Reklama

Reklama

Ve ztřeštěné komedii se Mike Myers představuje jako guru Pitka, Američan vychovaný indickými guruy (Ben Kingsley a Omid Djalili), který se vrací do Spojených států, aby zde rozjel byznys osobního kouče v oblasti mezilidských vztahů. Jeho neortodoxní metody jsou však vystaveny zkoušce poté, co musí urovnat milostné lapálie a následný profesní kiks slavného hokejisty (Romany Malco), kterého opustila žena kvůli úhlavnímu sokovi, sportovci jménem Jacques Grande (Justin Timberlake). (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Meyersův humor v tomhle filmu je za hranicí dobrého i špatného vkusu. Je prostě někde úplně mimo. Neříkám že jsem se nudil, ale taky jsem se nebavil tolik, jak jsem čekal. Camea jsou hodně dobrá a Jessica Alba je roztomiloučká, že už to víc nejde. Dobrej je ten indickej sidekick. Zato postava Justina Timberlakea je využita tak na 10% a přitom z trailerů měla obrovskej potenciál. Nebylo to špatný, ale Austin Powers by dal guru Pitkovi na prdel kdykoli a kdekoli. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Prostředí 7/10/// +humor a zábava -zřejmě to opravdu není snesitelné pro každého/// Film který u kritiky a hlavně pak u diváků v Americe totálně propadl a zařadil se k nejhorším filmům (co se tržeb týče) v historii. Pro mě osobně v něm navíc hraje Mike Myers, kterého spíš považuji za omyl přírody než za řádného herce. Nicméně i přes tenhle fakt a tvrdou kritiku mě tento film bavil. Už dlouho jsem neviděl tak ztřeštěný a nesmyslný film, že to bylo až k popukání. Komentátoři při hokejových zápasech, různé narážky na známé herce, hudební vsuvky na kytaru, sloni na ledě, kteří (je už po desáté? Mohu to sem napsat?)...no však si to domyslete. Jestliže mám být tedy základním kamenem filmu zábava, pak si tento film moje hodnocení právem zaslouží./// Celkem 72%/// ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jasně, že to je strašná ptákovina a hodně vtipů zde je trapná, ale některé jsou prostě dobré a já jsem se u filmu zasmál, což se mi u opravdu špatné komedie většinou nestává. Tady jsem se bavil a jen zíral na to, jaké nápady tvůrci měli, nemluvě o tom, do čeho se někteří herci nechali nahnat. Blbé, ale dobře blbé. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Přestože by se to na základě kritik a recenzí mohlo zdát, Mike Myers neztratil své mojo ani nezbytný nadhled, zatímco se naváží do americké popkultury, způsobu života a přístupu k filozofiím a východním náboženstvím. Na první pohled se jedná o další z řady hloupých a fekálních komedií, která dojíždí na chabý příběh a tím pádem i scénkovitost s tím spojenou a vyložené rochnění se v trapných situacích, jenže - Myers má odpozorována klišé a schémata obdobných filmů, tak často vystupuje z dění, promlouvá přímo na diváka a dokazuje, že pokud se jde za nátěr, film je doslova nabitý parodickými narážkami pro zasvěcené, popkulturními aluzemi, hyperbolizací rasových a sociálních stereotypů a okázale boří tabu (sloni rulez!). Zároveň si tím důmyslně rozšiřuje svůj vlastní filmový fikční vesmír, do kterého tentokrát zařadil postavu, jež není dostatečně nosná. Za 3 geniální vtipy tři hvězdy, ale jinak zklamání. Sandlerův ZOHAN je mnohem stylovější a propracovanější, filmovější a zábavnější, Myersův GURU LÁSKY si zase podřizuje film k obrazu svému a vytvořil tak dílo, které jeho fanoušky nezklame, ale jiné otráví. Mariska Hargitay s Vámi. ()

theo_phil 

všechny recenze uživatele

Pravda, pred shlednutim je dobre neco popit...ale je to proste skvele! Uplne nesmyslnej dej ala Hollywood a mraky paradnich foru....trochu drsnejsich, to jo. Kdo ma rad Borata, Little Britain nebo Austina Powerse, nebude zklaman. Pokud chce nekdo videt Jessicu Albu, Bena Kingsleyho nebo Justina Timberlakea v charakterni roli, asi bude zklaman.... To ze to dostalo Zlatou malinu je zrejme nejaka pomsta Hollywoodu, protoze s tim, co tam normalne produkujou jako komedie se to neda moc srovnavat... ()

Galerie (41)

Zajímavosti (10)

  • 7 nominací na nejhorší film roku. (cariada)
  • Mike Meyers zatelefonoval Justinovi Timberlakemu a nabídl mu roli v tomhle filmu. (ČSFD)
  • Jacques 'Le Coq' Grande je fanouškem Celine Dion, proto Justin Timberlake, který ho hraje, zaimprovizoval a v jedné scéně spontánně vyskočil na pódium a z plných plic zazpíval její písničku. Sám Timberlake se divil, jak jeho filmová partnerka Meagan Good dokázala udžet vážnou tvář. (HappySmile)

Související novinky

Zlaté maliny rozdány

Zlaté maliny rozdány

22.02.2009

Než vám ráno přineseme souhrn vítězů letošního udělování Cen Akademie, je tady už tradiční předehra – Zlaté maliny. Jednoznačnými vítězi se stali Mike Myers, Paris Hilton a... pozor, překvapení... se… (více)

Reklama

Reklama