Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blíží se Halloween a děti po celé Americe touží po maskách neustále inzerovaných v televizi. Nedají svým rodičům pokoj, dokud jim vytouženou hračku neobstarají. Masky však nejsou tak nevinnými hračkami, jak se na první pohled jeví. Ve skutečnosti jde o smrtonosná zařízení, která vymyslel Conal, šílený irský výrobce hraček, znechucený hrubou komercionalizací dávného keltského mýtu. Jeho zvráceným cílem je obnovit pravý smysl Halloweenu a vrátit jej do počáteční formy, kdy byl svátkem čarodějnic. Místo znovuzrození keltského mýtu se však záměr mění v krutý žert démonického mstitele pošlapaných tradic, kdy se "hříchy" konzumní společnosti obrátí proti nim samým. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (288)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Najväčšou chybou Halloweenu III je to, že sa volá Halloween III. Season of the Witch je skvelé naivné 80s béčko s bohovským Carpiho soundtrackom. Je tu kompletné klišé osemdesiatych rokov od malomestskej Ameriky, počítačov, vraždiacich robotov, laserov, synťákovej hudby, či povrchnej kritiky konzumerizmu, až po totálne bizarné veci ako druidi, vraždiaca televízna reklama, či ukradnutý kameň zo Stonehenge. A navyše Tom Atkins čoby céčkový Tom Selleck! PS: môj rebríček ságy: H1, H20, H2018, HE, H2, H4, HK, H6, H3, H5, H8 ()

fcreading odpad!

všechny recenze uživatele

"Prečo Wallace nenapodobil Carpentera a nerozhodol sa znovuzrodit Michaela Myersa?" Tak to som si dnes hovoril ked som plný očakávaní išiel pozrieť Halloween 3 (bez Myersa). Už od úvodnej minúty mi bolo jasné, že od filmu nemôžem očakávat zázrak (ale ono že by ten zázrak prišiel?). Pravdupovediac nie. Celý čas sa film velmi naťahuje, sem tam sa nieco povie, vybafne reklama s maskami a Atkins nám ukáže pravý zmysel po pátraní nebohého starca. To je akurát všetko, co si do polovici filmu pamätám. Druhá polovica sa mi už tak zprotivila, ze som to musel vypnúť. PS: Film by sa zišiel zkrátit o takých dvadsať-tridsať minút, lebo takto to nezaujme nikoho. Odpad! ()

Reklama

raimi 

všechny recenze uživatele

Halloween bez Michaela Myerse? To je asi hlavní příčinou drasticky nízkého hodnocení Halloweenu 3. Jinak se jedná o trochu(?) švihlé béčko s pěknou kamerou, kterou stejně jako u předchozích dvou pokračování, má na starosti slavný Dean Cundey. Dobrá je taky hudba Johna Carpentera a Alana Howartha. V rámci série ovšem bizzar... ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Halloween bez Haddonfieldu, Myerse a jeho svědomí Loomise nemohl fungovat - a taky nefungoval. Vnímat tento film jako následníka H2, je to na odpad - jako samostatný film s jiným názvem by to bylo na slabší tři, je to vesměs blbina. Průměrem se dostaneme k dvěma hvězdám, když přičteme ještě několik bonbonků (o nichž dále). - Tolik k hodnocení. Film fungovat nemohl, když místo slasherové legendy divák dostal naservírovanej thriller jen jemně řízlej hororem. Hlavní hrdina, který jako kdyby z oka vypadl Tomu Selleckovi, hrál velice toporně a představení nezachránil, o hereckých výkonech ostatních se ani nedá mluvit, nejlíp se nakonec předvedli jen mlčenliví "muži v černém", protože jim scénář přikazoval nic nehrát. Problém spočívá i v hlavním padouchovi, keltskej rádobyčaroděj není ani děsivej, ani hrůzostrašnej...ale trapnej. Přesto tam pár zajímavých nápadů opravdu bylo, ať už odporně vlezlá reklama, promyšlenej závěr v továrně i potom na benzince, smrt (a někdy opravdová chuťovka) nesympatických postav... Zajímavé také je, že zatímco v H1 postavy koukají na klasickou The Thing a v H2 na Night of the Living Dead, tady běží v televizi upoutávky na první Carpenterův Halloween. Na tyto televizní bonbonky pak tvůrci navázali až v H6. Přesto šlo o suverénně nejslabší Halloween - do doby, než se objevil Zombie. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

První a druhej díl Halloweenu je prostě klasikou. Další (starší) díly jsem si ale už nechal ujít. Hlavně především nízkýmu hodnocení. Navíc třetí díl se měl obejít bez Michaela Myerse. Po letech se ale ve mě probudila zvídavost a já musel zjistit o čem že ten třetí díl Halloweenu vlastně může být. A ono to nebylo vůbec špatný. Rozhodně né natolik aby to tady bylo v šedých číslech. Film měl celkem zajímavej nápad, kterej ale nebyl využit na 100%. Snímek si určitě mohl odpustit ty brouky a hady, kteří už byly přes čáru. I finále na mě působilo spíš jako nechtěná komedie. Závěrečná scéna filmu mě ale potěšila jelikož třetí kanál evidentně nepřestal vysílat (kdo viděl ví o čem mluvím kdo neviděl ten to pochopí až to uvidí). Roli Dr. Challise si zahrál T. Atkins na kterýho za poslední měsíc narážím už potřetí. Vždy zahrál skvěle. Sympatická je i jeho parťačka Ellie kterou si zahrála S. Nelkin. Závěrem jen dodám, že částečně chápu zdejší nízký hodnocení, protože k filmu Halloween neodmyslitelně patří i Michael Myers. Ten tady ale nebyl, což je příčinou tak nízkýho hodnocení. Film prostě a jednoduše doplácí za svůj název, protože s Halloweenskou sérií nemá nic společnýho. Kdyby měl film jiný název určitě by se dočkal i pozitivnějšího hodnocení. I přesto, že je ve filmu pár scén který působí spíš trapně a scénář taky zrovna nebyl vypilovanej k dokonalosti, já jsem se celkem bavil a nemám problém tenhle kousek ohodnotit třemi hvězdami. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (33)

  • Knižní adaptaci napsal autor sci-fi Dennis Etchison pod pseudonymem Jack Martin. Stala se bestsellerem. (HellFire)

Reklama

Reklama