Reklama

Reklama

VOD (1)

Tři marseilleští policajti už mají po krk chytání malých rybek a hodlají rozprášit rozsáhlou drogovou síť. Klíčová informátorka si ale za svoje služby řekne trochu moc. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (127)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Už mě ta policejní francouzská akční dramata pomalu přestávají bavit, protože i když jsou to do jednoho kvalitní filmy, jsou všechny jeden jako druhý. Bac Nord ovšem pěkně ukazuje, jak si to Francouzi ve své zemi krásně zařídili. A jeden detail - všichni policajti jsou bílí a naprostá většina gangsterů ne. Náhoda? 70% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Tarantinova banda zfetovanejch negrů se nám v Evropě trochu moc rozlezla  a nepotřebuje ani kleště a letlampy, aby naše prdele brzy zažily středověk.  Tomia kvůli tomu volit sice nezačnu, ale na slova jako respekt či tolerance začínám být silně alergický. Že se západním státům nepodařilo při migračních vlnách důkladně oddělovat zrno od plev je prostě fakt a strkání hlav do prdelí před důsledky tohoto počínání nepomůže nikomu. A už vůbec ne slušným lidem odkudkoliv, kteří by chtěli do té Evropy s dobrými úmysly přijít.  I když v téhle zdegenerované masmédii masírované společnosti (nemyslím tu naši malou českou kotlinu, prosím) to skoro vypadá, že mnohem důležitějším tématem je třeba bučení děcek na George Floyda světového fotbalu.  No, nic, pryč od toho, ani já to nevyřeším. Jimenezova Francouzská spojka mne kdysi opravdu hodně zklamala, ale tady se díky bohu minimálně v první půli vysral na nějaké dramatické veletoče a natočil téměř v dokumentárním stylu až k neuvěření zdrcující pohled na současnou velkoměstskou realitu tzv. vyspělých demokreatur eskalující ve strhujícím zásahu v no-go zóně. A tady někde to mělo celé skončit, případně jsme se mohli vydat cestou osvědčené staré francouzské školy a dočkat se rychlých a zdrcujících špatných konců. V takovém případě bych nadšeně pětkoval.  Bohužel Jimenéz si zřejmě vědomě svázal ruce nějakou inspirací skutečnými událostmi, a tak  se mi nakonec dostalo zase dalšího La French a spousty civění do zdi a jinam. Ale tady už se to dalo v pohodě přečkat. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Další ze syrových francouzských krimi z prostředí marseillských čtvrtí no-go zón dle skutečného případu policejní jednotky, která byla obviněna z vydírání a ochodu s drogami. Do polovinu filmu to je náhled za jakých podmínek a jak fungují policajti v těch nejnebezpečnějších čtvrtí Francie, kde mají nulovou autoritu a připomíná to Bídníky (2019), kteří jsou v tomto o trošku přesvědčivější, pak je akce zásahu uprostřed té čtvrtě a impozantně to připomíná náháněcí zombie filmy a druhá polovina je lapení prohnilých policajtů a to je nuda až do překvapivého konce. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nejděsivější jsou vždy pochopitelně ty příběhy, které se doopravdy staly; můžete si čistokrevných hororů pouštět kolik chcete. Napětí a deprese z první linie v nekompromisní francouzské palbě, která mě po přečtení podobně laděné Jednotky od Dona Winslowa už totálně rozstřílela na sračky... Blbě se to rozdejchává. [Netflix] ()

Daddko 

všechny recenze uživatele

Žabožrúti sú zvláštni ľudia. Náboženské problémy vyriešili Bartolomejskou nocou, o prvé kolónie prišli za Francúzskej revolúcie, potom chvíľu bolo Bratstvo-rovnosť-sloboda (s gilotínami), ktorú Napoleon šíril kanónmi po celej Európe vrátane Španielska (kam sa Adolf nedostal). Vo WWI ich zachraňoval celý svet, v WW II bol Adolf cez nedobytnú Maginotovu líniu v Dunkirku za 17 dní. A zase ich zachraňoval celý svet. A nebolo toho dosť. Potupa vo Vietname, Alžíri, Maroku atď, koloniálne panstvo padlo ako domček z karát. A tak sa títo občania s Francúzskymi pasmi pobrali do druhej vlasti. Nasledovali ďalšie vlny migrácie a množenie. Ako to dopadlo ukazuje tento film. „Jenom na koních a ve dvou“ hovorí Igor Hnízdo v Obecní škole. Teraz tam platí „Jenom v obrnených vozidlách a ne míň ako jedna rota“. Žabožrút má typické charakterové  vlastnosti : je No. 1 šovinista v Európe, je arogantný a nikdy nepodrží ak je problém (či už pracovný, ľudský alebo napr. Mnichov). Keď mu dajú moc nasadí dvojrohý Napoleónsky klobúk a túži vládnuť železnou rukou. Divák si všimol aj nejaké tie facky pri výsluchu.  Ale má aj dobrú vlastnosť, pracuje len 35 hod/týždeň, je gurmán a preto má 2 hod obednú pestávku, problémy rieši slovom Merde. Čo už, aj  ich symbol Galský kohút aj keď je po kolená v lajnách  stále si spieva. Za cca 10-20 rokov vitajte v prvom Emiráte so šáriou v Európe. Ja sa vyhýbam už teraz - tam len pri núdzovom pristátí. Koniec Beaujolais a Champane, zostanú len syry. To ich dorazí úplne. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení začalo 5. srpna 2019 a trvalo 10 týdnů. Natáčelo se v Marseille a okolí. (bianci)
  • Skladbou, která tak nadchla mladistvého delikventa v policejním autě, je song „La Bandite“ od rappera s uměleckým jménem JuL. (ČSFD)
  • Na záběrech, které představují ghetto, v němž se odehrává klíčová akce, je vidět sídliště Aigues Douces v přímořské obci Port-de-Bouc, asi 50 kilometrů západně od Marseille. Skutečným ghettem však není. (ČSFD)

Reklama

Reklama