Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čaroději druhé kategorie Rumburakovi se ve světě lidí nevede nejlépe. Přes den poletuje po světě jako havran a lidské podoby si může užívat jen v noci. Největším a vlastně jediným jeho potěšením je půvabná krasobruslařka Helenka Trojanová, která každé ráno trénuje na zimním stadiónu. Naopak největší nepříjemností je inženýr Zachariáš, zavilý nepřítel zvířat, který po něm každý den střílí, a navíc se vytrvale dvoří Helence. Rumburak by se chtěl vrátit do říše zvířat, to by si však musel vzpomenout na odpovídající zaklínadlo. Zdá se, že největší šancí je spolupráce s počítačem, přezdívaným Kecálek. Znovunalezené zaklínadlo se však dostane do rukou Zachariáše, který se s jeho pomocí rozhodne nechat zmizet všechna zvířata. (TV Nova)

(více)

Recenze (167)

ekomo 

všechny recenze uživatele

Typická klasická česká pohádka, která právem může být považována za klasiku českých filmů osmdesátých let. Jiří Lábus ve své první hlavní roli v pohádkovém filmu, ukázal jak se dá zahrát několik postav jedním člověkem v jednom filmu tak, aby divák nelitoval času stráveném u filmu a naopak byl spokojen naprosto se vším. ()

soukyd33 

všechny recenze uživatele

Hodnotím obě části jako jeden celek. (Česká Televize má film rozdělený na dvě části.) Je to slušný blázinec, jak se připojí počítač a kouzla. Inu jako v Arabele, i tady je to znát, že sem nepatří Rumburak ani jeho kouzla. Nečekejte nic velkého, a nebudete zklamáni. Je to jen pohádka. 👍 Poznámka: Věřili by jste tomu, že i Rumburak se může napravit? Poznámka: A na závěr krásná melodie. Hvězdiček 4 ()

Reklama

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Pokrašování sriálové Arabely se mi moc nelíbilo, ale tento film mě nezklamal skoro v ničem. J. Lábus tady má mnoho prostoru a nešetří svým hereckým umem. Do toho skvělý O. Kaiser. Zasmál jsem se a lehce zavzpomínal. Škoda jen, že z té pohádkové říše jsme toho moc neviděli. Ale zklamání u mě tedy nehrozí :). ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Milá pohádka s fantasy a sci-fi modely, která docela dobře funguje jako sequel původní řady Arabely. Jiří Lábus zde jako Rumburak dokazuje, že to, že funguje v seriálu jako antagonista, neznamená, že je zlým černokněžníkem - jde jen o postavu, která byla ke svým činům donucena ostatními. Milé, bláznivé... nechápu nízké hodnocení. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Děj byl příliš rozvláčný a připadá mi, že tvůrci si mysleli, že je Rumburak populárnější, než ve skutečnosti byl. Ale bez svých klasických pohádkových protivníků zbyl jen ztracenec, protloukající se životem, bez šťávy a bez nápadu. Jiří Lábus to prostě sám neutáhne. Navíc, problémy, které Rumburak řeší mi připadají příliš vážné a dospělé, aby toto byla pohádka, která má být pro děti. Myslel jsem, že snaha vytřískat peníze z úspěchu předchozích filmů, na které tento odkazuje/navazuje, byl a je spíše doménou tržně ekonomického hospodářství - filmařství. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (13)

  • Rumburakovo sídlo je v Mikulášském chrámu ve věži. (cariada)
  • Ve filmu je Rumburakova druhá podoba nazývána jako havran. Pravda ale je, že ve filmu se pracovalo pouze s krkavcem velkým, latinsky Corvus corax, který je oproti havranům a vránám podstatně větší a lze jej lépe vycvičit. (Prochy38)
  • Aby krkavci Jiřího Lábuse neklovli, tak jim jejich majitelé přelepovali zobáky černou páskou. (cariada)

Reklama

Reklama