Reklama

Reklama

Agent W4C je muž s ocelovými nervy a neobyčejným postřehem, který naráz myslí a jedná. Setkáváme se s ním v okamžiku, kdy ho rozkaz Velkého šéfa vytrhuje z vysokohorské idyly, ozvláštněné jen tmavovlasou kráskou a krátkou přestřelkou s nepřátelskými špióny. To vše musí W4C opustit a vydat se do neznámého města Prahy, aby tam „bestiálně krásné“ agentce Alici předal tajný plán na vojenské využití Venuše. Na likvidaci největšího agenta světa, velkého svůdce, sympaťáka a hrdiny však nakonec stačí bezelstně pečlivý obyčejný český účetní Foustka se svým psem Pajdou... Režisér Václav Vorlíček natočil tuto parodii na filmy se špionážní tematikou podle scénáře Oldřicha Daňka v roce 1967. V hlavních rolích diváky potěší Jiří Sovák, Jan Kačer, Květa Fialová, Jan Libíček a další. (Česká televize)

(více)

Recenze (215)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Lehce žertovná satira z dob, kdy v nejmenované zemi uměli točit lehce vypointované komedie. Velké trio a spousta malých figur, tak jako třeba ti Hlinomazníkovi kágébáci... :-) No, psal se rok 67. Dohnat a předehnat... Ano, není důvod dávat filmu jako takovému více než tři hvězdičky, snad jen kvůli TÉ psovi pana Foustky půlku navíc. Zaokrouhleno tedy naKonec nahoru za 4! Ale jinak je to jen takový ten náš roztomilý malý český film. . . . A co říct těm dnešním velkým komediotvorcům? Sežerte červenou kouli, břídilové... ()

Bajda 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné zklamání. Dva hlavní hrdinové, z nichž ani jeden nemá žádnou hloubku a ani jeden není zajímavý; nudný scénář plný naprosto očividných logických děr (a teď nemluvím o těch, které jsou tam záměrně) a jeden roztomilý pes...ten může za místní vysoké hodnocení? Nechápu... Nápad parodovat bondovky je samozřejmě skvělý, ale provedení pokulhává. Když odfiltrujete nostalgii a pokusíte se na tenhle film podívat střízlivě....5/10. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Ani včerajší, už x-tý pokus o omilostenie toaletného agenta v mojich očiach sa nevydaril. Asi to nebude tým, že Sováka a Kačera nemusím, skôr tým, že v iných Vorlíčkových filmoch komično prichádza prirodzene, vyplývajúc z deja. A tu ako keby zasvietil semafor: "Pozor, prichádza niečo smiešne. Nezabudnite sa smiať". Trochu mi to pripomenulo iba o málo lepšiu paródiu Kdo chce zabít Jessie? Nič sa nedeje. Vorlíček má aj lepšie filmy a tento film má aj vďačnejších divákov, než som ja. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Celkem slušná parodie na špionážní detektivky, která s ohledem na tehdejší absolutní neznalost např. příběhů o agentovi 007 překvapuje tím, že se podobně jako u Limonádového Joa dá nahlížet na film jako na regulérního žánrového zástupce, navíc Kačer s Fialovou dokazují, že nemusíte mluvit anglicky, aby z vás vyzařovalo pravé hrdinské charisma. Jiří Sovák byl také dobrý, ale dle mého soudu bylo zapojení obyčejných lidí do akce mnohem povedenější v legendární britské parodii Casino Royale (natočené ve stejném roce). Trochu zamrzí neúčast pana Macourka, kterému parodie na tento druh filmů ve filmografii schází a dle mě by jeho rukopis snímek oživil, nicméně i tak je tato story silným nadprůměrem mezi českými komediemi. 80% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Parodie, to Vorlíčkovi šlo. Tato, kde to mírumilovný pan účetní natře všem světovým agentům sice v jeho tvorbě obsadí až pomyslnou třetí příčku za Vdovou a Jessie, přesto je výborná. Vorlíček s Daňkem a Macourkem to natřou všem světovým žánrovkám, protože co střela to trefa do černého. Co scéna, to fór, co dialog, to perla, které neodolatelným způsobem boří všechno, co špionážní žánr vybudoval, včetně samotného Veličenstva Bonda. U toho dokonce pár věcí trefně parodují ještě dřív než se u samotného Bonda mohly stát základem image. A zůstává vtipná i po letech a několika reprízách. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (26)

  • Pes, ktorého mal pan Foustka (Jiří Sovák), bol vybraný náhodne. Pôvodne zvolený pes, ktorého majiteľ tri mesiace trénoval pri prvom filmovaní, ušiel z nakrúcania, našťastie v ateliéri sa náhodou objavil iný psík - volali ho Pajda - ktorého filmári odkúpili za 100 Kčs a ktorý zvládol všetky scény bez problémov. (dyfur)
  • Medzi Jiřím Sovákom a Janom Kačerom vládla počas filmovania napätá atmosféra. Sovák sa totiž s dešpektom vyjadroval o komediálnych schopnostiach Kačera. (dyfur)

Reklama

Reklama