Reklama

Reklama

Bitva v ústí Šeldy

  • Nizozemsko De Slag om de Schelde (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Bitva v ústí Šeldy, jedno ze zlomových střetnutí druhé světové války, svede tragickým způsobem dohromady pilota kluzáku, nacistického vojáka a zdráhavou odbojářku. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (120)

Daddko 

všechny recenze uživatele

Príjemné prekvapenie, konečne vojnový film ktorý je realistický, bez pátosu a svojím spôsobom surový. Kvalitné bojové scény, detaily prepracované, to dalo asi roboty a zhltlo fúru peňazí. Žiadna heroická záchrana sympatického odbojára, žiadny happy end, žiadne x-té pripomínanie holokaustu, konečne. Kto očakáva počítačový vojnový masaker nedočká sa. Myslím, skupina fanúšikov vojnových filmov bude hodnotiť vysoko. ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Holanďanka, ktorá čaká na oslobodenie, britský pilot a holandský dobrovoľník v službách Wehrmachtu sú hlavné postavy filmu, ktorý sa pozrel na trochu zabudnutú etapu oslobodzovania Európy. Bojové scény boli na úrovni, atmosféra hutná a civilné pasáže uveriteľné. Až na pár zdĺhavejších scén, nemám čo by som vytkol. 80% Netflix ()

Reklama

korok 

všechny recenze uživatele

Tak toto je, dle mého názoru, velkolepý válečný film, jako z hollywoodské dílny nejvyššího kalibru a ono to je přitom v koprodukci Nizozemska, Belgie a Litvy. Nepříjemná válečná atmosféra i s doprovodnou hudbou, by se dala krájet. Místy velmi depresivní film zobrazující zvěrstva války a to jak válka dělá z lidí bezcitné svině. Omlouvám se, tomuto ušlechtilému domácímu zvířeti. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Pro opravdové milovníky a znalce válečných filmů (ke kterým se s prominutím řadím i já) je toto opravdu slaboulinký odvar. Ačkoliv je tahle bitva pro mě naprosto neznámá, tak můžu zodpovědně říct, že to bylo natočeno naprosto diletantsky (sorry jako) a z totálně příšerným hereckým obsazením, které společně s dějem, v člověku nebylo schopno vyvolat jakékoliv emoce. Netvrdím, že každý válečný film musí být blockbuster, ale silné válečné drama se dá natočit i bez opulentních válečných scén s daleko silnějším dosahem ( viz ...a jitra jsou zde tichá). Nic jsem nečekala a taky jsem nic nedostala. Za mě 45% ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že taková ta 4 hvězdičková klasika... Něco tomu chybí, ale je to hodně promáknutej film. Podobnej je poměrně málo. Film o tak trochu jiným vylodění než sme zvyklý... Jeden podobnej sem nedávno viděl, taky to bylo od těch seveřanů. A víš jakej je rozdíl mezi severským a americkým válečným filmem? V tom americkým se víc střílí (většinou). Tady se taky párkrát vystřelilo, ale jen na začátku a pak na konci. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (35)

  • Přibližně v 18. minutě filmu říká voják Waffen-SS, že je důstojník (konkrétně poručík), ale podle jeho límcových výložek a nárameníků je rotmistr. (Reinhard122)
  • Výroba filmu byla dokončena těsně předtím, než vstoupila v platnost druhá výluka kvůli pandemii covid-19 v roce 2020. Film byl původně naplánován na prosinec 2020 ve snaze zvýšit klesající výsledky nizozemských pokladen, ale opětovný nárůst počtu pacientů s covid-19 si vynutil uzavření kin v den plánované premiéry filmu. Producenti museli premiéru odložit na květen 2021. (Johnny.ARN)
  • Spojenečtí vojáci používají pušku Lee-Enfield Mark III s krátkým zásobníkem. V této fázi války by měli používat pušku Mark 4. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama