Reklama

Reklama

VOD (1)

Po šesti měsících na sólové misi najde osamělý astronaut (Adam Sandler) na palubě záhadného tvora a s jeho pomocí zachrání svoje manželství. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (253)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[50%] Docela pěkná bejkárna, když to nazvu takto. XD Máme tu opuštěného kosmonauta, který si ve vesmíru povídá s obřím pavoukem, co mluví a tláská se nutelou či co. Jenže určitou myšlenku film má, to zase musím uznat. V 3/3 vše na oko začne být trochu emotivní a smysl to dávat začne, jenže po cca půli filmu jsem už bohužel u toho usínal. Nápad to určitě má, Sandler se v téhle dramatické roli snažil, jenže to celé dopadlo tak na půli plynu. Potenciál to mělo možná o něco větší. Neříkám, že je to blbost, jen to prostě neudrželo tempo ... ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Něco mezi Interstellarem, Moonem, Ad Astrou, s příměsí fantasmagorie z Vesmírné odysey, nicméně ani jednomu nesahající byť po kotníky. Téměř dvouhodinová psychologická rozmluva astronauta a bludu ve formě inteligentního, přerostlého pavouka. Snaha o atmosféru, thrillerový nádech, nějaké to drama a nakonec výjevy, co by měly pokořit lidské chápání. Pro mě relativně nudná a neustále se opakující spleť pohledů do hrdinovy minulosti, kde mě držela akorát zvědavost, co se z onoho pavouka nakonec vyvine a co hrdina nalezne v mlhovině. Výsledek byl veskrze zklamání. Pointa tkvící v tom, že člověk si začne něčeho vážit až když to ztratí, a že není dobré myslet jen na sebe, ale naslouchat druhým a zajímat se, je extrémně banální a nepřináší do kinematografie nic nového, ani zajímavého. Rozhodně zvláštní, až artistický film, kde Sandler snad prvně exceluje v naprosto vážné roli, ale žádné zázraky se nekonají. Třeba na Ad Astru jsem schopen se podívat pokaždé, co někde běží, ten film mi svou melancholičností imponuje. Toto? Asi si už znovu nedám. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Kozmonaut z Čiech (ako postava, tak názov), rieši manželskú krízu, traumy z minulosti a psychoterapiu s nie zrovna fotogenickým mimozemšťanom. A zvláštny úkaz pri Jupiteri, v ktorom sa, ako po celý čas predpokladáme, bude odohrávať finále. Je síce prínosné premýšľať aj nad múdrosťami ohľadom ľudskej sebeckosti, unikaniu pred problémami a strachom z blízkosti druhého človeka, avšak aj tak nás najviac zaujíma, čo sa nachádza v onej hmlovine. No a je to zhruba to, čo očakávate, nič viac a nič menej. Proste všetko a nič, začiatok aj koniec. A mne sa tam páčilo. Vyššie s hodnotením ísť nemôžem kvôli arachnofóbii. 70% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Knižní předloha z pera Jana Kalfaře je vtahujícím meditativním zážitkem, jejíž literární styl zaujme jak citlivé duše, tak i fanoušky kvalitní sci-fi tvorby. Je tedy poněkud smutné sledovat, jak si její filmová adaptace půjčuje jen některé atributy, přičemž ty užité i poměrně dost zásadním způsobem zjednodušuje. Ve finále tedy dostaneme diametrálně odlišný zážitek, což by sice nemuselo být nutně na škodu, avšak právě v tomto případě se to bohužel trestuhodně nedaří. Celý snímek totiž postrádá jakýkoliv náznak kvalitně vedeného scénáře, má poměrně uspávající tempo a herci zde nemají v podstatě ani co hrát. Je mi vážně velmi líto toho, že si tak úžasná kniha vysloužila tak neskutečně odfláknutou filmovou adaptaci. Achjo. (Netflix) „I did not intend to frighten you, skinny human.“ ()

Ondatra 

všechny recenze uživatele

Co to zas ten Adam Sandál vymyslel? Vůbec jsem tenhle film nepochopil. Už samotnej námět mě docela děsil, protože když američan bude hrát čecha, tak jsem předem věděl, že to nebude žádnej zázrak. A když jsem viděl výsledek, tak jsem byl ještě více překvapený. Nečekal jsem, že celý film bude o tom, že si americkej čech bude povídat s pavoukem v raketě. Do toho ještě lidi, kteří mají arachnofobii, tak na film nebudou moct ani jít. Tenhle film byl pro mě jednoznačně zklamáním, ať už po příběhové stránce nebo po stránce herecké. Příště ať to radši natočí Češi. 4/10 ()

Galerie (140)

Zajímavosti (14)

  • Hanuš je pomenovaný po hodinárovi Hanušovi, ktorý sa apokryfne domnieval, že zostrojil pražský orloj. (Arsenal83)
  • Stejnojmenný román Jaroslava Kalfaře vyšel v roce 2017 nejdříve v angličtině, až později byl přeložen do češtiny Veronikou Volhejnovou. (Jamal)
  • Všechny postavy si i v anglickém znění ponechají česká jména. Adam Sandler jako Jakub Procházka, jeho žena (Carey Mulligan) se stejně jako v knize jmenuje Lenka a Paul Dano namluvil starodávné stvoření pojmenované astronautem jako Hanuš. (Jamal)

Související novinky

Kosmonaut z Čech nabírá další hvězd

Kosmonaut z Čech nabírá další hvězd

16.04.2021

Filmová adaptace knihy Spaceman of Bohemia českého autora Jaroslava Kalfara přibrala další hvězdu. Poté, co se projektu ujal Adam Sandler spolu s režisérem Černobylu Johanem Renckem, se nyní k… (více)

Adam Sandler v adaptaci české knihy

Adam Sandler v adaptaci české knihy

27.10.2020

Před časem jsme informovali, že kniha českého spisovatele Jaroslava Kalfaře žijícího v USA The Spaceman of Bohemia alias Kosmonaut z Čech se dočká filmového zpracování od streamovací služby Netflix.… (více)

Reklama

Reklama