si nejspíš zaslouží, ale jeho vesměs depresivní nálada mě ničila a marně jsem tam hledal tu zmiňovanou komedii. Lehce v náznacích se tam výjimečně objevuje něco, kvůli čemu by šlo zvednout ústní koutky, ale hodně křečovitě. Zpracování i herecké výkony jsou však kvalitní, ale i přesto nemíním trávit více času s něčím co mě tak deptá a mučí. To přenechám rád jiným, koho zajímá život svobodné matky a s tím spojené problémy, které jsou opravdu realisticky vylíčeny. A myslím, že pro mě nemá smysl se kdykoliv k němu vracet a mé tři hvězdy jsou snad dostatečná kompenzace. [ PŘÍBĚH: 2  /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ()

Galerie (90)

Zajímavosti (7)

  • Když Alex (Margaret Qualley) měla čelit nějaké těžké situaci (úklid domu, problémy s matkou), vždy si splétala vlasy. Zatímco v momentech, kdy si připadala sebevědomá a klidná, si vlasy nechávala rozpuštěné. (Polik_)
  • Minisérie je natočena podle knihy „Maid: Hard Work, Low Pay and Mother's Will to Survive“ od Stephanie Land. Kniha se umístila na třetí příčce bestsellerů podle The New York Times. (Axarus)

Reklama

Reklama