Reklama

Reklama

VOD (1)

Tři marseilleští policajti už mají po krk chytání malých rybek a hodlají rozprášit rozsáhlou drogovou síť. Klíčová informátorka si ale za svoje služby řekne trochu moc. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (128)

borec999 

všechny recenze uživatele

Za dobrotu na žobrotu, že áno...  Partička policajtov sa snaží zatočiť s drogami a drogovými dealermi v Marseillskej problematickej štvrti, v ktorej neplatia žiadne zákony, len tie ktoré si dealeri sami vytvoria. Policajti situáciu skôr regulujú než riešia a pri všetkom čo chcú dosiahnuť musia mierne ohýbať zákony. Situácia je beznádejná,bezútešná a strážci zákona majú ruky zviazané novinármi, právom ale aj vedením. No a keď sa ústredné trio policajtov už nezvládne dlhšie len prizerať a zorganizuje drogový záťah bez povolenia nadriadených, pri ktorom zabavia obrovskú zásielku drog, tak si môžete tipnúť čo sa asi stane... Nebudem prezrádzať ale môžem povedať že nálepka podľa skutočnej udalosti robí z Bac Nord vcelku bezútešnú a depresívnu drámu, ktorá sa na nič nehrá a bez okolkov ukazuje ako to asi v podobných problémových štvrtiach ktoré sú štátom v štáte, chodí. Mňa osobne to až tak nerozložilo keďže o tejto problematike čo to viem a nerobím si žiadne ilúzie. No pre tých, ktorí vnímajú svet s ružovými okuliarmi môže byť Bac Nord poriadna nálož.  A áno-pochvala hercom, svoje postavy zahrali dosť vierohodne a ústrednému triu sa vlastne ani nedá nefandiť... 60% ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Bac Nord je příběh podle skutečné události o policejní jednotce, která spolu s vedením začíná nelegální akci a zátah ve francouzském ghettu, jenže když se nelegalita akce dostane na světlo, začíná zadržování všech aktérů. Hlavní trojice jsou správní badass zkorumpovaní poldové, kteří zákon rozhodně moc nectí, a tímpádem je celkem radost sledovat dění okolo nich. První půlka je výborná, zhruba v půli přijde zátah do ghetta a celá dvacetiminutová akce, kdy zůstane jeden člen jednotky uvěžněný v paneláku sám proti všem je sakra intenzivní highlight filmu a celou dobu jsem snad ani nedýchal. Naopak druhá půlka je spíše dohra případu a uzavření celého příběhu spolu s vybarvením osudů hlavních postav a ačkoliv chápu, že je to "based on true story" a je třeba film zakončit, byl bych daleko radši, kdybychom na závěr dostali další, tentokrát už finální akci. Francie každopádně opět ukazuje, že tyhle ghetto filmy ji jdou a že vybudovat napětí, atmosféru a zobrazit pěkně drsně a nekompromisně prostředí okrsku pro ni není vůbec problém. Na místě je asi srovnání s nedávnými Les Miserables, kteří byli o třídu lepší, akce bylo více a v napětí nepolevili ani na chvíli, a právě proto si Bac Nord zaslouží "jen" lepší trojku, každopádně podívaná to byla luxusní a ikdyž oproti Miserables v některých ohledech mírně zaostává, pořád jim celkem šlape na paty. Pro fanoušky žánru povinnost, pro ostatní solidní doporučení, u kterého by měli být určitě spokojeni. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Není to poprvé, kdy je současná Francie vykreslená jako pomyslný sud s prachem. Tíží ji komplikovaná sociální situace, vysoká kriminalita, množství subkultur a minorit, i nemálo předměstí a čtvrtí, kterým se policajti raději obloukem vyhýbají. Trojice marseilleských poldů ale nehodlá furt přihlížet a nechat na sebe plivat a plánuje rozprášit rozsáhlou drogovou síť. Za klíčovou informaci ale nejprve musejí sehnat slušnou hromadu psychotropních látek… Tvůrci těží z autenticky působící nálady a v několika momentech díky nim solidně graduje napětí. Ovšem zatímco jinde a jindy se otíráme o selhávající autoritu policie, tady je (dalším) hlavním kamenem úrazu fatální podraz právě uprostřed sboru. Výsledek je poměrně civilní a poctivý, trojice policistů je sympatická a celkově to vybízí k zamyšlení se nad kořeny hněvu ve společnosti, která byla, je a bude nepoučitelná. Právě Francie se měla dávno podívat pod koberec. ()

Deleatur 

všechny recenze uživatele

Poměrně působivé, ale jinak tuctové krimi drama o dobrých zlých policajtech a otrlých kriminálnících. Tvůrci svým hrdinům navíc okatě fandili a ušetřili si práci tím, že divák měl hned informace, které neměl jejich vyšetřovatel kvůli pozdějším obviněním z korupce a zapojení do organizovaného zločinu. Exarchopoulosová to celé prosvětlila. // 73% // P. S.: I kdyby byla v hlavních rolích čtveřice "poturčenců horších Turka" (Civilův otec se aspoň narodil na Francouzi kolonizovaném Tahiti), film byl odrazem pomýlenosti multikulturalismu asi tak, jako byly věrným a úplným zrcadlem prohnilosti kapitalistického Západu o generace starší kriminálky stejné provenience a s bělejšími padouchy, které hojně dovážel minulý režim. A třebaže jsou hlavním problémem drogy, je vizionářství Pirátů aspoň v tom, že se snahou o (vedle alkoholu a tabáku) další dekriminalizaci jejich výroby a držení snaží nabídnout nové řešení dosud i u nás neúspěšného boje bezpečnostních složek s organizovanými gangy. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„JSME K NIČEMU…“ ///    Policejní jednotka vs. přistěhovalci. Ne nelegální…. prostě ti domorodí Arabáči, co maj v Marseille svoje čtvrti atd… Takže drama z francouzský reality. Kurva, kam jste (jsme) se to dopracovali? Jestli se nestane zázrak, tak… tohle totiž už nedá nikdo (normální cestou) dohromady! Ale není to jen vo tomhle - voni z toho udělali ještě větší lidskej humus, než je „návštěva“ vyhlášený Marseillský čtvrti. Líbí se, že se nikdo s ničím nezdržuje ani nesere,  jednoduše vyprávěj o všem, jak to tenkrát bylo. I když asi teda tak nějak přibližně... Poctivý, francouzský, policejní drama.   ///  NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu kusy podle skutečnosti. 2.) Chystám se navštívit tetičku v Marseille.  /// Thx za titule „Michal Pokorny“.     /// PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  * ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení začalo 5. srpna 2019 a trvalo 10 týdnů. Natáčelo se v Marseille a okolí. (bianci)
  • Príslušníci bezp. zložiek vo Francúzsku sú vyzbrojení rovnako, ako to bolo vo filme, a to samonabíjacími pištoľami SigSauer SP2022 ráže 9mm. (MikaelSVK)
  • Film je inspirován skandálem, který se odehrál v roce 2012 v rámci protizločinecké brigády (BAC) v Marseille: osmnáct jejích členů bylo posláno do nápravných zařízení za obchodování s drogami a vydírání. (bianci)

Reklama

Reklama