Reklama

Reklama

Poté, co Adonis Creed (Michael B. Jordan) ovládl svět boxu, se mu daří jak v kariéře, tak v rodinném životě. Když se po dlouhém trestu ve vězení znovu objeví jeho přítel z dětství a bývalý boxerský zázrak Damian (Jonathan Majors), touží dokázat, že si zaslouží svou šanci v ringu. Konfrontace mezi bývalými přáteli je víc než pouhý zápas. Aby Adonis vyrovnal skóre, musí dát v sázku svou budoucnost a utkat se s Damianem - bojovníkem, který nemá co ztratit. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (12)

Trailer 8

Recenze (223)

VanTom 

všechny recenze uživatele

I napotřetí si Creed udržel vysokou laťku kvality a tnul plně do živého. Prostý návrat z vězení dávného kamaráda, "bratra", rozvířil usedlý prach minulosti kolem Adonise (tč. ve sportovním důchodu užívajícího si rodiny) – a rozpolcenost vzájemných pocitů míchaných s výčitkami a vinou okamžitě vytanula přímo hmatatelně. Navíc Jonathan Majors je zvíře, bestie (plus vynikající herec), takže intenzivní, fyzické zápasy v ringu s dynamickou kamerou jako třetím účastníkem vlastně jen doplnily jak ty dialogové, konfrontační, tak i vnitřní, osobní. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Třetí Creed, ale bez Rockyho. Je to obrovská škoda. No příběh není opět nic nového. Tentokrát se Creed porve s kamarádem z dětství. Jordan jako režisér nezklamal a film se mu celkem povedl. Teda až na ten finálový zápas, který prostě vizuálně působí rušivě. Chápu, že chtěl Jordan natočit něco jinak, ale tohle nebylo zrovna ono. Záporák Majors je muž na svém místě. Ukřivděně se tvářící chudáček, který je vlastně pořádná kurva. Je celou dobu natolik nesympatický, že i ten kdo nemá Jordana v oblibě, tak mu bude fandit. Jinak mi přišel film až moc upovídaný, a boxu málo. Méně keců a víc sportu by neuškodilo. ()

Reklama

decouble 

všechny recenze uživatele

Asi nejnudnější film ze série Rocky/Creed. Hlavní oponent je přitom asi nejcharismatičtější boxer z nové série. Ale je to vlastně jen profesionálněji udělaná telenovela (ale bez brečícího Rockyho). Opět je tu hlavní nosné a explicitně vyřčené moudro (jako ve většinu dílů), tentokrát o tom, že člověk si musí sám umět odpustit, aby mohl kráčet dál životem. A to je vlastně celé naroubované na nepravděpodobnou zápletku, která fungovala dobře v cheesy světě Rockyho, ale tady v tomhle nažehleném fancy světě smetánky z LA to působí spíš jako "toto se musí stát, aby se odehrál celý příběh". Jako správný boxer tak třetí Creed klame tělem, tváří se jako drama, ale je to nudná dialogová variace na Rychle a zběsile, hodně rodiny a upocených svalnatých chlapů, kteří se i přes averzi na konci stejně usmíří, protože si nejdřív dají do huby. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Dobrý boxerský film, který funguje i mimo ring. Michael B. Jordan mi několikrát předvedl, že je šikovný herec, který zvládne více hereckých poloh. Teď mi ukázal, že z něj může být i dobrý režisér. Jordan z natáčení okoukal, co dělají režiséři a teď nám to předvádí v třetím díle Creeda. Hodně se mi líbí, že Jordan k látce přistupuje trochu jinak. V jeho podaní má film vlastní obličej, ale nikdy se neztratí propojení s Rockym a předchozími dvěma filmy. Líbilo se mi, že film nikam nespěchá, a že všechno zajímavé a důležité se děje mimo ring. Problém se ukáže v momentě, kdy zjistíte, že těch zajímavých linií je ve filmu hodně, a film nemá čas se jim věnovat, jelikož se musíme přesunout do ringu, aby si to kluci vyříkali. Těch motivů je tady hodně a některé jsou zajímavější, než samotný duel mezi Creedem a Damianem. Michael B. Jordan je v roli Creeda moc dobrý a odmakal si to. Jonathan Majors se neskutečně vymakal, aby působil jako zabiják a hraje dobře, škoda že ho scénář tlačí do polohy, která je úplně zbytečná. Tessa Thompson nemá tolik prostoru a je velká škoda. Určitě bych se nezlobil za více scén s ní. Třetí Creed je hezky natočený, opět funguje to, co fungovalo minule, jediná výrazná změna je v duelech, se kterými si Jordan pohrál. Creed III je dobrý a zábavný film. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Dost mě štve jak tvůrci zametli s postavou Rockyho, nejen že se zde ani jednou neobjeví, ale ani se o ní nemluví, prostě jakoby neexistovala. Jinak se jedná o překvapivě povedený kousek. Minutáž šla trošku dolů a celý příběh je dosti osobní. Vytahují se tady dávné události a ty je potřeba nějakým způsobem uzavřít. Jako v každém filmu i tady bezezbytku platí pravidlo, že jak kvalitní je záporák, tak kvalitní je výsledek. Tady je záporák přímo luxusní. Jednoznačně nejlepší z trojdílné série. Jonathan Majors, ať už je v soukromí jaký chce, může být pro Hollywood obřím přínosem. Charisma z něj totiž je tryská. Označil bych jej za takovou černošskou verzi Toma Hardyho. Pokud bych něco kritizoval, tak asi fakt, že jsou ve finále vlastně všichni hrozní přátelé. I mladý Drago zde už vystupuje v kladné úloze. 70% ()

Galerie (65)

Zajímavosti (12)

  • Ludwig Göransson, ktorý skomponoval hudbu k prvým dvom filmom Creed, sa už ku komponovaniu nevrátil kvôli časovému konfliktu. Namiesto neho sa o hudbu k filmu postaral Joseph Shirle. (MikaelSVK)

Související novinky

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

18.12.2023

Marvelu se vrší jeden problém za druhým. Poté, co Marvels skončili fiaskem, se stále trošku doufalo v to, že nejúspěšnější sága v historii bude nakopnuta nejen Fantastickou čtyřkou s lákavým… (více)

Creed se dočká čtvrtého dílu

Creed se dočká čtvrtého dílu

19.11.2023

Jak to tak vypadá, Adonis Creed své boxerské rukavice jen tak nesundá. Oscarový producent Irwin Winkler (série Rocky) během jednoho ze svých nedávných rozhovorů totiž prozradil, že po komerčním… (více)

Reklama

Reklama