Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou příběhu je Jan Kavka (Milan Ondrík). Čtyřicetiletý záchranář z malého města právě opustil manželku Evu (Dominika Morávková). V okamžiku rozchodu se Eva stane tragickou obětí zločinu. Z Jana je vdovec, který žije s vědomím, že smrt ženy nepřímo zavinil a nepřišel jí v kritické chvíli na pomoc. Útočiště před neodbytným pocitem viny nachází díky kamarádovi Michalovi (Hynek Čermák) v místním boxerském klubu. Spřátelí se s Michalovou chráněnkou Gretou (Leona Skleničková), jíž tělocvična nahrazuje nepoznanou rodinu. Vyšetřovatel Dvořák (Vladimír Javorský), který má případ smrti Evy Kavkové na starosti, naráží na řadu podivných okolností. Ukazuje se, že pachatel, feťák Robert Stránský (Jan Jankovský) je informátorem pod ochranou vyšetřovatelky z protidrogové centrály Mudrové (Kristýna Frejová). Jan chce věřit ve spravedlnost i v to, že se dokáže s pomocí svých přátel vrátit do všedního života. Ale obava z toho, že by vrah nakonec mohl uniknout trestu, jej přivede k rozhodnutí vydat se na vlastní cestu odplaty za nečekaných okolností a s nejistým výsledkem. Najde kromě pomsty i stále nenalezené odpuštění sobě samému? (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (148)

xLIGHTx 

všechny recenze uživatele

Slovenský thriller/dráma/psychologický/revenge s M. Ondríkom a nebolo to vôbec zlé. Miestami to v niečom (vzdialene) pripomína posledný (zremakeovaný) Death Wish, kde B. Willis ako lekár usiluje o odplatu. Tu je to M. Ondrík (ako zdravotnícky záchranár), ktorý tiež potrebuje niečo vyriešiť. A tým aj dáka podobnosť s Death Wish vlastne končí a Prianie smrti od toho ani nie je dobré očakávať. Tieňohra ide svojou cestou a film má svoju vlastnú tvár. Nie je to typický film o pomste. Je viac nejednoznačnejší, komplikovanejší. K snímke sedí aj dobre zvolená jemnejšia hudba, miestami dramatickejšia, ale príjemná. Vnímal som to na 3,5 hviezdy, ale aj za snahu našich tvorcov a celkovo za dosť sympatický film, ktorý nie je plytký a za to, že Bebjak sa usiluje prinášať aj "západnejšie" žánre do našich končín, tak idem do takých štyroch (ale bacha, s prižmúrenými očami). ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Podle popisu a traileru jsem očekával něco malinko odlišného, což mě zpočátku velmi zamrzelo a musel jsem se nějaký čas adaptovat a smířit se s tím, že mě čeká intenzivní emotivní drama s vlažnějším tempem a nepříliš propracovaným scénářem. Začátek každopádně nevypadal vůbec špatně, zaujala mě zejména syrová atmosféra a také určité civilní vyznění. Následně se ale razantně zpomalí, snímek se zaměřuje především na chování postav, silné momenty se střídají s těmi nudnějšími, určité scény mi však přišly příliš zkratkovité a neucelené, díky čemuž si nešlo prakticky k žádné postavě vytvořit sebemenší vztah, přestože víceméně všichni herci předvádí solidní výkony. Výtku mám i k hudební složce, která je dle mého názoru zcela mimo a nevhodná. Vizuálně je snímek velice temný a špinavý, sráží ho však místy až vyloženě otřesná kamera a střih. Na naše poměry se jedná o poměrně obstojné drama, škoda že je tak trochu povrchní a že se nepodařilo naplno využít potenciál daného námětu. Moje krevní skupina to není, o žádnou hrůzu se ale nejedná. 4/10. ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Chápu, že samotná zápletka tomu nahrává, ale tady jsou všichni tak dramatičtí, jako když se absolvent prvního ročníku Divadelní fakulty snaží získat Českého lva. Ale jinak na Československé poměry slušné dánsko-depresoidní drama. Možná víc tématem, než zpracováním, ale baví mne, že na první (i druhý) pohled působí odlišně od současné tuzemské tvorby. Určitě tam hapruje spousta věcí….od kamery, přes vztahy mezi postavami až k třeba již zmiňovaným předramatizovaným výrazům hereckého ansámblu. Ale jako chlapské guláš povyražení to docela funguje….a tak oko za oko, zub za zub. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Sympatičtější hlavní hrdina by neškodil. Jeho život záchranáře utrží povážlivý obrat, když jeho ženu, se kterou se rozešel, sprovodí ze světa bezcitný feťák. Ten sice končí za mřížemi, jenže jen s mírným trestem. A náš hrdina chce víc. Peter Bebjak natočil celkově odlišné drama. Většina míst působí depresivním dojmem a nejedná se o žádná negativní místa. Do toho zajímavě těká kamera a navozuje taktéž solidně frustrující prožitek. V odpudivé roli delikventa září Jan Jankovský. Vyšetřovatel Vladimíra Javorského také nebyl vůbec špatný. Náhledy do boxerského klubu byly zcela nadbytečné. Pravda, vyskytovala se tam Leona Skleničková s vilným pohledem, ta se pak nestyděla ukázat prsní výbavu, ale docela dost tyhle odbočky tříštily děj. Síla filmu postupně brala za své. Milan Ondrík v hlavní roli začal vlivem své urputnosti působit víc nesympaticky než sympaticky. A z filmu se začala vytrácet zajímavost. A kdo má rád filosofické prvky, také si přijde na své. Určitě se nejedná o marný psychologický pokus či sondu do rozervané duše jednoho záchranáře. Snímek má své silné sekvence, umí zatlačit diváka do kouta a dokáže navodit nervozitu. Životnost těchto předností je ale limitovaná, takže to v praxi znamená, že se to z filmu začne vytrácet a závěr nepřijde s nikterak silným vyústěním. Podobně natočených počinů je pomálu a tak je dobré tohle životní drama divácky absolvovat. 6/10 ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla docela divnohra. A co ty zasratý odporný pískavý zvuky? To bylo o uši... Ale zase je tu jedna věc ku prospěchu. Tam bylo tolik uměle natahovaných scén a záběrů, že se rychloposuvem dala stopáž téhle divnosti i o docela dost zkrátit a divák (tedy v tomto případě já) tím nikterak moc neutrpěl. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • Benzinová pumpa je reálná pumpa v areálu Agro Jesenice. Točilo se v noci a z jednoho z okolních bytů přišla stížnost na rušení filmovým světlem. Producenti pozvali majitele na plac, podívat se, co se tam děje. Zůstal se štábem celou noc a nadšeně sledoval filmovačku. (Falcon)
  • Vyjma dvou herců jsou dozorci ve filmu opravdoví dozorci, zaměstnanci Vězeňské služby. (Falcon)
  • Celkově se hodně natáčelo v Ústí nad Labem. Podchod, ve kterém Eva (Dominika Morávková-Zeleníková) běhá a je sražena, se nachází pod železniční stanicí Ústí nad Labem západ. Budovu i kanceláře, ve kterých se pohybuje Dvořák (Vladimír Javorský), ztvárňuje opravdová pobočka kriminální policie v ulici Velká Hradební. (RedBoryyys)

Reklama

Reklama