Reklama

Reklama

Princezna zakletá v čase 2

  • Česko Alchymistka zakletá v čase (pracovní název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladá alchymistka Amélie (Eliška Křenková) získává zakázanou kouzelnou moc: dokáže částečně ovlivňovat tok času. Zneužívání nových schopností ji však rozštěpí v čase a Amélie ze současnosti se tak setkává s Amélií z minulosti, která ji od té chvíle provází na každém kroku. Z dávno zapomenutých temnot času navíc povstává nová hrozba, alchymista nazývaný Pán run (Ján Jackuliak), jenž touží získat vládu nad veškerou magií v Oberonu. Aby se mu to podařilo, musí Amélii připravit o vládu nad časem. Amélie se spolu se svými nerozlučnými přáteli princeznou Ellenou (Natalia Germani) a princem Janem z Calderonu (Marek Lambora) vydává do kouzelného města jménem Ayra, kde sídlí Společenstvo alchymistů, které se zapřísáhlo magii ochránit. Po jeho boku se Amélie musí postavit nejen dosud nejmocnějšímu protivníkovi, ale také svojí vlastní touze po zakázané moci. (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (207)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Ach jo, tohle je pro mě jedno z největších filmových zklamání vůbec. Jedničku sem viděl vícekrát a musím uznat, že je to pro mě přesně trefená pohádka. Měl sem teda právo se těšit jako malej na pokračování. Ale tohle, tohle je tak strašně až nechutně zplácanej paskvil, že se mi z toho normálně chce až brečet. Nejen, že se film točil výhradně kolem Křenkový, ale vona tam celou dobu musela bejt hned dvakrát. Ano, mám s ní problém, páč mi to její vystupování přijde hrozný. Cokoli řekne, tak ledabylým způsobem, že mě to otravuje (ale ani ta nemůže za takle trapnej scénář). Vykradačka od Harryho Potra až po Pána prstenů a jako bonus Dr.Strange. Ale ani to pro mě nebylo nejhorší. Ani ti dva debílci, který se měli starat o zábavu (rytíři, strašný). Dějově to bylo přeplávcaný, vizuálně taky a celkově to dávalo pramalej smysl. Fakt sem se těšil, ale dostal sem jeden z nejhorších filmových zážitků... A přísahal sem si, že tohle už nikdy dobrovolně neuvidím. ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

Vlastně tvůrcům dost fandím a tiše doufám, že to napotřetí snad už konečně vyjde. Natočený je ten film totiž opravdu dost dobře. Spoustu pěkných záběrů, na české poměry fajn efekty, relativně zajímavý svět, parádní kostýmy, jen ten scénář hrozně kulhá. Né jenom, že je zase neuvěřitelně nenápaditý a obšlehává vše možné, ale také mu po 45 minutách dojde dech a začne neuvěřitelně recyklovat sám sebe a přešlapovat na místě. Ono když vás pak ve zbytku filmu pořádně baví jen vtipné scénky Pisaříka a Ouvína, které jsou totálně mimo hlavní děj, tak je něco špatně. Motivačně hodnotím slabými 3* 50% PS: Taky jste si všimli, že tvůrci v 59 minutě vyloženě obšlehli hudbu z Temného rytíře? ()

Reklama

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Měníš se, ztrácíš sama sebe..." Už první díl Princezny zakleté v čase byl šmrncnutý fantasy, ovšem tohle pokračování už nemá s pohádkou vlastně vůbec nic společného. Je to jednak výrazně temnější než jednička, ale hlavně je to plné magie a bojových scén, jejichž  rozsah podle mě do pohádky pro menší děti nepatří. Kromě toho už i název filmu je zavádějící, protože pokud je zde někdo "ztracen v čase", tak je to možná alchymistka Amélie, ale rozhodně ne sama princezna. Sám příběh přitom určitě není špatný, a dilema, kterému je Amélie vystavena (přivlastnit si magii, která ji nepatří z pohnutek, i když ji k tomu vedou dobré pohnuty - ochrana svých přátel), působí velmi věrohodně a nese v sobě silnou myšlenku o tom, že "cesta do pekla bývá mnohdy dlážděna dobrými úmysly". S čím mám trošku problém je závěr, kdy ve prospěch dobra musí zasáhnout (původně zlá) čarodějnice Murrien. Podle mě se děj "pohádky" mohl bez tohoto zvratu obejít. Stačilo, aby sama Amélie onen návrat v čase provedla z gruntu a k onomu závěrečnému střetu (plnému násilí) vůbec nemuselo dojít. Každopádně ona změna charakteru čarodějnice Murrien v tomto díle nebyla nikterak blíže vysvětlena, takže ten její zásah ve prospěch dobra na mě moc věrohodně nepůsobil. Stejně tam bych měl určité výhrady k některým komediálním scénám zejména v podání Martina Písaříka coby pobočníka prince, které na mě působily spíš trapně než vtipně, ač asi chápu jejich smysl odlehčit děj pro dětského diváka. Ale otázkou opět je, co už jsem psal v úvodu, zda bylo správnou cestou udělat na jednu stranu velmi temný příběh plný bojových scén a na druhou stranu jej takto zkombinovat z trapností. I přes tyto výhrady dávám ale nakonec čtyři hvězdičky, protože podobně jako u jedničky si myslím, že na to, že to bylo produkováno v české kotlině, jde o opravdu kvalitní a svěží počin. Jen tomu prosím neříkejme pohádka. ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

Hodně se mi líbila už jednička, a dvojka byla stejně skvělá. Chvílema jsem si musela připomínat, že je to pohádka a že to tedy skončí určitým způsobem, tak to připomínalo napínavý fantasy film. Ani mi nevadila délka, nebyla tam hluchá místa. Za jediné mínus považuju naprosto trapné fórky těch jejich strážců. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Ajaj... Pokračování úspěšných snímků mohou být stejně dobrá, najdou se i případy, kdy jsou i kvalitnější, nejčastěji ale dochází k mému zklamání. A teď nemám na mysli jen naši filmografii, jedná se o celosvětový trend. K pokračování Princezny jsem tedy přistupoval s krajní opatrností a v určitém ohledu jsem byl i příjemně překvapen, protože si tvůrci dali záležet na akční stránce, ještě více vymazlili zvláštní efekty (i když měly tu a tam své mouchy), a já si tak nemám v tomto ohledu na co stěžovat (zvlášť když mi bad guys evokovali skuruty kombinované se stoupenci Plamenné legie z WoW: TBC). Tady pro mě ale, bohužel, klady taky končily, protože se mi přes veškerou zřetelnou snahu filmařů příběh tak úplně nepozdával, jelikož vzhledem ke stopáži muselo dojít k určité skratkovitosti, protože jsem tady viděl materiál na minimálně dva celovečerní počiny. Největším (i když očekávaným) zklamáním byly i napodruhé herecké výkony, alespoň tedy jejich většina, protože Simony Zmrzlé se to netýká. Monotónní přednes i výraz Elišky Křenkové bych mohl používat v případě, že bych trpěl nespavostí, jsem si jistý, že by to na mě fungovalo mnohem lépe, než prášky na spaní. Na jedno zhlédnutí to nebyla žádná katastrofa, ale první díl mě bavil mnohem více. / Poučení: V minulosti to sice nebylo tak jednoduché, dnes už se ale tetování běžně odstraňuje laserem. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (17)

  • Kromě Gutštejna se dějištěm filmu staly i hrady Helfštýn, Perštejn a Bouzov, který hrál ústřední úlohu v prvním díle, nebo zámek Sobotín. (rakovnik)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama