Reklama

Reklama

Texaský masakr motorovou pilou

  • USA Texas Chainsaw Massacre
Trailer 1

VOD (1)

Pokračování hororu, ve kterém skupina influencerů zamíří do Texasu vdechnout život městu duchů, ale narazí na Leatherface, proslulého vraha s maskou z lidské kůže. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (395)

Big_Boss 

všechny recenze uživatele

Rovnou řeknu, že ze všech slasherů mám nejmíň nakoukanou zrovna sérii Texaskýho masakrku, kdy kromě artovýho originálu ze 70. let mám skouknutej jenom remake z roku 2003 a jeho pokračování s Alexandrou Dadario, který bylo takový meh. Když se oznámilo, že pokračování, který má navazovat rovnou na první film z roku 1974 zamíří rovnou na NETFLIX, tak jsem věděl, že to bude průser. Film teda sleduje skupinu namyšlenejch influencerů, který jedou do Texasu s úmyslem vdechnout polomrtvýmu městu nějakej život a samozřejmě se tim zviditelnit na sociálních sítích. Do toho se připlete i známej Leatherface, kterýmu se nový návštěvníci města vůbec nelíbí. Film se tu trochu snaží polidštit nebo se aspoň pokusit sympatizovat se známym kožoksichtem, což mu podle mě jde… ale jen kvůli tomu, že parta teenagerů jsou takový vymrdaný zkurvený čůráci, že si pro ně přejete pomalou a bolestivou smrt. Samozřejmě největší osina v zadnu byla ta zasraná namyšlená kráva s kudrnatejma vlasama u který jsem si nepřál nic jinýho než aby jí Leatherface uříznul tu její podělanou hlavu! No a to mě poser na mý holý záda. On to nakonec fakt udělal a díky tomu si ten film ude mě zasloužil jeden bod k dobru. Jinak jediná dobrá scéna, která stojí za zmíňku je masakr v autobuse, ale to si určitě najdete i na Youtube a nemusíte si zbytečně ubližovat sledováním tohohle braku. 2,5/10. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Zase jsem se celkem těšil a doufal v nějaké solidní naplnění potenciálu série a opět jsem spíš zklamán, i když rozhodně ne znechcuen a nasranej jako v případě zrození z roku 2017. Leatherface tu vypadá dobře a s ničím se nesere, má tu hodně prostoru, ale je zase trošku vytuněnej - v některých svých piškuntáliích to je až za hranou - např. když s něčím až směšně přesně hází nebo láme rukou končetiny atp. To bych docela i odpustil, stejně tak tu nesmrtelnost či že je to často až zbytečně moc brutální a tlačí se na pilu, ale chybí tomu atmosféra ! Taková potitulková scéna nebo záběr jak si to Leatherface na začátku mašíruje z pole do silnice je super a takhle nějak měl vypadat celý film. Nejvíc mi totiž vadilo prostředí, vůbec se to neodehrává "v Texasu". Léto, vánek, pole, zapadající slunce, cvrčci.. nic! :) Namísto toho tu máme nějakou zaprděnou papundeklovou kulisu o jedné ulici a pár barácích, to smrdělo laciností a umělostí jako sviňa a celou dobu mi to kazilo dojem ze sledování. Smíšený pocity a na 3* to ani tentokrát asi nebude, na rozdíl od originálu či 2003 remaku se k tomuto už nemám důvod vracet. 4/10 ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ja zírám, na [Netflixu] se vážně objevil povedený sequel slasherové legendy. Vůbec nevím, odkud se tenhle režisér vzal, ale rozhodně se vyzná, a dal bych mu toho teď na starosti mnohem, mnohem víc! Moc fajn hororová lahůdka! Párty v autobusu aspiruje už zkraje letošního filmového roku na vítěze v kategorii "scéna, kterou bych chtěl zažít". ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Už to neni co to bejvalo a příběh byl otravná nuda. Gore bylo skvělý, pěkně nechutně krvavý, nejvíc mě zklamala délka filmu. Mohlo to bejt kurva delší do prdele :D Ale ten konec jsem nečekal, ten byl dobrej, protože to byla totální píča. Vlastně všechny postavy stály za hovno :D Já jako fanoušek gore a postavy Leatherface musim dát čtyři. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Leatherface a jeho texaský masaker pre mňa nikdy neboli až také žánrové ikony, ako tí známejší a charizmatickejší filmoví zabijaci, videl som originál a potom všetky diely natočené v tomto tisícročí, pričom vždy sa jednalo o obstojnú, ale nijak výnimočnú žánrovú zábavu, teda až na ten 3D diel, ktorý nestál za nič a síce ani tentoraz sa o žiadny zázrak nejedná, ale ja som náhodou celkom spokojný. Problém je, že toto je skutočne stále o tom istom, žiadny nový nápad, trochu iné smerovanie, vôbec nič, čím sa film rovno odstavuje od možnosti byť niečím lepším a je to príliš krátke. Skôr som mal pocit, že pozerám epizódu z nejakého hororového seriálu, než plnohodnotný film, kľudne by som uvítal aj dlhší úvod, kde by som sa trochu viac zoznámil s postavami na oboch stranách, toto už priamočiarejšie byť nemohlo. A aj tá línia s preživšou z originálu je tu úplne zbytočná, toto nefunguje. Ale na pomery žánru ma to nijak nerušilo, nenudil som sa, ja si moc nesťažujem. Len nerozumiem výberu prostredia, dej sa odohráva na jednej prázdnej ulici jedného asi mestečka so zanedbateľným množstvom miestnych a ja by som určite skôr ocenil to pravé špinavé južanské prostredie, kde sú práve aj tí miestni potenciálnou hrozbou. Ale zase tu má Leatherface aspoň nejakú normálnu motiváciu, partia mladíkov síce nie je moc sympatická, ale tiež tu prišla z rozumného dôvodu a medzi nimi sa nájde ešte pár postáv, ktoré tu tiež majú svoj význam. A film našťastie nesklame v tom hlavnom a je to skutočne masaker, obetí je dostatok a je to poriadne drsné a krvavé, často s praktickými efektami, ale ani tie digitálne ma nerušili. Vždy, keď sa tu Leatherface o niekoho postará sa je na čo pozerať. Len občas niektoré postavy prežijú až prekvapivo dlho a aj s úplnými devastačnými zraneniami sú schopné ešte niekomu zachrániť život. Režijne to síce nemá tú správnu atmosféru, ale technicky je to dobre zvládnuté, kamerou aj efektami. Takže ani tento nový Texaský masaker pre mňa nie je žiadny zázrak, ktorý by som si pozrel znovu, ale nemám s ním väčší problém, určite jeden z tých lepších krvákov za dlhú dobu. 63% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • Štúdio Legendary Pictures film predalo Netflixu po katastrofálne negatívnych testovacích premietaniach. (Real Tom Hardy)
  • Tvůrci uvedli, že upřednostnili praktické gore efekty namísto těch digitálních – chtěli totiž, aby se film z hlediska technického zpracování co nejvíce podobal originálu z roku 1974. (fiLLthe3DD)
  • Kvůli odložení premiéry snímku Leatherface - zrození (2017) ztratily společnosti Lionsgate a Millennium Films práva na sérii Texaský masakr a získalo je tak studio Legendary. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Hororové spin-off filmy na obzoru

Hororové spin-off filmy na obzoru

06.02.2024

Krvelační démoni divákům nehodlají dát pokoj. Po komerčním úspěchu loňského snímku Smrtelné zlo: Probuzení to vypadá, že hororová série Evil Dead po letech chytila nový dech. Film Leeho Cronina s… (více)

Reklama

Reklama