Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

6. října roku 1973 vypukla jomkipurská válka, když arabské země vedené Egyptem a Sýrií zahájily překvapivý útok a téměř porazily Izrael. Příběh je vyprávěn z pohledu tří postav, které se ocitly uprostřed této válečné smršti. (HBO Europe)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Famózní začátek minisérie bohužel postupem času vyčpěl. V prvním díle je totiž parádní tanková "přestřelka". Takové scény se už bohužel ve filmu neopakují. Respektive se opakují, ale už nemají takovou dynamiku a sílu. I tak ale hodně zajímavé, jak Izraelci čelili obrovské přesile. Rozpočet oproti západním produkcím není kdo ví jaký, ale i tak zmíněná scéna z úvodu, i přes slabší efekty, působila skvěle. Ke konci, kdy akční scény už tak silné nebyly, divák ale tu slabou technickou stránku vnímá víc. Pokud by vznikla další řada s pokračováním války, bude to asi zbytečné, hlavně akční a s většinou jiných postav, protože osudy většiny se ukončily. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JSTE V TOM SAMI...“   Tak opravdu to je válečnej seriál! Třeba v prvních dvou dílech je víc tankový bitvy než v celejch (slavných?) „Železných srdcích“. Jinak samozřejmě jde o izraelskej heroismus v Jomkipurský válce. Je to mix akce a lidskejch osudů s trochou toho povídání. Všichni se pohybujou ve válečný zóně – někdo tankem, jinej autem a někdo pěšky. Nesourodý osazenstvo a nejde tady ani tak o charaktery, jako o tu válku a vzdát hold vojákům, kteří stáli proti přesile a dokázali, že si zaslouží mít svůj stát. (Na rozdíl od Afghánců…)     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Jsem Žid. /// Thx za titule „Klára Míčková“ a „K4rm4d0n“.                PŘÍBĚH ***  HUMOR  ne  AKCE  **  NAPĚTÍ  ** ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Vynikající izraelský seriál o Jonkipurské válce - interpretovaný samozřejmě rastrem vítězů, tedy Izraelců. Místy je to opravdu slušný izraelský ,,heavy metal" aneb jak se na Golanských výšinách kalila sovětská ocel! :-) Tenhle konflikt byl totiž typickým reliktem Studené války - Izrael vyzbrojovaný USA proti koalici okolních arabských států s výzbrojí ze Sovětského svazu. Konkrétně Shermany proti T-32. Scény tankových bitev byly fakt povedené, ne nadarmo je Údolí slz nejdražším izraelským seriálem v dějinách. Trochu nevěrohodný byl jen poslední díl plný patosu a hrdinských velečinů, stejně jako arabské mučení zajatých vězňů, je jasné, že to samé dělala i druhá strana... Až na tohle drobné zaškobrtnutí vynikající seriál! ()

Daddko odpad!

všechny recenze uživatele

6.10.1973 je najpotupnejším dňom Izraelskej armády a jej tajných služieb. Pozerať tento propagačný nezmysel o bojoch na okupovanom Sýrskom území Golánskych výšin som chcel skončiť hneď po prvom diele, kedy 3 Izraelské tanky zasiahli 40 Sýrskych tankov. Izraelské zostali nedotknuté. Skutočnosť je taká, že za prvý deň Sýrske tanky zničli 77 izraelských tankov z celkových 170 ktoré mali na Golanoch a velitelské stanovište obsadili. Mimo iných nepresností, sýrčania mali väčšinu tankov T55-A. V záberoch sa ale temer vždy objavujú T-62 so 105 mm kanónom, v strede zosilený výkovok. Ale dopozeral som až do konca čo všetko ešte propaganda naloží a zamlčí. Bolo toho dosť. 8.10.1973 kabinet Goldy Meirovej odsúhlasil aktivovať 13 jadrových hlavíc, každá 20 kT na rakety Jericho a F-4 Phantom II (Hirošima 15 kT). Američania leteckým mostom dodali 22.500 ton vojnového materiálu. Zaujímavý v seriály je ešte tabuizovaný vzťah „nadradených“ Aśkenézov voči „spodine“ Sefardom (Chazari s turkistickým DNA samozrejme neexistujú). Jedno je isté, pokiaľ okupované Golanské výšiny nebudú Sýrske, dovtedy vojna bude pokračovať a destabilizovať Blízsky Východ. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Dokonale vykreslené charaktery a válka v celé své nahotě. Těšila jsem se na každý díl a na každou postavu, ať už ve stresu a napětí vyčnívala nebo selhávala. Všechny byly lidské, stejně jako válka nelidská, špinavá a únavná. Snad jedině konec byl takový příliš otevřený, ale nejspíš aby mohlo být pokračování. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (11)

  • Během hovoru v nemocničním stanu s Avinoamem (Shahar Taboch) se Dafne (Joy Rieger) mění účes. Účes se jí taktéž mění v transportéru. (Duoscop)
  • Na začátku epizody hraje píseň „Ashlayot“ od Nissima Sarussiho. (Duoscop)
  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)

Reklama

Reklama