Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neo je, poté co se mu podařilo zastavit několik chobotniček pouze silou vůle, v hlubokém bezvědomí a odpočívá na lodi vedle dalšího záhadného pacienta, který jako jediný přežil nepovedený protiútok zionských lodí. Kapitán lodi muže podezírá ze zrady a nemůže se dočkat, až se probudí, aby ho mohl vyslechnout. Morpheus a Trinity si dělají starost o Nea. Jeho stav totiž mnohem více než bezvědomí připomíná stav člověka připojeného k Matrixu, přestože zjevně připojený není. Nedbají pochybovačných názorů kapitána a vydávají se do Matrixu, aby si nechali poradit od Vědmy, co se Neovi stalo. Ta jim prozradí, že chobotničky nevyřadil z boje náhodou. Jako vyvolený má obrovské schopnosti, které zatím dokáže plně ovládat, navíc není nijak omezen hranicemi mezi jednotlivými světy. Díky střetu s chobotničkami se nedopatřením dostal do pasti mezi skutečností a Matrixem. Posádka lodi mezitím objeví Niobe a její nepojízdnou loď, kterou uvede znovu do chodu. Velitel zionských obranných sil Lock o tom nemá žádné zprávy a považuje všechny tři lodě, které zůstali mimo Zion za ztracené... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (963)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Trojka možná není tak atraktiní na opětovná shlédnutí, jako předchozí dva díly a proto stačí vidět pouze jednou. Ale i přesto je to sakra dobrý film. Akční scény jsou nadčasové, děj je plný zvratů a líbí se mi celková nápaditost v soubojích. Konec pak následně poměrně smutný a to je také hlavním důvodem, že si film nerad pouštím znovu. Na rozdíl od prvních dvou dílů, kvůli výše zmíněným důvodům také dávám nižší hodnocení, ale celkově bych trilogii hodnotil pětí hvězdami. Celkově: 93% Trojka: 82% ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Všechny výtky, které jsem měl vůči Reloaded, zde přetrvávají. Mám na mysli zejména první půlku, kde se spíše jen mluví. Bez ohledu na to, jestli ty rozpravy mají nějaký smysl či ne, tempu a gradaci příběhu to rozhodně neprospívá. Druhá půlka mnohé zachraňuje, a jako celek je Revolutions o něco lepší než dvojka. Triky už naštěstí nejsou tak křiklavě digitální. Dále oceňuji, že na soundtracku už nejsou žádní ňuňu-metalisté. Děj je sice obtížně pochopitelný, ale rozhodně je mi tento styl sympatičtější než primitivní bayovky a vůbec filmy typu "Jde bouchač a všechny odbouchá". Matrix povýšil inteligentní sci-fi mezi mainstream, a doufám, že byl jen první vlaštovkou a čeká nás více podobných filmů. ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Spektakulární pokračování skvělého prvního dílu, část druhá. Neo nyní tráví své bezesné noci v meziprostoru, jako kdyby ho skřípnuly dveře podzemky - nemůže rubat agenty v Matrixu, ani podpořit Zion v přípravě na válku s nesčetnými hejny chobotniček. Mimochodem scéna, kdy zionští bojovníci tasí prostřednictvím svých robotických mechanoidů masivní kulomety, zahajuje jednu z nejpamátnějších bitev filmového plátna. Další pak svede rozpolcený Neo s plně nezávislým apokalyptickým programem Smithem a kapacita Matrixu je pro jejich střet téměř nedostačující. Zkrátka akce a efekty jsou znovu onou objemnou adrenalinovou injekcí, po které kroutíte hlavou, až vám vržou meziobratlové destičky. Vytknout toho lze pouze minimálně (snad jen některé dialogy nebo nelogicky realizované zásobníky s municí), děj se zjednodušil, film je až nečekaně drsný, temný a pesimistický. Soundtrack znovu hyperstylově nabušený, bullet-time v Matrixu dokonalý a Wachowští přetínají cílovou pásku ve skvělé formě. Monumentální trilogie, první díl zkultovněl příběhem, druhé dva zase ohromující akcí. 90% 150 miliónů dolarů(rozpočet)/425 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/62,5 miliónů dolarů(čistý zisk z kinoprojekcí) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Měl jsi být mrtvý, ale ani na to jsi zřejmě nebyl připravený." Byl jsem zvědavý na to, zda pravda a láska zvítězí nad lží, nenávistí, stroji a klony agenta Smithe, takže jsem se na revoluci v Matrixu docela těšil. Nakonec jsem zase tak úplně uspokojen nebyl, ale velkolepá podívaná to byla, programy se předháněly ve vizuálních kouzlech a nakonec i ta obrana Sionu měla docela silné chvíle. Přesto si myslím, že kdyby původní Matrix zůstal jedináčkem, tak by byl ještě větším kultem. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Zklamání se dostavuje stejně jako pocit naprosté zbytečnosti druhého dílu. I tady je to až moc akční. Ocenil bych více psychologie, více srozumitelnosti, lepší dabing (za což samotní tvůrci pochopitelně nemohou). Zase musím ocenit ten depresivní pocit, kdy se stroje probourávají do Sionu. Ne poprvé se mi stalo, že jsem fandil té druhé - "špatné" straně. Efekty mě nijak zvlášť neberou a tímto si mě Wachovští příliš nezískali. Je to tak trochu zkažený námět. Možná měli páni režiséři zůstat u prvního dílu a nechat divákovi možnost dokončit si příběh podle vlastních představ. Ale to by se zase tolik nevydělalo, že? ()

Galerie (134)

Zajímavosti (70)

  • "První díl je o zrození, druhý se vypořádává se životem, třetí je o smrti," shrnul trilogii představitel Morphea Laurence Fishburne. (Reiniš)
  • Seraph (Collin Chou) je jednotné číslo hebrejského slova "seraphim", které se dá volně přeložit jako „hořící“, ale i jako „andělé“. (HellFire)
  • Déšť ve skutečnosti není voda. Jsou to sloupce kódu, což symbolizuje rozpad Matrixu. (Duoscop)

Související novinky

Wachowští se vrací k Matrixu?

Wachowští se vrací k Matrixu?

04.03.2014

Studio 20th Century Fox se brzy vrhne do natáčení třech pokračování Avatara a u Disneyho chystají první ze tří nových epizod Star Wars. Velké sci-fi filmy jsou zkrátka v kurzu a pozadu nechtějí… (více)

Reklama

Reklama