Reklama

Reklama

Lupin

(seriál)
  • Francie Arsène Lupin
Trailer
Drama / Krimi / Mysteriózní
Francie / USA, (2021–2023), 13 h 6 min (Minutáž: 41–52 min)

Předloha:

Maurice Leblanc (kniha)

Hrají:

Omar Sy, Vincent Londez, Shirine Boutella, Nicole Garcia, Antoine Gouy, Clotilde Hesme, Hervé Pierre, Ludivine Sagnier, Soufiane Guerrab, Vincent Furic (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(17)

Obsahy(1)

Klasický francouzský příběh o zloději gentlemanovi a mistru převleků jménem Arsène Lupin v moderním pojetí. (Netflix)

Videa (4)

Trailer

Recenze (155)

peetrejr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Och môj Bože. Je to Netflix, takže nič som nečakal. Nečakal som teda Lupina s baretkou a s jordanami na nohách... Štýl to má, je to svojim spôsobom svojské, humorné a chytré. Lenže je tu problém. A to aký? Proste celé prostredie je rozprávkové a nedokážem ničomu čo sa v seriáli udialo uveriť. Príbeh je taký ako prvá palacinka, veď najprv to vyzerá že sa vám tá palacinka podarí, lenže nie, potom sa aj tak pretrhne a vy ju len tak zjete. Obrovské sklamanie to ani nie je, predsa sa chystá tretia séria, od tej ja dám radšej ruky preč. A počkať, ešte som zabudol na pozitívny odkaz, ktorý som na gúgli našiel a údajne pochádza z tohoto skvostu:  Have a little respect for the planet. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Moderní adaptace slavného francouzského lupiče Arséna Lupina je vlastně docela pěknou a svižnou oddechovkou pro večery u Netflixu, při kterých vypnete rozumové obvody mozkové, přehlédnete scenáristické berličky, oslí můstky a náhody a necháte se bavit kvazi-geniálními tahy hlavního hrdiny, který je zdá se vždy o krok pře vyšetřovateli. To je také zajímavý moment celé pětidílné série (mimochodem velmi oceňuji délku, je tak akorát, je to nabušené a nemá to významnější hluché momenty), kdy zpočátku se hlavní hrdina zdá naprosto nepolapitelný a geniální, avšak postupem času se kolem něj smyčka utahuje stále pevněji až to vyvrcholí na promenádě v Le Havre opravdu ošklivým cliffhangerem. Ten mě tedy opravdu zklamal a z perfektně rozjeté minisérie, jejíž první tři díly mě bavily skoro až pětihvězdičkově, se scénáristé ve snaze příběh nějak smysluplně zatočit a nechat si přitom vrátka na další pokračování příliš nechali unést a konec první série tudíž spíše diváka zklame a rozmrzí. Jelikož ale druhá série dorazí místo obvyklého roku už za pár měsíců, může to značně napravit. Omar Sy je vážně super a tahle postava mu - vlastně docela překvapivě - sedí jako ulitá. Suma sumárum, Lupinovi to stačí na slabší 4* ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,LUPIN VYUŽÍVÁ SVŮJ TALENT K LOUPEŽÍM. JEHO PLÁNY NEZHATÍ ŽÁDNÁ PŘEKÁŽKA. JEHO NEJVĚTŠÍ TALENT JE BEZPOCHYBY BÝT VŽDY O KROK NAPŘED...“ /// Tak předně… Lupina by mohl hrát klidně Mongolec říznutej Pačuáncem a mohlo by to bejt vcelku jedno. Myslím příběhově, takže buďte rádi za Omara Sy (ten chlapec fakt má šibalskej úsměv….). Nejde o historickou detektivku, ale o sérii známejch kousků zlodějskýho šprýmaře, který tady mají dopomoci k vyřešení rodinný tragédie. Místy to je drobátko přitažený za pačesy, ale má to bejt spíš zábava než kriminálka… teda aspoň bych řekl. I když na konci teda zvážněj… Je to prostě takový jednoduchý, ale kecal bych, kdybych tvrdil, že mě nezajímá, jak to bude pokračovat. Zvlášť, když místo kejklí jde o život. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihy o Arsene Lupinovi, lupiči – gentlemanovi, které psal Maurice Leblanc, neznám. 2.) Chci se pomstít. /// Thx za titule „Kateřina Richard“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ * ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První sérii jsem už recenzoval. Teď to vezmu globálně. Ať už jsou pohnutky jakkoliv ušlechtilé, bude zloděj vždy jen zlodějem. Okrádat staré babky a dědky  a z utržených peněz si pak sám žít na vysoké noze není zrovna gentlemanské a ani to není o nic lepší, než ti které okradl. Hrát si na geniálního zloděje s dokonale promyšlenými plány loupeží a přitom ohrožovat nevinné lidi a své blízké….To prostě není dobré. Kvůli tomu a dalším věcem (viz recenze první série) jsem si nedokázal najít k hlavnímu “hrdinovi” cestu. A opravdu jsem se snažil. Postavu inspirovanou románem od Leblanca jsem si představoval úplně jinak a tento seriál mé představy absolutně nesplnil. ()

chozze008 

všechny recenze uživatele

verbale muzes si jit dneska v klidu vyhonit, protoze to vypada ze zacinas mit nasledovniky viz majo0007, za chvili tady bude velka zumpa, plna hovadskej komentaru. Muzete spolu zacit chodit, ale prosim te nepis nam jak to dopadlo, tvoje zvratkoidni vylevy k tomu co si videl nam staci ()

Galerie (100)

Zajímavosti (15)

  • Postava Arsène Lupin byla vytvořena francouzským romanopiscem a spisovatelem povídek Mauricem Leblancem v roce 1905. (Kuzmik)
  • Dom, v ktorom žije rodina Pellegrinovcov, je presne ten istý dom, v ktorom býval Phllipe vo filme Nedotknutelní (2011). (peetrejr)
  • V závěrečné části během koncertu Diop (Omar Sy) odzbrojí jednoho z bodyguardů stejným stylem, jakým to udělal Bruce Willis ve filmu Pátý Element (1997). Ošálí bodyguarda tak, aby si myslel, že má zbraň zajištěnou, a pak mu ji sám zajistí. (UncleMorty)

Související novinky

Hra na oliheň je největším hitem Netflixu

Hra na oliheň je největším hitem Netflixu

13.10.2021

Streamovací služba Netflix má nového krále. Stalo se jím jihokorejské drama Hra na oliheň, které za první měsíc vidělo zhruba 111 milionů domácností. Neuvěřitelný virální potenciál tak vyšoupl seriál… (více)

Reklama

Reklama