Reklama

Reklama

Bílý tygr

  • Indie The White Tiger
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Jestli chce ambiciózní řidič bohaté indické rodiny uniknout před chudou a začít podnikat, musí vzít rozum do hrsti. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (80)

Mr. Lobo 

všechny recenze uživatele

Všiml jsem si, že tuto analogii tady nikdo nezmiňuje, tak ji zmíním alespoň krátce já: podle mě se film snaží využít podobného předvedení rozdělení společnosti (na kterém je vytvořen základní konflikt) na ty chudé a ty bohaté, na ty, co slouží, a ty co mají kapitál, ty, co žijí v bídě a ty, kteří žijí v přepychu, jednoduše na ovládající a ovládané, tak jak to s velkým celosvětovým úspěchem předvedl předloni Parazit. A v tomto se mu to daří - tedy je to jednoduchý produkt, který zpracovává zadané téma v jeho (především) povrchní rovině. Nevýhodou je, že na rozdíl od Parazita není tak kvalitně natočený, je zdlouhavý, otravný, chybí mu jakkoliv sympatické postavy a je prostě stejně blbý a lobotomický jako většinu filmu jeho protagonista. Navíc (a podobnou výtku mám např. z úplně jiného ranku k románu Jezero Biancy Bellové) jeho poslední třetina (příběhová) je odbyta jen krátkým shrnutím, místo aby nabídla rozvedení příběhu. Nejen, že bychom mohli pochopit ten vývoj a další směřování, ale také by mohla nabídnout víc zajímavých postav, než byly ty předchozí. Takto to působí, že už se autorům chtělo film mermomocí ukončit, a tak to odbyli jen zkratkou, v níž všechny motivace a další události vysvětlí v pár větách. Jedna hvězdička je za to prozření, když jsem si asi v polovině projekce uvědomil, že to není film ze středověku, ale ze současnosti. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Divak se asi sotva ztotozni s nejakou postavou, ale o to tady myslim ani nejde. Jinak spousta trefne kritiky na celou Indii, ale hlavne konstatovani skutecnosti. Ne, ze bych jim neco zavidel, ale obdivuji jejich jinakost, at uz ve zpusobu zivota, filmu, humoru nebo jidla. Indicky film ma budoucnost, o tom zadna... ()

Reklama

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Jako návod na zbohatnutí by tohle nemělo fungovat nikde, navíc ten konec, kdy mám věřit tomu, že jiná možnost není a je to vlastně správné, mě dostala. Co bude se zbytkem nemalé rodiny je celkem jedno. Všude jsou chudí a všude bohatí. První půle mě bavila a věřila jsem v něco jiného, druhá polovina mě nudila a přímo sr..., docela zklamání. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Exkurze do temnoty podle bestseleru New York times. Vyvolava to nejhorsi pudy. Chvili je to naivni a vzapeti studene vypocitave s davkou arzenu. Gourav dokazal sveho Balrama ztvarnil pritazlive po celou stopaz. Je to pekny film na patecni pandemicky vecer. Chybi bollywoodske pisne. Kdo ma rad prach,stale tisice lidi kolem sebe a stale husty dopravni provoz i na nejzapadlejsich silnicich,at tuto zemi navstivi. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

O tom jak Slídil utek z Chatrče a k bohatství přišel. Je to ale nuda, chybí tomu živelnost, styl a výraznější režie. Na druhou stranu je dobře, že si Indové odpustili všechny svoje filmový trademarky a ukázali nám špínu a sociální selhání střízlivýma očima. Na jedno shlédnutí naprosto v pořádku, ale o den později už nebudete vědět, že jste to viděli. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Väčšina hlavných postáv je vykreslená ako zvieratá, ktoré symbolizujú ich povahu. Napríklad biely tiger Balram (Adarsh Gourav) za to, že bol vypočítavý a nebezpečný, jahňa Ashok (Rajkummar Rao) za to, že bol mäkký a rozmaznávaný, Mukesh (Vijay Maurya) ako mungo a otec (Mahesh Manjrekar), ako bocian. (belinko)

Reklama

Reklama