Reklama

Reklama

Sirotek: První oběť

  • USA Orphan: First Kill (více)
Trailer 1

Příběh zlovolné dívky Esther z hororu Sirotek dostává novou kapitolu. Vyšinutá žena Leena Klammer je pro dobro světa zavřená v ústavu pro duševně choré kdesi v Estonsku. Vysoce inteligentní, promiskuitní Leena je zlo v lidské podobě, trpí řadou psychických poruch a ve svých třiceti letech vypadá jako dítě. Jednoho dne se jí brilantním způsobem povede z blázince utéct a rozhodne se naplnit svůj neméně perfektní plán. Vydává se do Ameriky, kde se vydává za ztracené dítě Esther ze zámožné rodiny. To se jí podaří, ale její zmanipulovaný a vysoce spokojený život obyčejného děvčete se nečekaně zvrtne. Esther je následně vhozena do nervy drásajícího souboje se svou novou matkou, která je připravená udělat cokoliv a svou rodinu před vražedným dítětem ochránit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (204)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Ester vypadá i po 13 letech stejně - sakra, jak to ta Isabelle dělá? Než jsem si pustil dvojku, podíval jsem se ještě jednou na jedničku z roku 2009 a udělal jsem dobře, protože ten, kdo ji neviděl, vůbec nemůže chápat oč jde. Škoda jen, že se to tady trochu zvrtlo, protože já více fandil Esther, než rodině ....a tím film přestal být horrorem. ⭐⭐⭐ ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Už po prvních 20 minutách, kde „malá holka“ naprosto bezproblémově umlátí urostlého dozorce a kde otec nepozná svou zmizelou dceru a bez povšimnutí jakýchkoli rozdílů vezme do domu 30letou vražedkyni s jiným přízvukem i vzhledem a vráskama a pokládá ji za svou Esther, se mi chtělo film bez váhání vypnout - takový logický shitfest jsem totiž už dlouho nezažil. K mojí smůle jsem to neudělal a odvážně si film pustil až do konce. Na jednu stranu zvrat vysvětlí některé původní logické díry, na druhou stranu bohužel ne všechny a pořád je ve filmu kupa nesmyslů. Ruku na srdce, obsadit 25letou herečku do role 10letého dítěte je samo o sobě úlet, Esther přehrává, všichni se chovají jak dementi, logika jde v celém filmu úplně stranou a je vidět, že jde jen o nasílu tlačené pokračování snažící se těžit z nostalgie prvního dílu. Zvrat jsem přečetl 20 minut dopředu, je stejně nesmyslný jako zbytek filmu a ve výsledku je to vlastně úplně jiný film než původní Orphan. Zvláštní a zbytečný film bez nápadu i atmosféry a ačkoliv se dal nuceně přežít, asi bych ho úplně s klidným svědomím vynechal. ()

Reklama

Dadel 

všechny recenze uživatele

První Orphan je pro mě jeden z nejlepších hororů vůbec, takže jsem se těšil. Tedy jen do doby, než jsem zjistil, že to má být prequel. A co k tomu teď říct. Jako samostatný film by to bylo docela dobré. Ale je tu velké ALE: ten film měl být natočen maximálně rok po prvním filmu. Teď už je to tak pozdě, že to mírou opožděnosti překonává i Saxanu a lexikon kouzel. I když je Isabelle Fuhrman moc pěkná, vypadá na svých 25 (nebo i víc), ale rozhodně ne na 12. Konkurs na film "V síti" by určitě nevyhrála. No a teď s takovou herečkou natočíte film, kde ji vydáváte za 12letou holčičku, a všechny postavy ve filmu jí to bez mrknutí oka věří (dokonce i rodiče té opravdové ztracené holčičky, za kterou se vydává - to nepoznají vlastní dítě?). Uděláte jí culíky, oblečete dětské šatičky a optickými triky (ve stylu scén s hobity v LOTR) ji uděláte o polovinu menší. Výsledek je fakt creepy._______ Twist v polovině filmu je sice originální, ale už tak hloupá zápletka se stane ještě hloupější._______ Viděno v Sintře (do 46. minuty) a v Lisabonu. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Film Orphan (2009) sa mi páčil veľmi, tak som bola zvedavá na tento prequel. Esther tu vyzerá viac creepy, viac ako z hororu. Záverečný twist z predchádzajúceho filmu je práve niečím tým naviac a je to vidieť aj na samotnom hodnotení. Tvorcovia tohto filmu myslím si to nemali ľahké. Trochu bláznivý a zároveň odvážny krok po toľkých rokoch a už s dospelou "Esther" nakrútiť prequel!!! Ďalej už [SPOILER]. A tak, aby divákov zaujali niečím novým, museli prísť s prekvapením, asi čo nikto nečakal a totiž, že Esther tu nebude len tá, čo ohrozuje, ale ohrozovaná! Celkom nápadito vymyslené, po zhliadnutí prvého filmu taký scenár s požiarom to by mi asi nenapadlo. Julia Stiles, páááni tak ju som už dávno nikde nevidela. Tu [SPOILER končí]. Celkovo hodnotím tento prequel ako priemerný film, ale asi len na jedno pozretie, ten s malou Esther by som si kľudne ešte pozrela. Videné v kine vo verzii s dabingom. Cinemax Mannheim. ('25 Tage',Tag5). Dodatok: Do názvu "First Kill" nemali dávať, pôsobí to divne. Naj scénka: Ako Esther šoféruje, mohli tam ešte 30 sekúnd pridať, nemalo to chyby. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Konečně horor co mě chytnul. První díl znova vidět nemusíte žádnou velkou spojitost to nemá. Tady jsem si říkal že to bude stejný příběh, kdy se bude psychopatka vydávat za dítě a věřte se do rodiny a tu rozvrátí. Jenže tady to v polovině filmu nabere nečekaný obrat. Asi něco ve smyslu zloděj okrade zloděje. Což bylo velice nečekané a originální. Snad mohli tu linii ještě víc stupňovat ve stylu každý chvilku tahá pilku. Představitelka Ester v prvním díle hraje mladší než je a tady zase paradoxně to samé, ale zároveň zase naopak hraje starší než je. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (9)

  • Ke konci filmu má Esther Albright / Leena Klammer (Isabelle Fuhrman) při oblékání před zrcadlem zakrvácenou tvář, ale v dalším záběru ji má při odchodu z místnosti zcela čistou. (noelcoward73)

Související novinky

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Reklama

Reklama