Reklama

Reklama

Cesta z města

  • angličtina Out of the City
TV spot

Obsahy(1)

Může počítačový expert najít štěstí v lůně přírody? Lyrická komedie režiséra Tomáše Vorla s humorem líčí pokus programátora Honzy nalézt smysl života v návratu k přírodě. Když Honza bere na výlet do přírody svého předpubertálního syna z rozvedeného manželství, nezapomene samozřejmě přibalit mobil, notebook a digitální kameru. Všechnu techniku ale postupně odhodí. Víkendový výlet do malé podhorské vesničky se protáhne na několikatýdenní pobyt. Postupně se oba spřátelí s místními figurkami a zejména s půvabnou rebelující Markétkou. Honza propadá nejen dívčímu kouzlu, ale i vábivé vůni domácích likérů její babičky, drsnému přátelství venkovské rodiny Ludvy a Vlastičky a koloritu svérázného venkovského života. Tomáše Hanáka v hlavní roli provázejí Barbora Nimcová, Bolek Polívka, Eva Holubová a další herci. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (400)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Mám tenhle fim shlédnutí od shlédnutí raději a raději. Proč? Protože jediný Tomáš Vorel dokáže sklepáckou poetiku přenést na plátno tak, aby nepůsobila trapně a přitom neztrácela svoje infantilní kouzlo. Cesta z města je film s krásně naivním (a troufám si říci, že úmyslně naivním) příběhem útěku před civilizací, s krásně naivní a hravou hudbou, překrásnou hlavní představitelkou, nádhernou barevnou stylizací (ty podzimní barvy miluju!) a humorem, který mě osobně konvenuje. Herecké výkony herců i neherců jsou obdivuhodně sladěny do typicky sklepáckého přehrávání, některé repliky jsou ve své přímočarosti velmi působivé a když nastoupí na plac pan farář Hnilička, dostávám se do extáze takřka religiózní. Je to taková hezká hříčka, která mě umí dojmout... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Cesta z města jednoho obrýleného programátora Honzy je docela uhozená. Poměrně jsem sázel na herecké obsazení, když už děj za moc nestál, ale to dost podléhalo slabému režijnímu pojetí. Nejvíc to měla být komedie, ale veškeré vtipy se rozutekly asi do lesa. Příběh pak nějak nudně doklopýtal do svého konce a celý film rychle vyšuměl. Pochopitelně v příběhu nechyběla konfrontace muže z města se "zaostalými" venkovany. On, který používá vyspělou počítačovou techniku, najednou má před sebou Bolka Polívku v "jézédáckém" ohozu a má se zabíjet prase. To byla jedna z těch lepších scén, ale jinak nuda a šedivá filmová oblaka. Tomáš Hanák už také zahrál lépe. Pokračování snad ani vidět nepotřebuji. Klady: námět + barvité leporelo místních venkovanů. Zápory: film nemá parametry pro kino a vypadá jako levná televizní hra - slabé režijní pojetí - uhozený a nudný děj - žádná vtipná scéna - řídký příběh se zdlouhavým natahováním - divná žánrová nevyhraněnost - nevyužitý satirický podtext - film vyšumí naprosto do ztracena. 20% ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kdyby nebyly počítače, tak se svět zhroutí." No tak určitě, ale je to dobře nebo špatně? Já jsem tedy v mládí preferoval velkoměsto, se slábnutím nervů spíše město, s přibývajícími potomky městečko a jednou svůj pobyt na tomto světě zakončím asi offline na vesnici. Tento snímek to vzal rychleji, což je samozřejmě zdrojem zábavy, a poučil mě o tom, že telefonovat za jízdy na koni se nevyplácí. Už to nikdy nebudu dělat. Ovšem úvahu o to, že s kukuřicí mezi nohama je život snadnější, si ještě budu muset nechat něčím projít. ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Téplý pívó, téplej kočííííí! Naivní scénář, herci zdatně figurkaří (strašní Šteindler, Holubová a skvělý Polívka), potrhlá šamanka babička je dojemná (hlavně když pálí ty bylinky:-)), Markéta je protivná a nesmpatická, malý Vorel nejdřív na zabití a potom k politování, velký Vorel s kočkou na ksichtě pro mě jednoznačně nejvtipnějším momentem filmu. Prostě taková všehochutˇ, něco trapný, něco fajn, ale jako celek se mi to moc líbilo a hodnoty to ujasňuje určitě líp než všemožný různý americký poučný bláboly. Byla jsem příjemně překvapená a dost jsem se nasmála, hlavně Ludvovi. ()

Had6 

všechny recenze uživatele

Tady to je maličko úlet. Prostě mi nějak tento film k partě Hanák, Vorel a spol. nesedí. Nějak jsem se do toho nemohl "vkoukat". Sklepácké počiny mám velice rád, ale tentokrát to u mě nějak nefungovalo. Je to ten typ filmu, na který se podíváte a za týden už ani nevíte, že jste ho viděli. Prostě nezanechá hlubší stopu. A na to já od výše zmíněné bandy nejsem zvyklý. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (18)

  • Když se traktorista dozví o profesi hosta, má skoro dokouřenou cigaretu. Následně si dá panáka a rázem je cigareta napůl dokouřená. (Ozzy88)
  • Autorem soundtracku je Michal Vích, ve filmu se objeví v malé cameo roli jako varhaník v kostele nebo člen kapely na pohřební hostině. Napsal hudbu i ke staršímu snímku režiséra Kouř. (Vojcl)

Reklama

Reklama