Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nesmělý úředník spořitelny odchází na vojnu. Tam, coby maminčin mazánek, získá nelichotivou přezdívku švadlenka a zpočátku se přes veškerou snahu svých kolegů i nadřízeného kapitána Sychry chová opravdu spíš jako moula a ne chlap. Přesto se seznámí s atraktivní dívkou Julkou, která ho dotáhne nakonec i ke svým rodičům. Tam se ukáže, že Julka je svobodnou matkou a má malého chlapečka. Celá snaha její rodiny spočívá v tom, sehnat jí ženicha, aby vesnické drbny konečně daly pokoj. To je pro čestného Jiřího velké dilema... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (103)

Numerobis odpad!

všechny recenze uživatele

"Měla dobrý místo ve slepičárně." To je wtf jako co? Scénář, kerej napsala asi osmdesátiletá dopisovatelka Bakalářů a do hlavní ženské role obsadili cosi, co se mi nepodařilo přirovnat k žádnému zvířátku, protože žádné tak hnusné není. A to "dabované" dítě - to mělo být jako co? P.S.: Lidé, kteří za komančů pracovali ve slepičárnách, nebo jako mičokeni tam nepracovali proto, že chtěli... ()

Zevon odpad!

všechny recenze uživatele

Jenom kvůli Hanzlíkově roli dementního vojáčka tomu víc nedám, je to odporný škvár komunistické propagandy. Kdo byl za komančů na vojně a ztratil zbytečně dva roky (i kdybych komančům prominul subotniky, průvody, stb, senilitu vůdců národa a jejich přisluhovačů, vojenskou službu jim neprominu, ať se ty prasata škvaří v nejhlubším pekle :-)) z tohoto dílka zvrací od jeho uvedení v roce 75 nepřetržitě dodnes. ()

Reklama

brasek odpad!

všechny recenze uživatele

Nudný a nechutný film plný naivity. Naozaj neviem čo chceli povedať autori týmto snímkom... To je akože smiešne, že nejaká čubka nechá svojho vlastného syna cudziemu na krku, aj keď ten dementný chudáčik si ju vzal za ženu a osvojil si jej pancharta? Podľa mňa jeden z najhorších československých filmov. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

J. Hanzlík v mladých letech hodně uměl. Netřeba vyjmenovávat v čem všem hrál a hrál dobře, dával postavě správný ráz. Zde hraje úředníka ve spořitelně, co jde na základní vojenskou službu. Až zde si ho všimne kapitán, a začne mu mluvit do života. Dělat z něho chlapa, jak se dříve říkalo. Co nedokázali rodiče Švadlenky (výborně ovládá pletení koberečků a dělá to rád), tedy táta - zubař a máma, tak zvládá muž na svém místě, kapitán Sychra. Tenhle pohled na armádu těch časů, polovina sedmdesátých let se mi líbí, dojímá mě a zapomínám přitom i na podstatu socialistické armády, protože tyhle myšlenky ve mě tvůrci zatlačí a sleduji jímavé lidské příběhy, dojemné postavy, kde vysvětluje hodně život venkovanů i postava, kterou hraje V.Menšík a samotní občané venkova, či malého města. Jorga Kotrbová je dívkou, či mladou ženou, která se Švadlenkou dost manipuluje a zde se ukazuje, že Švadlenka JORGU moc nerozebírá, ta to táhne i s tamním traktoristou, ženáčem, který byl ale tak laskavý, že JORGU oplodnil, i když má vlastní ženu. Konec je ale zvláštní. Švadlenka se pochlapil, ale až moc, takže žena Jorga, mu uteče s traktoristou, co se dá k na lepší, a vezme si synka domů, i když není jeho, ale má ho moc rád, a tak se o něho chce starat, a dítě se přitom ve filmu vůbec neprojevuje, nevíme zda je to budoucí revolucionář či řezník či učitel, nic! No, ale jinak je to milý film. Jen se u něho nesmí moc hloubat. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Když odmyslím postavu neuvěřitelně tatínkovského důstojníka podaného mým oblíbeným Josefem Somrem a příšerný dabing dítěte, jedná se o průměrný, ale ne pitomý film s obdivuhodně parádním obsazením. Jinak je zajímavé pozorovat, jak se změnili herci od dob svého mládí (Töpfer, Jandák). Neřekl bych, že na režisérské židli seděl Václav Vorlíček, ale s šedivého scénáře duhu nevykouzlí ani on. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (9)

  • Vítězslav Jandák má na začátku filmu paruku, než se dá „ostříhat“ na rozkaz velitele. (M.B)
  • Vojaci vo filme jazdia na motorkách typu Jawa Bizon a Jawa 90. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama