Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nesmělý úředník spořitelny odchází na vojnu. Tam, coby maminčin mazánek, získá nelichotivou přezdívku švadlenka a zpočátku se přes veškerou snahu svých kolegů i nadřízeného kapitána Sychry chová opravdu spíš jako moula a ne chlap. Přesto se seznámí s atraktivní dívkou Julkou, která ho dotáhne nakonec i ke svým rodičům. Tam se ukáže, že Julka je svobodnou matkou a má malého chlapečka. Celá snaha její rodiny spočívá v tom, sehnat jí ženicha, aby vesnické drbny konečně daly pokoj. To je pro čestného Jiřího velké dilema... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (103)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Když odmyslím postavu neuvěřitelně tatínkovského důstojníka podaného mým oblíbeným Josefem Somrem a příšerný dabing dítěte, jedná se o průměrný, ale ne pitomý film s obdivuhodně parádním obsazením. Jinak je zajímavé pozorovat, jak se změnili herci od dob svého mládí (Töpfer, Jandák). Neřekl bych, že na režisérské židli seděl Václav Vorlíček, ale s šedivého scénáře duhu nevykouzlí ani on. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Tak film agitkou bezesporu je, ovšem né vojenskou, ale spíš takovou frojdovskou. Neb bimboň Hanzlík, než si poprvé zastrčí, by vyhrál s přehledem mistrovství světa o největší trubku. Ovšem poté, co mu Kotrbová ukáže osmý nebo kolikátý div světa, stane se z něj nepřekonatelný superman, který na motorce brázdí jakkoli široké a hluboké toky a s výjimkou svých rodičů se nebojí ale vůbec nikoho, dokonce ani prokurátora né. Pravda, na jeho inteligenci zásun vliv neměl a ta tak zůstala na úrovni poslance za SPD, neboť Hanzlík vůbec neprohlédl průhlednou lest Kotrbové, která pod záminkou těhotenství ho donutí k manželství. A on pak musí smutně odpovědět na kapitánovu otázku "jak se vede dítěti" větou "s tím dítětem to nějak nevyšlo!". ()

Reklama

klúčik 

všechny recenze uživatele

Aj ja som bol dva roky na vojne. Ale takýto ideál, to je trocha moc. Z chlapca urobili chlapa. Aj z nás urobili chlapov, ale takých, že keď som sa pozrel na uniformu tak mi bolo ...!!! Teraz len spomínam na chalanov s ktoríme sme spolu prežívali tie dva roky??? Film je dosť ideologický , ale dá sa...60%. ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Děsně naivní film - s naivním scénářem a děsně naivním Jaromírem Hanzlíkem coby vojínem Švadlenkou. No prostě naivní pohled na vojnu z let sedmdesátých, naivní není jen Jorga Kotrbová jako dívka Julka (i když podle závěru možná je i ona) a její (s Dorkou z Tří oříšků pro Popelku) ženatý, traktorista Valeš (Václav Postránecký). A díky Bohu také fešný a sympatický Ivan Luťanský v jedné z vedlejších rolí. To on má "na svědomí" tu druhou hvězdičku, protože, jak správně píše Phobia, jinak je to maximálně na jednu, jelikož jsem volič pravicový... :-)) ()

zette 

všechny recenze uživatele

Vojenska filmova cast je protivna, v cele s dobrackym kapitanem. Kam se na nej hrabe Mirek Dusin.-)? Ta civilni cast je naopak vyborna a tahne cely snimek nahoru. Hanzlik se sve role ujal verohodne, az mam pocit, ze zde hraje sam sebe. Z ostatnich hercu dominuje Vladimir Mensik a v te dobe velka kocka Jorga Kotrbova. Urcite je v tomto pripade koukatelnejsi dramaticka linie, jak ta komedialni. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (9)

  • Vojaci vo filme jazdia na motorkách typu Jawa Bizon a Jawa 90. (Raccoon.city)
  • Natáčelo se na Mělníku, na pražském Rašínovém náměstí, Loretánském náměstí v Praze a v kasárnách v ulici Čínská v pražských Dejvicích. Stejná kasárna bylo možné spatřit i v jedné scéně filmu Šakalí léta (1993). (BrianStorker)

Reklama

Reklama