Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po sedmadvacetiletém zimním spánku se probudí čarodějnice Bludimíra a rozhodne se uloupit králi kouzelný měšec, z něhož se sype tolik zlata, kolik panovník potřebuje. Zálusk na něj má i princ Velemír z Dolního království. Přijíždí požádat krále o ruku jeho dcery, princezny Blanky. S pomocí Ohnivce, který zabrání Meluzíně, aby prozradila králi chystanou loupež, se Bludimíře podaří měšec uloupit dřív, než ho získá Velemír. Po návratu však zjistí, že k němu potřebuje ještě králův kouzelný prsten. Promění se v krasavici a jede zpátky na zámek, odkud právě odjíždí Velemír, který o princeznu ztratil zájem, když zjistil, že měšec zmizel. Král slíbí ruku princezny tomu, kdo ho najde. Začnou po něm pátrat nejen zlodějíčci Chytrouš a Bystrouš, v šatech, které ukradli Velemírovi, ale také princ Petr z Horního království, který se naopak převlékne za kominíka. Při pronásledování Ohnivce se dostane do komnat princezny. Mladý kominík se jí zalíbí. Přestože osvobodí Meluzínu a dozví se od ní, kde hledat měšec, zdaleka nemá vyhráno. Nejprve se ocitne ve vězení a pak ho Bludimíra promění v kus ledu. Naštěstí je tu všemocná láska, která dokáže zlomit každé kouzlo. (TV Nova)

(více)

Recenze (180)

anais 

všechny recenze uživatele

Šel jsem tehdy do kina na Skálu, ale nějak jsem to popletl - v sále se setmělo a začal se odvíjet příběh téhle pohádky. Jelikož jsem si od návštěvy kina sliboval něco trochu odlišného, byl jsem docela zklamaný... na druhou stranu ale musím dodat, že se jedná o jednu z těch lepších porevolučních pohádek. Není ani Trošku přeplácaná... znáte to. ()

nicky.2000 

všechny recenze uživatele

Zcela otevřeně přiznávám, že jsem zřejmě nějaký zvláštní druh homo sapiens sapiens, kterému se líbí složitější pohádky s myšlenkou daleko víc než tisíckrát ohraná (pro mě s prominutím stupidní) Popelka. A tahle pohádka patří k mým nej. Dělá si tak trochu legraci z ohraných klišé a nekopíruje tolikrát použitý recept. Podívám se na ni klidně i teď, po 15 letech. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Přestože je tato pohádka, jak je tu už několikrát zmíněno, jedna z těch nejlepších porevolučních, tak se mi nelíbí víc jak na 2*. Pravdou je, že jsem si ji určitou dobu pustil s chutí, tzn., že jsem ji viděl více než jednou, ovšem o další reprízu nějak nestojím. Vzpomínám si však, že je zde několik dobrých hlášek ze strany M. Táborského (tuším, že roli, jež mám na mysli, hrál on). ()

Linzi 

všechny recenze uživatele

Taky souhlasím s tím, že je to jedna z nejlepších porevolučních pohádek. Výborné herecké výkony, především skvělá Mahulena Bočanová v roli krásné čarodějnice, perfektně předabovaná Simonou Stašovou. Hlavně musím celkově vyzdvihnout tu úžasnou (strašidelnou i dojemnou) hudbu Petra Hapky. On to prostě fakt uměl! A nejen k této pohádce! Naprosto dokonale ,,procítěná hudba"! Na tuhle pohádku a pohádky (filmy) s hudbou Petra Hapky se vždy rád podívám znovu! :-) https://www.youtube.com/watch?v=Z0SzNXcGzMI ()

Alden_Larson 

všechny recenze uživatele

Jako pohádka to je fajn, ale nijak významně mě to neoslovilo. Děj je celkem zajímavý, ale je tam pár věcí, které mi úplně nedávaly smysl, postavy taky nebyly moc rozvinuté. Nejhůř na tom jsou vizuální efekty. Vím, že od skoro třicet let starého filmu bych neměl v tomto ohledu očekávat mnoho, ale musím podotknout, že vypadaly hrozně, obzvlášť oheň na Miroslavu Táborském, aspoň, že ve filmu nebyl tak dlouho. Kromě toho byla ale prezentace fajn, i když trochu nevýrazná. Herecké výkony byly taky dobré, nic jiného o nich ale ani říct nejde. 5/10 ()

Galerie (16)

Zajímavosti (9)

  • Film bol natáčaný v Telči, Kokoříne, Okoři a Pruhoniciach. (dyfur)

Související novinky

Zemřel herec Stanislav Zindulka

Zemřel herec Stanislav Zindulka

14.03.2019

Ve věku 86 let zemřel český divadelní, filmový a televizní herec, Stanislav Zindulka. Ten měl za sebou vystudovanou pražskou DAMU, od roku 1994 byl pak členem pražského Činoherního klubu. Mezi jeho… (více)

Reklama

Reklama