Reklama

Reklama

Sladký domove!

(seriál)
  • Jižní Korea 스위트홈 (více)
Trailer

VOD (1)

Série(3) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Lidé se mění v krvelačná monstra a rozsévají zkázu. Zoufalý teenager a jeho sousedi z vedlejšího bytu bojují o přežití a snaží se při tom zůstat lidmi. (Netflix)

Recenze uživatele MaedhRos k tomuto seriálu (2)

Sladký domove! (2020) 

Monstra jsou fajn a premisa velice sympatická, ale lidské a spíše lidské postavy a vztahy mezi nimi mě na Sweet Home zajímají nejvíc. Ta velká témata (jak definovat lidství, jak definovat monstrum, do jaké míry světí účel prostředky či hledání rovnováhy mezi zájmy jednotlivce a zájmy kolektivu), seriál řeší většinou s melodramatickou polopatičností, ale ono to prostě funguje. A já jsem ráda, že těmhle věcem a veskrze lidským radostem a bolestem se věnuje víc času, než CGI bitkám a jatkám (ačkoli i ten akčnější aspekt mě samozřejmě baví). ...Druhá sezona už té akce nabízí poněkud víc (a optimismu o poznání méně), ale v těch (pro mě) zásadních ohledech je pořád silná. Jsem hodně zvědavá na řadu třetí. Plné hodnocení si to objektivně vzato prostě nezaslouží, ale bavilo mě to tak, že mám skoro chuť těch 5 dát. ()

Série 2 (2023) (S02) 

Přiznám bez mučení, že ta komornější první řada mě vzala za srdce víc. Netvrdím, že je dvojka výrazně horší (i když trochu horší myslím je). Jen je velmi jiná. Předpokládám, že se najde řada diváků, kterým ten tonální shift udělal dobře a tahle sezona se jim líbí víc. Lenka.Vilka ale přesně pojmenovala, co mi na dvojce nejvíc vadí: roztříštěnost. Neznám, pravda, zdrojový materiál, ale přijde mi, že víc času a víc zapamatovatelných momentů si zasloužila jak většina původních postav, tak řada postav nových (výmluvným příkladem budiž voják, kolem jehož zmizení se točí spousta emocí a konfliktů v posledních několika epizodách, ale jehož samotného vlastně nemáme šanci moc poznat - či jedna z výrazných vedlejších postav z první série, která prostě umře off-screen). Zároveň mi tu chybí víc času na oddech. Děj vás honí od čerta k ďáblu a od jedné krize k druhé a nedostanete mnoho prostoru k tomu, abyste si společně s hrdiny chvíli prostě jen dřepli na prdel, popíjeli soju a koukali na hvězdičky. IMHO to mělo být tak o 2-3 epizody delší.  I navzdory těmhle výtkám mě ale druhá řada bavila - a jsem velmi zvědavá, s čím přijde ta třetí. ()

Reklama

Reklama