Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyčejné lidské příběhy o tom, co nás trápí, co hledáme a nenalézáme jsou vyprávěny s nadhledem a okořeněné trefnou situační komikou. Samozřejmě nechybí i ta správná dávka nefalšované romantiky a sentimentu. Ve filmu Přání Ježíškovi se ukázkově rozkmotřená rodina znovu a znovu snaží usmířit. Nezodpovědný floutek, jehož životní náplní je obšťastňování žen, zjišťuje, že existuje i otcovská a partnerská odpovědnost. Spokojenému manželskému páru, kterému zdánlivě nic nechybí, postaví osud do cesty malou uprchlci z dětského domova. Úspěšný a sebevědomý manažer svou spřízněnou duši už našel, ale představit ji rodičům, je pro něj noční můra. Dva osamělí lidé, kteří už rezignovali na štěstí a hledání toho pravého, možná dostanou ještě jednu šanci. (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (189)

Jonatána 

všechny recenze uživatele

Láska nebeská po brněnsku mě pohladila na duši. Jo, možná je to kýčovité, určitě v mnohém předvídatelné, ano, je kravina, aby se všechno vyřešilo jen proto, že je Štědrý den... a co jako? Valentýnka Bečková je neuvěřitelně nadaná dívenka, líbily se mi i ostatní děti a na konci jsem slzela. A zcela jistě budu slzet opakovaně, hlavně o Vánocích. ()

Gogen 

všechny recenze uživatele

Listy do M. ... skvělý polský film ... a Přání Ježíškovi jako názorná ukázka současného českého herectví (zoufalý Krajčo, Hádek, Vagnerová či Polívková) ... naprosto tomu chybí Polská přirozenost. Asi je to tím, že Poláci se vyhrají v zajímavých filmech, kterýma Polská kinematografie disponuje u nás se po hříchu točí vztahové komedie, které splývají v jednolitý seriál. ()

Reklama

duddek 

všechny recenze uživatele

Příjemná vánoční zábava. Oceňuju, že se natáčelo v Brně. Neodolal jsem a podíval se i na polskou předlohu – a dost mě zarazilo, že "Přání Ježíškovi" je, zejména v první polovině, přesná kopie, vteřina po vteřině, včetně dialogů. Některé role se nám povedlo obsadit líp, jiné působily přirozeněji v originále. A dějová linka kolem Langmajera i kolem utekší holčičky (hlavně ztvárnění jejího příchodu do té domácnosti) mi připadala srozumitelnější v této české verzi. Velkou roli mají ve filmu děti, což je divácky vděčné - i když jsou přemoudřelé a přehnaně suverénní. P. S. Překvapilo mě, že mezi Krajčem a Maximovou zeje 15letá propast - jejich polské protějšky si byly o dost blíž. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Sváteční Špilas vztahová mozaika. Originalita, sympatičnost postav, reálnost, Krajčovo herectví, navození atmosféry, přirozenost…..všechno na bodu mrazu. Tuzemská kinematografie a romantické komedie….to by se snad mělo zakázat nějakou vyhláškou a jedno, že Marta Ferencová krok po kroku zkopírovala úspěšný polský snímek. Prskavky dohořely, dárky byly rozbaleny, koledy dospívány, je čas čekat na další Polívkovou. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Listy do M. jsem viděla před deseti lety. Vůbec jsem nevěděla, že tohle je česká verze. Napověděl mi ten promiskuitní Santa a chlápek pracující v rádiu. Už fakt nemám srovnání, protože kromě toho, že se mi Listy do M. líbily si nepamatuju ani prd. Tato česká verze byla fajn. I když zbytečně přeplácaná přehrávajícími známými obličeji. ()

Galerie (151)

Zajímavosti (9)

  • Santa Claus (Petr Vaněk) chce po bezprizorním chlapci, který mu předtím sebral mobil, alespoň číslo na svou bohatou milenku. Chlapec mu jej nakonec v rychlosti nadiktuje, Santa si jej kupodivu zapamatuje, vzápětí vytočí a dokonce se dovolá. Číslo ovšem nebylo devítimístné, nýbrž jenom osmimístné. (charles3)
  • Štáb překvapivě nejvíc válčil s počasím, které sněhu v době natáčení nepřálo: „Sehnat dostatek sněhu, když sníh není, to byl opravdu velký úkol. Proto jsme se přesunuli na finále natáčení do Jizerských hor. Sníh jsme dosypávali v Praze a Brně a všude, kde to šlo. Pak samozřejmě covid, všichni chodili s rouškami, všichni jsou opatrní, všechno se špatně shání,“ uvedl producent Adam Dvořák. (Duoscop)
  • „Přání Ježíškovi přináší spletenec několika příběhů, které se mohou stát kdykoliv a komukoliv z nás,“ uvedl producent Adam Dvořák. (SONY_)

Reklama

Reklama