Reklama

Reklama

Insidious: Červené dveře

  • USA Insidious: The Red Door (více)
Trailer 1

Aby rodina jednou pro vždy skoncovala se svými démony, musí se Josh (Patrick Wilson) a vysokoškolák Dalton (Ty Simpkins) vydat dál než kdy dříve, a čelit temné minulosti své rodiny a zároveň novým, ještě děsivějším hrůzám ukrytými za červenými dveřmi. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (216)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Vrátiť prvú polovicu pôvodnej ´´Zákernej´´ party ( tá druhá mala dve časti pred tým sama pre seba ) do popredia, sa zdal byť dobrý nápad. To, že sa za kameru postaví jeden z nich ( Patrick Wilson ), to už až taký dobrý ťah nebol. Aj keď mu uška určite z poza chrbta šuškali Wan s Whannellom, čiže otcovia série, zrejme si išiel svojou cestou ( necestou ). Pretože to pôsobí ako obyčajná lacná ducharina a nie niečo zo sveta INSIDIOUS ( aj keď ingrediencie tu sú ). Čakal som ( ale po recenziách už vlastne nie ) ráznejšie a hnusnejšie ľakačky a démonickejšiu Diaľavu. A tak sa najstrašidelnejšia scéna udeje v prvých minútach filmu, kde vlastne musíte spočiatku zaostriť zrak, aby vám to vyvolalo nekľudné pocity. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Tak to dopadá, když nastavuješ už nastavenou kaši. Nemá cenu si nic namlouvat, faktem je, že série Insidious má nezadržitelně sestupnou tendenci, což Červené dveře jen potvrzují a další pokračování si myslím, že už není opravdu žádoucí, aby to totiž nakonec neskončilo někde u Odpadových hodnot, k nimž se tedy zas až tak zatím toto pokračování úplně nepřibližuje, ale prostě už to nelze vnímat ani zdaleka tak pozitivně jako první díly, a opakuji, toto pokračování nabízí skutečně už jen takovou převařenou vodu, dějově přešlapující více než hodinu na místě, a spíše než rozvíjení světa za Červenými dveřmi se tu tvůrci věnují rodinnému dramatu o rozvrácené famílii, a i když se to pak po přemístění do světa za ,,dvěřmi´´ přeci jen alespoň trochu rozjede, tak pořád je to spíš nuda, kde se toho příliš nestane, no a co se týče závěrečného vyústění, tak tam můžeme hovořit o definitivně posledním pomyslném hřebíčku do rakve této série, jelikož se jedná o doslova směšní a trapný happyend se vším všudy, kde se všichni obejmou, protože je zlo poraženo a jsme zas šťastná rodinka, až navěky ámen. Ke všem těmto negativům lze jinak určitě připočíst i ztrátu působivé atmosféry, kterou předchozí díly oplývaly, chybí tu ale i napětí, co je ovšem nejhorší, tak tu nejsou k dispozici již ale ani žádně hororové prvky, minimum bubáků, minimum lekaček, o krvi ani nemluvě, i když na ní to pravda nebylo postavené ani v předchozích filmech, ale prostě po této stránce se tu toho objevuje skutečně jen úplné minimum, a i to minimum je navíc nefunkční. Insidious: Červené dveře tak zkrátka není povedená podívaná, a to z toho nejjednoduššího důvodu, že nedisponuje ani jedním jediným pozitivem. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Ďalšie pokračovanie tejto série nadväzuje aj trochu, ale iba trochu, klesajúcou kvalitou na predchádzajúce epizódy, poteší trochu zmenené prostredie, nemôže chýbať korektná vsuvka na úvod pobytu na vysokej školy aby tie už beztak tupé mozočky boli vytreté ešte trochu viacej, zlý vzťah medzi bielym otcom a bielym synom to nesmie chýbať už v žiadnej sračke natočenej po roku 2019 aby sa to, ako už tomu býva, všetko dobre skončilo. A ak by sa táto séria skončila úplne asi nikto by jej to nemal za zlé, skončila by aspoň dôstojne. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Další průměrný film, ze světa pana Wana. Ačkoliv tento režíroval přímo hlavní představitel. Zakončení insidious není takové, jaké jsem očekával. Pár pěkných scén, žádná lekačka ani strašení. Duchy vidíte dopředu a nic vás moc nepřekvapí ba i hudba ne, vlastně ani žádný nepříjemný zvuk. Jako rodinné drama ok, ale jako horor, opravdu jen slabší průměr. 50% ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Že je Insidious universe nenávratně ztracen svoiji kvalitou bylo jasné už v minulém díle a jen mále procento šance jsem dávala tomuto novému kousku pod taktovkou Wilsona na jeho vzkříšení. Bohužel, jak se čekalo, opravdu to nedopadlo. Tudíž moje intuice ani na to nejít do kina byla správná, protože by to byla v dnešní době škoda peněz. Zajímavé aspoň bylo sledovat dnes už vyspělou postavu syna a vědět, že nebyl nahrazen někým jiným mu podobným, takže i ty flashbacky hezky korespondovaly. Kdo by to řekl, že už je to třináct let co jsem se u prvního dílu málem po***** strachy. Tady ale ani příběh, ani ta hororová stránka už vůbec nefunguje. Parazitujeme samozřejmě na traumatech z minulosti, takže se nešetří motivy, které už jsme mnohokrát viděli. Nezachrání to už ani Wilson ani Byrne. Lekla jsem se možná dvakrát, ale už začínám být alergická na to, jak jsou ty nové přírůstky strašně zapomenutelné. Za pár dní z něj nebudu vědět ani ň. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna. (griph)
  • Trailer hovorí „o 10 rokov neskôr“, no vo filme je napísané „o 9 rokov neskôr“. (Arsenal83)

Související novinky

12. Filmový víkend ČSFD (4.-6. srpna)

12. Filmový víkend ČSFD (4.-6. srpna)

27.06.2023

Drazí filmoví fanoušci, rádi bychom vás pozvali na již 12. ročník Filmového víkendu ČSFD, který se letos uskuteční od pátku do neděle 4. - 6. srpna na už tradiční lokaci čerstvě zrekonstruovaného… (více)

Reklama

Reklama