Reklama

Reklama

Mé soukromé Idaho

  • USA My Own Private Idaho (více)
Trailer 1

Scott (Keanu Reeves) se živí, na protest svého původu z vyšších vrstev, prostitucí. Jednoho dne potkává Mikea (River Phoenix), mladíka, kterého k prostituci přivedla naopak potřeba vůbec nějak přežít. Jeho život komplikuje narkolepsie, nervové onemocnění způsobující naprosto nečekané kolapsy v těch nejnemožnějších situacích. Spříznění pocitem vyděděnosti mezi nimi roste přátelství, které je trochu jinak vnímáno homosexuálně zaměřeným Mikem. Jejich vztah je to jediné, co jim pomáhá najít sílu k vyrovnání se se svou minulostí a odvahu postavit se tváří v tvář realitě... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (138)

Hortenzia 

všechny recenze uživatele

keď čítam komentáre o psychologickom filme a skvelých hereckých výkonoch,tak mám pocit, že som sledovala celkom iný film...herecké výkony pripomínali skôr školské predstavenie (napriek mojej obľube keanu reevesa musím povedať,že ten človek absolútne nevie hrať), psychológia sa tam mihla len tak veľmi náhodne a čo sa týka scenára,vyzeralo to, ako keby sa v hollywoode rozhodli dať šancu aj slovenským scenáristom (áno,až také zlé to bolo...) a inak nuda, jedna hviezdička za krajinky ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl někomu popisovat tenhle van Santův snímek, nevěděl bych, kde začít. Mé soukromé Idaho je bizarní mix Shakespearova Jindřicha IV., pouti za hledáním rodiny (která vyšumí do ztracena) a roadtripu po náhodných lokacích (od amerického středozápadu až po Řím), kde hlavní roli zastává kataleptický homosexuál, který se prodává jiným chlapům. Je to úplně nesoudržná směska, anarchisticky poslepovaná dohromady, která ale z nějakého záhadného důvodu funguje. Kdybych ale měl vysvětlovat proč, asi to vzdám na startu. ()

Reklama

Ant 

všechny recenze uživatele

Hodně těžce uchopitelný film, kde vše symbolizují cesty táhnoucí se v dáli s postavami, které ač se zdají být na stejné trase nacházejí se od sebe ve skutečnosti na kilometry daleko. Psychadelický, tohle slovo film vystihuje jako žádné jiné, od scénáře, postav, hudby, Udo Kiera, výkonu Keanu Reevese a hlavně toho, co předvádí River Phoenix, což se dá popsat jedině jako herecká dokonalost. Zatím si nejsem jistá, jestli na vstřebání všeho, co tenhle film nabízí stačí 1 shlédnutí, mně totiž ne. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Téma filmu mi moc nesedlo, nemyslím homosexualitu, ale beznadějný život losera na ulici v Americe, zemi neomezených možností s tolika markantními rozdíly. Když si představím, že mají 7x větší Ecostopu než my, je to těžko uchopitelný rozpor. River u mě vyvolával pocity lítosti, jako každé dítě opuštěné matkou. Naopak exotický Keanu dostal roli jak od nejlepšího krejčího. Ať už představoval sílu a moc budoucího Nea nebo zosobňoval svůdnost a slabost Ďáblova advokáta. Režijně jsem tápala mezi psychedelickou imaginací nebo alternativním divadlem. Každopádně byl film něčím zvláštní jako jedinečná silnice - skřivená tvář. "Have a nice day." ()

Mulosz 

všechny recenze uživatele

Spolecnost promine, ale dival jsem se hodinu a tri ctvrte na dva plactive homosexualy, z nichz jeden trpel narkolepsii, aniz by to melo pro pribeh nejaky pevny smysl, a druheho hraje herecky pruser Keanu Reeves, to vse natoceno v radoby free nezavislem stylu - dekuji, ale nechci vice. Kdyby jeste navic jeden z nich byl cernoch, uz bych asi musel hodnotit odpadem a Van Santa obvinit z propagace pozitivni diskriminace. Bylo to jeste horsi nez Gerry, ktery byl alespon prijemnym uspavacim prostredkem a nebyl duvod se u nej takhle nasrat. Jedinym poucnym momentem byla definice narkolepsie na zacatku, divak tedy byl zase o neco chytrejsi, nechapu vsak, jak po tomto vysvetleni mohl Phoenix s touto chorobou prochrapat napr. presun ze statu do statu. Take lituji, ze jsem prekonal spavost, ktera me brala na zacatku filmu, mohl jsem vcera o to drive zacit snit a nemusel dnes poloospaly psat tento hanlivy komentar. PS. Na konci bezi titulky o delce trvani celych 6 minut, aby si vsichni mohli poradne precist, kolik blbu se na tomto filmu podilelo. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (15)

  • V první kavárenské scéně hraje na pozadí písnička "Too Many Colors" od River Phoenix's Band, Aleka's Attic. (ČSFD)
  • Žlutý motocykl Udo Kiera je britský 750cc Norton Commando. (ČSFD)
  • Scéna s táborákem se natáčela ve studiu. (aluna)

Reklama

Reklama