Reklama

Reklama

Cesta z města

  • angličtina Out of the City
TV spot

Obsahy(1)

Může počítačový expert najít štěstí v lůně přírody? Lyrická komedie režiséra Tomáše Vorla s humorem líčí pokus programátora Honzy nalézt smysl života v návratu k přírodě. Když Honza bere na výlet do přírody svého předpubertálního syna z rozvedeného manželství, nezapomene samozřejmě přibalit mobil, notebook a digitální kameru. Všechnu techniku ale postupně odhodí. Víkendový výlet do malé podhorské vesničky se protáhne na několikatýdenní pobyt. Postupně se oba spřátelí s místními figurkami a zejména s půvabnou rebelující Markétkou. Honza propadá nejen dívčímu kouzlu, ale i vábivé vůni domácích likérů její babičky, drsnému přátelství venkovské rodiny Ludvy a Vlastičky a koloritu svérázného venkovského života. Tomáše Hanáka v hlavní roli provázejí Barbora Nimcová, Bolek Polívka, Eva Holubová a další herci. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (399)

F.man 

všechny recenze uživatele

Mám rád Sklep, mám rád Hanáka, mám rád filmy při kterých se utíká z města a mám na české poměry docela rád i Vorla. Tak jaktože "jen" dvě hvězdy pro Cestu z města? Ono mě tady v tomhle případě vyloženě sere, že se jedná o film s ambicema, který mohl být o něčem. Vorel a Hanák tam ale mervomoci chtěli vecpat sklepácký humor což tomuhle tématu prostě nesedí. Vznikl tak trochu guláš, poskládáný z jednotlivých epozod, pseudo-kůl-áj-tý hláškujícím Hanákem (který teda vlastně ani moc nehraje a je vyloženě špatný) a přidrzlím Honzou. A tak i přes to, že hodně míst je tady vyložené dobrých, je zde několik krásných scén a zápletka s Nimcovou je příjemná, je za mě Cesta z města jen dvouhvězdičková... Aj dont lajk frogs ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Za 1) Dělám s počítači; 2) miluji údolí Střely, kde jsem se něco navstřebal vzpomínek; 3) mám svý vypitý v Rabštejně nad Střelou, ó ano v té filmové hospůdce... toť občerstvovací stanice nejednoho človíčka a houbaře putující tím nádherným krajem v trojúhelníku Žihle-Rabštejn-Manětín...; 4) mám pro "Sklepáky slabost"... a i když Bára Nimcová je tady trochu malinko prkenná, je zas na ni pěkný pohled a narodila se v mém rodném stadtu.... tak co já mohu tomuto snímknu vytknout.... jdi mi k šípku s kritikou, řekl by určitě Mirek Dušín.... prostě Cesta z města je pohoda, kterou mám rád ()

Reklama

Had6 

všechny recenze uživatele

Tady to je maličko úlet. Prostě mi nějak tento film k partě Hanák, Vorel a spol. nesedí. Nějak jsem se do toho nemohl "vkoukat". Sklepácké počiny mám velice rád, ale tentokrát to u mě nějak nefungovalo. Je to ten typ filmu, na který se podíváte a za týden už ani nevíte, že jste ho viděli. Prostě nezanechá hlubší stopu. A na to já od výše zmíněné bandy nejsem zvyklý. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zájem o přírodu a o venkov je něco, co u Tomáše Vorla docela chápu a přijímám to. V kontrastu s moderním a přetechnizovaným světem velkoměstě vyniká klid toho venkova, který je tak nějak smířený se vším. Je mnohem blíž přírodě a tím vlastně i člověku. Herecké výkony jsou příšerné a Hanák ukazuje, že není nijak výjimečným hercem, ale já si spíš tak nějak myslím, že tohle po něm Vorel chtěl. Do jeho filmů to sedí. Nemůžu říct, že by mi tenhle snímek přímo učaroval, ale mám ho rád a chápu proč ten venkov. ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Téplý pívó, téplej kočííííí! Naivní scénář, herci zdatně figurkaří (strašní Šteindler, Holubová a skvělý Polívka), potrhlá šamanka babička je dojemná (hlavně když pálí ty bylinky:-)), Markéta je protivná a nesmpatická, malý Vorel nejdřív na zabití a potom k politování, velký Vorel s kočkou na ksichtě pro mě jednoznačně nejvtipnějším momentem filmu. Prostě taková všehochutˇ, něco trapný, něco fajn, ale jako celek se mi to moc líbilo a hodnoty to ujasňuje určitě líp než všemožný různý americký poučný bláboly. Byla jsem příjemně překvapená a dost jsem se nasmála, hlavně Ludvovi. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (18)

  • Ve scéně 48. minutě, kdy Markéta (Barbora Nimcová-Schlesinger) holčičce tvrdí, že strom, na který se dívka ptá, je buk, jde ve skutečnosti o jilm. (ČSFD)
  • Natáčelo se v městečku Rabštejn nad Střelou v Plzeňském kraji, v Doubravici u Nečtin, v Třeboni a na Manětínsku. (Sinecod)
  • Autorem soundtracku je Michal Vích, ve filmu se objeví v malé cameo roli jako varhaník v kostele nebo člen kapely na pohřební hostině. Napsal hudbu i ke staršímu snímku režiséra Kouř. (Vojcl)

Reklama

Reklama