Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wolverine se zotavuje ze zranění, když se setká s hláškujícím Deadpoolem. Spojí se, aby porazili společného nepřítele. (Falcon)

Zajímavosti (76)

  • Spoiler: V Prázdnotě (Voidu) lze najít další hromadu odkazů na jiné filmy, komiksy či filmová studia. Nachází se zde velké polorozpadlé logo studia 20th Century Fox, láhev nápoje Pingo Doce z filmu Neuvěřitelný Hulk (2008), dále lze zahlédnout Helicarrier a chitauri leviathana z filmu The Avengers (2012), Thorovu originální okřídlenou helmu z komiksů, nebo také reálné lokace jako torontskou CN Tower či most Golden Gate, který se objevil ve filmu X-Men: Poslední vzdor (2006). (NiWi)
  • Spoiler: Záběr, ve kterém se ve Wolverinových (Hugh Jackman) drápech leskne obličej Hulka, pochází z obálky komiksu „The Incredible Hulk #340“. (NiWi)
  • Spoiler: V potitulkové scéně lze na jednom z monitorů v TVA vidět Gambita (Channing Tatum), kterému se očividně podařilo dostat z Prázdnoty (Voidu). (NiaWolf)
  • Spoiler: Ve filmu se objeví tyto varianti Deadpoola: Deadpool Prime (z komiksu „The New Mutants #98“), Dogpool („Prelude to Deadpool Corps #3“), Nicepool, Lady Deadpool („Deadpool: Merc with a Mouth #7“), Kidpool („Prelude to Deadpool Corps #2“), Headpool („Marvel Zombies #3“), Babypool, Cowboy Deadpool („Deadpool: Merc with a Mouth #7“), Welshpool, Ronin-pool („Five Ronin #1“), Deadpool 2099 („Deadpool Vol. 6 #6“), Golden Age Deadpool („Captain America: Who Won't Wield the Shield #1“), Zenpool, Peterpool. (NiaWolf)
  • Spoiler: Aaron Stanford v rozhovoru přiznal, že Pyro dostal ve filmu větší prostor hlavně proto, že byla jeho postava nejvíc „napřesdržku“. (NiaWolf)
  • Spoiler: V závěrečné scéně všichni společně jedí pizzu z pizzerie Feige's Famous Pizza. Jde o odkaz na Kevina Feige, šéfa Marvel Cinematic Universe. (NiaWolf)
  • Spoiler: Při souboji s Deadpoolovými (Ryan Reynolds) varianty, lze v pozadí vidět obchod Liefeld's Just Feet. Jde o vtip na komiksové kreslíře Roba Liefelda (spolutvůrce postavy Deadpoola), kterým je nechvalně znám tím, že neumí kreslit chodidla. (NiaWolf)
  • Spoiler: V Prázdnotě (Voidu) skončilo mnoho zajímavých artefaktů. Například Thanosův trůn a Helicarrier (z filmu Avengers, 2012), křeslo Charlese Xaviera (z filmu X-Men, 2000), obří socha Scarlet Witch (z filmu Doctor Strange 2, 2022), Thorova helma, hydří verze štítu Capt. Americy a v neposlední řadě i komiks „Secret Wars #5“. (NiaWolf)
  • Spoiler: Ve scéně se spoustou Deadpoolů si některé z nich zahrály i známé osobnosti. Cowboypoola ztvárnil Matthew McConaughey, Welshpoola hrál fotbalista a hvězda Wrexhamu Paul Mullin, Headpoola nadaboval Nathan Fillion, Kidpoola ztvárnila Reynoldsova dcera Inez Reynolds, Babypoola zase jeho nejmladší syn Olin Reynolds a křičícího mutanta jeho syn James. (NiWi)
  • Spoiler: Deadpool (Ryan Reynolds) navštíví tyto Wolverinovy varianty: Logana (z filmu Logan, 2017), mini Wolverina (parodie na původního Wolverina z komiksu, kde měří pouhých 160 cm), Patche (z komiksu „Wolverine: Patch“), ukřižovaného Wolverina (z komiksu „Uncanny X-Men #251“), divokého Wolverina (z komiksu „Wolverine #1“, 1988), starého Logana (z komiksu „Wolverine: Old Man Logan“), Weapon X Wolverine (z komiksu „X-Men: Alpha #1“), oranžovohnědého Wolverina (z komiksové série „The Uncanny X-Men“) a Cavillerina. (NiaWolf)
  • Spoiler: Pevnost vyrobená z torza Giant Mana odkazuje na komiks „Wolverine: Starej dobrej Logan“. (NiaWolf)
  • Spoiler: Dogpoola si zahrál pes Peggy, který v roce 2022 vyhrál titul Nejošklivější pes Británie. (NiaWolf)
  • Spoiler: Ve filmu je jedna potitulková scéna a během titulků hraje „behind the scenes“ z původních filmů ze série X-Men. (SpiderBoy)
  • Spoiler: Ve filmu se objeví i mutant Pyro (Aaron Stedford), který se naposledy ukázal ve filmu X-Men: Poslední vzor (2006). Jeho kostým je stylizován do komiksové podoby Pyra z alternativního světa Earth-1610. (NiaWolf)

Související novinky

Vetřelec sesadil Deadpoola z tržebního trůnu

Vetřelec sesadil Deadpoola z tržebního trůnu

19.08.2024

Dominance na tržebním vrcholu po spanilé krasojízdě končí. Nový hororový snímek Vetřelec: Romulus od Fede Alvareze (Smrt ve tmě), jenž pochválil i otec série Ridley Scott, překonal všechna očekávání… (více)

Deadpool & Wolverine se probojovali k miliardě

Deadpool & Wolverine se probojovali k miliardě

12.08.2024

Bylo to jen otázkou času. Tržby letošního marvelovského hitu Deadpool & Wolverine režiséra Shawna Levyho (Free Guy: Hra na hrdinu, Projekt Adam) se nabalují jako sněhová koule a už třetí víkend… (více)

Reklama

Reklama