Reklama

Reklama

Poté, co Adonis Creed (Michael B. Jordan) ovládl svět boxu, se mu daří jak v kariéře, tak v rodinném životě. Když se po dlouhém trestu ve vězení znovu objeví jeho přítel z dětství a bývalý boxerský zázrak Damian (Jonathan Majors), touží dokázat, že si zaslouží svou šanci v ringu. Konfrontace mezi bývalými přáteli je víc než pouhý zápas. Aby Adonis vyrovnal skóre, musí dát v sázku svou budoucnost a utkat se s Damianem - bojovníkem, který nemá co ztratit. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (223)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Strhujícím způsobem nasnímané souboje ještě nedělají dobrý film. A v případě Creeda 3 to platí dvojnásob. Protože prvotní nadšení pro zajímavou alternaci boxerského outsidera Rockyho bylo zcela na místě, ale jestli druhé dobrodružství už trochu vařilo z vody i přes veškerý svůj potenciál v podobě Dolpha Lundgrena a Slye, trojka už je pouze ta stojatá voda, ze které se nic moc neukuchtí. Poslední Creed tak zůstává jen samoúčelnou střihovou exhibicí kontaktních soubojů a hip-hopových vypalovaček, zatímco celá dramatická linka s boys from the hood je letargická a vycucaná z prstu, tudíž nemá šanci na úspěch. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Chýba tomu ten známy Rocky element. A teda samotný Rocky. Tak je to iba jedna boxerská etuda, kde síce Michael B. Jordan preukázal výborné režisérske schopnosti, ale akosi zabudol na všetko čo táto séria ponúkala. Dodáva to iba v neistých dávkach, ako keby bol niekym hnaný k progresii, ktorá fandom rozhodne nedodá možnosť tlieskať. ()

Reklama

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Čtyři hvězdy s odřenými rukavicemi. Stále mě to baví a má to ten správný háv motivačně sportovního filmu, který fungoval už i dříve. Začátek je jednoduše skvělý a příběh (i když prvoplánový) dobře načrtnutý díky flashbackům a vztah dvou hlavních postav byl uvěřitelný. Souboje skvěle natočené, ale druhá polovina je už dle mého trochu odfláknutější a nedostal jsem to, co jsem od začátku čekal. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Od třetího pokračování spin-offu Rockyho, jehož první dva díly byly pecky a profesionální řemeslo a jen tak mimochodem vybudovaly fungující globální značku CREED, jsem čekal mnohem míň, a jsem jen příjemně překvapený. Dostal jsem opět stylový motivační nářez s parádním soundtrackem. Prázdný stadion super nápad, zápletka pěkná pohádka, režie prvotřídní. Takhle spolehlivě v Hollywoodu už točí málokdo. Vůbec mi nebude vadit repríza. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

7/10. Konečně nadešel ten čas, kdy se Creed musí vymanit ze stínu Rockyho a postavit na vlastní nohy. A Jordan to ve svém režijním debutu zvládl velmi sebejistě a s vlastními inovacemi (ta inspirace anime je očividná a naprosto skvělá!). Trojka přináší velmi osobitý konflikt, jenž Adonise staví do zcela nového světla a nepřekvapivě mu obrací dosavadní život naruby. Minulosti nikdo neuteče, obzvláště pokud má tvář Jonathana Majorse, který si ústředního vazouna neskutečně užívá a znovu dokazuje, že je v Hollywoodu čím dál důležitější osobou, která teprve vystrkuje ďábelské růžky. V první hodině to má výborné tempo, dramatické oblouky, postupné budování vztahů a živelnou choreografii soubojů... o to víc tak zamrzí, že se v druhé půlce očividně dost stříhalo a scénář najednou působí zkratkovitě, nedotaženě a ke konci i bohužel nenaplňuje všechna vydlážděná očekávání. Pořád jde o sympatický kousek, který naplňuje kvóty sportovních dramat a ústřední duel je dravou třešničkou na dortu, avšak neubráním se pocitu, že někde ve střižně či autorském záměru se ke konci vytratila silnější katarze a komplexnější témata. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (12)

  • Ludwig Göransson, ktorý skomponoval hudbu k prvým dvom filmom Creed, sa už ku komponovaniu nevrátil kvôli časovému konfliktu. Namiesto neho sa o hudbu k filmu postaral Joseph Shirle. (MikaelSVK)
  • Už pred premiérou tejto časti bolo oznámené, že sa plánuje štvrtý film a uvažuje sa aj o spin-offoch. (Arsenal83)

Související novinky

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

18.12.2023

Marvelu se vrší jeden problém za druhým. Poté, co Marvels skončili fiaskem, se stále trošku doufalo v to, že nejúspěšnější sága v historii bude nakopnuta nejen Fantastickou čtyřkou s lákavým… (více)

Creed se dočká čtvrtého dílu

Creed se dočká čtvrtého dílu

19.11.2023

Jak to tak vypadá, Adonis Creed své boxerské rukavice jen tak nesundá. Oscarový producent Irwin Winkler (série Rocky) během jednoho ze svých nedávných rozhovorů totiž prozradil, že po komerčním… (více)

Reklama

Reklama