Reklama

Reklama

Mach, Šebestová a kouzelné sluchátko

  • angličtina The Magic Receiver (více)
Komedie / Rodinný / Fantasy
Česko, 2001, 94 min (Alternativní 101 min)

Obsahy(1)

Mach a Šebestová, kreslené postavičky Adolfa Borna ze seriálů, které si oblíbilo už několik generací, se rozhodnou poznat svět lidí. Kouzelné sluchátko splní i toto přání a tak se ti dva, i se psem Jonatánem, ocitnou znenadání ve vilce malého města, kde žije babička s vnukem Jakubem. Docela sami, protože Jakubovi rodiče jsou služebně v Číně. Sluchátko umí hotové zázraky, jenže to, co je v seriálu docela běžné, může mezi lidmi natropit hotový zmatek. Do školy nelze jen tak přijít, nové žáky musí někdo z dospělých přihlásit a už vůbec ji nelze nechat zmizet. Savojská královna musí opustit trůn jen proto, že si Šebestová chtěla sáhnout na její korunu a proměna lidí ve zvířata či neandrtálce budí hotové pozdvižení. Dokud je sluchátko v rukou obrýleného kluka a děvčátka s červenou mašlí, lze všechny omyly do jisté míry rychle napravit. Horší je, když se dostane do nepovolaných rukou... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (256)

Zodd 

všechny recenze uživatele

Dvě večerníčkové legendy vylezou z TV ve formě Harryho Pottera a Pippi Dlouhé Punčochy a svou kresleňáckou naivitou “terorizují” okolí. Co, nový Králík Roger? Nééé. Jedna z nejpodivnějších věcí vůbec, byť s více nápady než mnoho z konpemporární české kinematografie dohromady. Vždyť i ta vyhulená zvučka by mohla suplovat teremin v Midsomeru. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Možno už fakt blbnem, ale celkom ma to chytilo. Začala som pozerať a bavilo ma to. Na úrovni detského filmu to bol príjemný oddych a zasmiala som sa aj na niekoľkých slovných vtipoch, ktoré ale asi nepochopia deti. A v rámci detských filmov to bolo aj celkom napínavé. Nie je to Harry Potter, ale ani som sa neunudila k smrti, ako to pri otrepaných rozprávkových námetoch býva. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 8/10 Děj 2/10 Hudba 3/10 Efekty 3/10/// +občas se tu najde pár zábavných fórků (pousmál jsem se 2x)tolik herců pro tak ubohý film se na jednom místě už asi nikdy nesleze (Zázvorková, Kabátová, Nárožný, Lábus, Landovský, Jandák, Somr, Kraus, Molavcová, Klepl), fakt to je důvod proč se na film podívat -a je to taky asi jedinej důvod, mizerné technické zpracování a efekty(to už Arabela zvládla líp), primitivní masky, otřesná hlavní písnička převedená do techna!?!, a především tlupa neherců v podobě všech zůčastněných pod 10 let (tzn. skoro polovina herců), kdo proboha dělal ten casting?/// Takovouhle šílenost dokáže natočit málokdo. A Václav Vorlíček myslím ani nevěděl co točí (tohle je asi nejslušnější věta která mě napadla). Fakt si nedovedu představit koho napadlo, tuhle látku převest na plátno. Co to bůde přístě? Rákosníček? Ještě si tak dokážu představit Maxipsa Fíka na styl Beethovena, ale tohle. Raději už víckrát ne a pokud náhodou ano, tak pořádně. Nebýt herců, tak si snímek nezaslouží aní 1*, natož 2./// Celkem 36%/// ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Na přelomu tisíciletí se Mach se Šebestovou konečně dočkali hrané verze. Chopil se jí Václav Vorlíček tradičně s Milošem Macourkem a podle mě se jedná o jejich poslední koukatelný projekt. Tento hraný film je vyloženě dělaný už pro děti narozené v 90. letech. Je to o hodně modernější než samotné kreslené Večerníčky. Jsou tu mobily, kamery, reklamy, kšiltovky s týmy NHL atd. I kvůli tomu, dnes po dvaceti letech, je z filmu cítit značné retro. Co se týče příběhu, tak je podle mě parádní. Macourek s Vorlíčkem jako by byli vizionáři, že do role hlavního padoucha zasadily Vítězslava Jandáka (pozdějšího politika ČSSD) a upřímně ta role mu naprosto sedla. Stejně jako dvojrole české ženské a královny Janžurové, Jonathán Lábusovi atd. No prostě všichni herci byli skvělí, a že těch slavných jmen se tu skutečně sešla spousta. Výlet do Číny byl taktéž zdařilým tahem. Čínská zeď do filmu vnesla jistý punc orientální originality. Pro děti i pro dospělé je to podle mě vtipná rodinná komedie, na kterou se dá dívat i dnes po 20 letech. [10485. hodnocení, 247. komentář, 30%, 556. nejhorší film] ()

MarleyCZ 

všechny recenze uživatele

Doufal jsem, že se to konečně podaří, ale bohužel zase ne. Přenést večerníček na filmové plátno se Vaclavu Vorlíčkovi moc nepovedlo. Film je nudný, nenápaditý a zbytečně natahovaný. Nemám nic k jereckému obsazení, naopak velmi jsem si užil Jiřího Lábuse v roli psa Jonatána. Celý film čerpá z jednoduchého tématu, který by se do kresleného formátu v klidu vešel do 20 minut. Ať radši zůstanou Mach a Šebestová u večerníčků :-)) 29% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (17)

  • Zvukovou stránku filmu tvoří variace známé písničky „My jsme žáci z 3.B“ a dokonce jsou k ní přidané i další čínské sloky. (ERTik)
  • Představitel hlavního hrdiny Robert Hájek je synem herečky Jarmily Švehlové, která ve filmu ztvárnila menší roli. (M.B)

Reklama

Reklama