Reklama

Reklama

Princezna zakletá v čase 2

  • Česko Alchymistka zakletá v čase (pracovní název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladá alchymistka Amélie (Eliška Křenková) získává zakázanou kouzelnou moc: dokáže částečně ovlivňovat tok času. Zneužívání nových schopností ji však rozštěpí v čase a Amélie ze současnosti se tak setkává s Amélií z minulosti, která ji od té chvíle provází na každém kroku. Z dávno zapomenutých temnot času navíc povstává nová hrozba, alchymista nazývaný Pán run (Ján Jackuliak), jenž touží získat vládu nad veškerou magií v Oberonu. Aby se mu to podařilo, musí Amélii připravit o vládu nad časem. Amélie se spolu se svými nerozlučnými přáteli princeznou Ellenou (Natalia Germani) a princem Janem z Calderonu (Marek Lambora) vydává do kouzelného města jménem Ayra, kde sídlí Společenstvo alchymistů, které se zapřísáhlo magii ochránit. Po jeho boku se Amélie musí postavit nejen dosud nejmocnějšímu protivníkovi, ale také svojí vlastní touze po zakázané moci. (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (205)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se opravdu mimořádně povedlo. Jsme svědky tvoření opravdu velké fantasy ságy. Jednička, která mě napodruhé už tolik neohromila, byla fakt jen rozjezd. dvojka je mnohem lepší. Vizuál je naprosto fantastický, epické efekty, luxusní akce, je to nádherně temná a epická záležitost s hudbou jako z Fénixova řádu, obranou města jak z Relikvií smrti a extrémně luxusního záporáka Janka Jackuliaka, kterého by se bál i Thanos. Je to celý fakt super vymyšlený, užíval jsem si každou minutu a moc jsem se bavil. Eliška Křenková je neodolatelná a super cool a Eliška Křenková v dark módu je ještě neodolatelnější a ještě víc cool. A když jsou na plátně obě... Líbilo se mi i to, jak se dál pracuje s tématy, které jinak pohádky neukazují (osobní problémy prince a zakleté nány), líbila se mi opravdu správná fantasy hospoda (Divokej Bill!), líbilo se mi, že humor opravdu funguje a není trapný ani na sílu (Ouvín s Písaříkem a Vava a hlavně running joke s princem a pivem) a líbila se mi i ďábelsky úchvatná Simona Zmrzlá. Postavy v téhle SÁZE jsou fakt skvěle napsané a hlavně záporáci vážně nemají konkurenci. Jsem naprosto nadšen a doufám, že dojde na další díly, protože k tomuhle se opravdu budu vracet vážně často. Je z toho všeho vidět, že tvůrci jsou opravdu fanoušci, tu správnou fantasy atmosféru to fakt má. Jen ta nádherná ústřední píseň sluší víc Elišce. 100 %. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Dobré pokračovaní hezké fantasy pohádky.  Ano pokud se u prvního dílu se mohla jevit inspirace třeba filmem Na hromnice o den více.  Tak u tohoto dílu se muže zdát podobnost s Kam doskáče ranní ptáče (dospělá americká verze se jmenuje Jako vejce vejci) a poté Avengers: Infinity War. Když tedy místo kamenů nekonečna dosadíte prvoruny.  Ale opět je v pěkném českém hávu fantasy pohádky. Run je více než na shromáždění neonacistů, ale tady to nevadí. Vyrovnám to 4 velkými rudými pěticípými hvězdami. Pokud vznikne další díl a bude mít přijatelnou kvalitu zlobit se nebudu. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Snímok "Princezná zakliata v čase 2" som zhliadol viac menej náhodou. Vysielali to na nejakej televíznej stanici a ja som sa na to tak nejak zapozeral. A viete čo ma na tom zaujalo, čo upútalo moju pozornosť? Bolo toho viacej, a všetko to boli do oči a do uší bijúce kiksy, ktoré som nedokázal stráviť. V prvom rade to však boli príšerné, ochotnícke herecké výkony. Niečo tak otrasné som už dávno nevidel. Frigidnej Eliške Křenkovej som mal chuť vylepiť facku vždy, keď som zazrel ten jej jalový ksicht a započul ten jej huhňavý hlas. To bolo fakt niečo neznesiteľné. Mimo to ma nesmierne iritovala aj márna snaha českých filmárov, pod vedením nímanda Petra Kubíka, natočiť megalomanskú fantasy v štýle ich amerických marvel vzorov. Pohoreli na plnej čiare. Totálne sa strápnili. * ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Podobně jako třeba u Zloby, ať zůstaneme ve stejném žánru, jsem od původního filmu nic nečekal, a byl jsem příjemně překvapen. Pokračování Princezny je rozmáchlejší, hudba epicky burácí, závěrečná bitva se zdá nekonečná, postav je jak apoštolů na orloji, všeho (snad s výjimkou záběrů na Bouzov) je prostě víc (včetně E. Křenkové), ale člověk si to už tolik neužije. Škoda, že se kniha, kterou si čte Amélie, jmenovala Jak se stát pánem času (nebo tak nějak), a že nešlo o Proustovo Hledání ztraceného času. A moje nadšení z toho, že se v české fantasy bojuje proti antisemitismu, bylo zchlazeno upozorněním, že v hospodě se nezpívá "Připijme na Židy a jejich krásu", nýbrž "Připijme na ženy..." Přesto návštěvy kina nelituji, stále jde (v tuzemských poměrech) o vydařený žánrový počin. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Druhá, delší, větší, velkolepější, jak tomu tak u pokračování bývá. Duo Kubík a Pařík si tentokrát vzali opravdu velké sousto a západní produkci se pokusili přiblížit možná ještě více než Jákl s Žižkou. Zatímco jednička byla vykrádačka Na hraně zítřka, pokračování je naprosto okatá marvelovka. Máme tu několik hlavních hrdinů, vtipné vedlejší přicmrndávače, záporáka Thanose ( mimochodem Kotek skvělý ), dokonce i kruhový záběr kamery na všechny hrdiny v hrdinských postojích, snad jen ten "superhero landing" tu chybí. Není to ale špatně, protože se popravdě jedná o první film tohoto typu u nás. Dvojka se odehrává v podstatě celá v hradním městě, což znamená větší casting, víc kulis, víc efektů, víc peněz. A popravdě nevím, kolik pánové na pokračování vyhrabali, ale je opravdu neskutečné, co s tím vším dokázali udělat. Film bohužel trpí, stejně jako jednička, v soubojích. Zde se nezkušenost filmařů, trénink herců a asi i ten rozpočet projevuje nejvíce. Vzhledem k "velkolepějším" bitvám to bohužel i více bolí, než u jedničky, kde jsem to dokázal tolerovat. Efekty jsou na druhou stranu opět naprosto famózní na české poměry, všechna čest ostravskému QQ studiu. S mou oblíbenou pohádkou se tedy loučím, ale Petra Kubíka budu určitě sledovat dál. Šanci očividně dostal a jeho letošní Zatmění se Štáfkem se zdá také býti lákavé a ne špatně hodnocené, třeba se tu klube velký talent. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (12)

  • Na více než 740 VFX záběrech pracovalo 34 lidí v QQ studiu Ostrava po dobu 7 měsíců. (Deqwert)
  • Film se natáčel v barrandovských filmových studiích, kde jako město Ayra posloužila dekorace středověkého města Knightfall. (Zdroj: Wikipedia.cz)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama