Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Situační komedie Václava Vorlíčka vychází z životní reality roku 1985, ozvláštněné klíčovým pohádkovým motivem. Námět Václava Nývlta těží z častého nesplnitelného přání mnoha lidí, kteří by v nejrůznějších situacích ze všeho nejraději byli někým jiným. Dvěma hrdinům filmového příběhu - slušnému, leč sucharskému inženýru Zárubovi, a sňatkovému podvodníkovi Majerovi - se působením tajemných sil Měsíce toto přání splní. Oba muži si vymění podobu, což ovšem ostře kontrastuje s jejich nezměněnými charaktery a hlasy. Nepochopitelná záměna se přirozeně stává zdrojem mnoha komických zápletek a situací. Happy end pak ústí do typicky pohádkového spravedlivého potrestání darebáka a zadostiučinění, kterého se dostane poctivému člověku. Nenáročná komedie s morálním podtextem se opírá především o herecké výkony dvou odlišných komiků Petra Nárožného a Oldřicha Kaisera. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (101)

J R C Pecuchet 

všechny recenze uživatele

Díky neústupnosti autora námětu Václava Nývlta ne zcela úspěšná komedie. Režisér Václav Vorlíček chtěl původní scénář upravit tzv. na tělo, ale Václav Nývlt nesouhlasil. A tak byl film natočen podle původní předlohy a je to na něm znát. To že se film zcela nepovedl přiznal Václav Vorlíček i v bonusovém materiálu přímo na DVD. Jinak herecké obsazení je na svou dobu nadstandartní včetně představitelů dvou hlavních postav. Trošku mi vadí obsazení Báry Štěpánové a Jitky Asterové v epizodních rolích. Hudbu realizoval Karel Svoboda a skupina Elektrovox. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Vorlíček už notně vypelichán takřka bez peří a jeho ne moc vtipná ptákovina se špetkou té dobově komunální satiry, že... Ale i ryze po stránce filmařské a v postsynchronech docela odbytá macha. A víc už škoda slov - i když v kontextu doby a ve vztahu ku spoustě dnes >vyráběných< sraček... - - - P.S. Zde v žánrovém zařazení jako "mysteriozní"! . . . No to jsem se nasmál víc jak za celej ten blbučkej film... %-o - - - - - (Poprvé viděno někdy v dobách televizně normalizačních, hodnocení po repete 9.3.2012 na >tv blablandoff< 1419., komentář zde jako osmačtyřicátý - 9.3.2012) ()

Reklama

curfew77 

všechny recenze uživatele

Způsob, jakým Kaiser napodobuje Nárožného, a Jana Švandová v kalhotkách i bez nich, toť (globálně vzato) jediné klady téhle nijak zvlášť vtipné komedie. Naprosto iritující je pak postava Evy Jakoubkové. Šišlavá Nárožného hláška (s Kaiserovým obličejem) "... vy to nechápete, já jsem přece Kamil!" mi už z paměti nevymizí asi nikdy :) 50 %. PS: Zpětně si uvědomuju, že tahle banální pseudomoralita je výmluvným předchůdcem pozdější Vorlíčkovy seriálové příšernosti nazvané ON JE ŽENA. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Václav Vorlíček natočil hodně praštěných komedií a některé z nich se mu velmi povedly, sám se na ně s chutí občas znovu podívám, ale tohle tedy ne. Film Já nejsem já jsem viděl jednou a už se na něj nikdy dívat nebudu. Občas je s podivem, jak se povede vytvořit něco tak nevtipného v rámci žánru komedie. Pokud bych neznal herectví Nárožného a Kaisera, také o nich bych si po tomhle filmu myslel, že jsou to nějací slabí ochotníci. No dost bylo vzpomínek na nepovedený film, jedna hvězda a sbohem. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Zkuste napřed zazvonit, co když tam už jste a nevíte o tom?" Zde slabé hodnocení a přitom tolik hlášek. "Copak to tady rozebíráte? .. Rozebíráme kouzlo rodinného krbu, Martičko.. Tak ho koukejte zase složit zpátky!" Já se bavil skvěle. "...a tím hůř tady, v tomdle podniku, kde nejsou lidi, ale samý ženský!" ()

Galerie (6)

Zajímavosti (14)

  • Jana Švandová (Drahuše) spomína na film: „V tom čase mať bujné poprsie nebolo veľmi v móde. Ako mladá som sa preto často hrbila, aby nebolo poznať, ako som vyvinutá. Toto bol jeden z mála filmov, kde som toho mohla ukázať viac." (Raccoon.city)
  • Obraz visící v bytě sestry hlavní představitelky se objevil i v seriálu Dynastie Nováků (1982) jako dárek k narozeninám. V obou případech u toho byl Oldřich Kaiser. (M.B)

Reklama

Reklama