Reklama

Reklama

Vykopávky

  • Velká Británie The Dig
Trailer

VOD (1)

Britská vdova si v předvečer druhé světové války najme amatérského archeologa, aby prozkoumal záhadné útvary na jejím pozemku. A jeho objev vyrazí leckomu dech. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (222)

slord 

všechny recenze uživatele

Netflix prekvapil veľmi príjemným filmom, ktorý dokázal udržať moju pozornosť do konca. Ralph Fiennes a Carey Mulligan hrajú veľmi dobre, atmosféru to má výbornú a celé to dokresluje fajn hudba. Väčšinu filmu sledujeme zanietené odhaľovanie histórie, pri ktorom aj vy máte chuť zahrabať si v zemi. Zbytočné mi však prišlo zaoberanie sa romantickou linkou vedľajších postáv. Tempo to malo síce pomalšie, ale napriek tomu to dokázalo zaujať. 7,5/10 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Není to naleziště, kvůli kterému by se balil kartáček, zubní pasta a deset stop dlouhý bič a na mapě se přes Atlantik rýsovala červená čára až do Ipswiche v Suffolku. Stone na to jde přes ryzí britský spirit, nonšalantně přechází mezi postavami a v melancholickém duchu spolu s nimi oživuje minulost, aby se lépe vyznali v tom, co teprve přijde. Dvě věci jsou precizní. Eleyho kamera, když v exteriérech dávkuje záběry, na kterých obloha zaujímá čtyři pětiny obrazu a samozřejmě Fiennes se svým „there are some things we just canˈt succeed at no matter how hard we try“.. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vyspelá civilizácia sa domnievala, že v dávnej histórii žili na jej území nekultúrni barbari. Aby zistila, že jej predkovia kultúrni boli a že v skutočnosti a prítomnosti sa nachádzajú v dobe, kedy o humanizme nemôže byť ani reči. A preto treba dôkazy o kultúre minulosti zachovať možno pre lepšie zajtrajšky a lepšiu spoločnosť. The Dig je možno až príliš rodinný a príjemný film, obohatený o milostnú zápletku, ale prečo mu to vyčítať, keď má myšlienku, skvelých hercov, inteligentný scenár a nepôsobí ako gýč. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

V určitých chvílích mi to připadalo, jako by kameraman chtěl být Emmanuel Lubezki a režisér Terrence Malick, hlavně pak v závěrečných minutách. Pak jsem si uvědomil, o kolik lepší by to bylo, kdyby to natočili právě oni dva. Takhle je to jenom jednoduchý, nicneříkající, ale zároveň koukatelný a neurážející drama, který ovšem nebudí žádný velký pocity, žádný velký emoce. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní film. Ne každému se bude líbit, protože pomalá archeologie, dramaticky kombinovaná s osudy lidí začátkem druhé světové, není téma pro každého. Jediné, co si myslím, že bylo navíc, byla Lily James - osazení méně výrazné a známé tváře by učinilo příběh kompaktnější a udrželo víc cílení na archeologii a osudy objevitelů. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (13)

  • Většinu předmětů objevených v lokalitě Sutton Hoo dnes nalezneme v Britském muzeu, kam je Edith Pretty (Carey Mulligan) ještě v roce 1939 věnovala jako dar celému národu. (J.F.B.)
  • Ačkoli Carey Mulligan bylo v době natáčení filmu 34 let, skutečné Edith Pretty bylo 56 let, když v roce 1939 začaly výkopové práce v Sutton Hoo. (Piercee)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama